Lastuilua Vanhojen virheiden välttäminen lisää uusien mahdollisuuksia

Terrorismiuhkakarttoja brittituristeille

  • Terrorismi-indeksikartta. Koostelähde: Wikipedia
    Terrorismi-indeksikartta. Koostelähde: Wikipedia

Kiinnitti huomiotani, että Daily Expressin nettisivusto julkaisi brittituristeille Euroopan kartan, jossa terrorismiuhka oli väärikoodattu.  Brittituristien onneksi Eurooppa kaikkialla muualla vaikutti turvallisemmalta kuin Isossa-Britanniassa. Tämä sanottiin myös artikkelin tekstissä.

Suomi kuului Expressin esittämän FCO-kartan harmaaseen vyöhykkeeseen yhdessä Baltian, Itä-Euroopan (Venäjä poislukien), Norjan, Tanskan, Luxemburgin, Sveitsin ja Portugalin kanssa. Näihin maihin matkaavalla brittituristilla ei ole erityisempää huolta terroristeista.  Harmaalla on Express-kartaan väritetty myös Pohjois-Afrikka melskeistä Libyaa myöten. Olisiko tämä vain kartan väritysvirhe kuten Irlanninkin värittäminen Ison-Britannian värillä?

Itse arvelisin, että terrorismiuhka korreloit kohtalaisesti monikulttuurisuuden kanssa. Esimerkiksi harmaat Puola ja Unkari eivät ole vielä riittävän monikulttuurisia, niinpä EU pyrkii samaan lisää väriä näihinkin maihin. Näin saadaan myös verta Varsovan ja Budapestin kaduille, eikä ero Berliiniin ja Pariisin vaikuta niin räikeältä.

Eräs ajatus, joka tuosta uhkakartta-artikkelista syntyi, on terrorismin arkipäiväistyminen ja sen hyväksyminen arkipäiväisenä. Iso ero taannoiseen "punahilkkatutkijan" kiistoon, että terrorismi leviäisi turvapaikkaturismin mukana. Siinä samallahan syntyi käsitys, ettei terrorismi edes koske juuri ketään harvinaisuutensa vuoksi. Kaikissa maissa on edelleenkin totta, että ihmisiä kuolee paljon enemmän vanhuuteen kuin terrorismiin.

Käyttämäni kuva ei muuten ole Express-sivulta ihan vain tekijäoikeussyistä, vaan Wikipediasta. Pääosin samansuuntainen uhkakuva molemmista syntyy. Valitettavasti Suomi on tässä vuoden 2016 kartassa tahriintunut Ruotsin tasolle.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Terrorismi tarkoittaa pelon (terror) levittämistä väestön keskuuteen tarkoituksena edistää tuon pelon levittäjän omaa poliittista agendaa.

Välillä nousee mieleen kysymys, että mikä taho oikeastaan eniten levittää pelkoa ihmisten keskuuteen?

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#1

>Välillä nousee mieleen kysymys, että mikä taho oikeastaan eniten levittää pelkoa ihmisten keskuuteen?

ooo

No eikös tuo ole selvä. Televisio, tiedotusvälineet.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo Wikipedian kartta on kyllä aika p...eestä revitty.

Marokko, Espanja, Belgia ja Hollanti ovat siinä pienemmän terrorismiuhan maita kuin Suomi, esimerkiksi ...

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Ehkä kartan generoimisessa on annettu Venäjän maantieteelliselle läheisyydelle suurempi paino kuin olisi intuitiivisesti perusteltua (ainakin meidän suomalaisten näkökulmasta, jotka muistamme ajan, jolloin venäläisten kanssa oltiin paljonkin tekemisissä ihan rakentavissa merkeissä).

Vaikka näyttää siinä olevan muutama Venäjän rajanaapurikin turvallisempina kuvattuina. Ehkä Jäämeren läheisyys vaikuttaa myös.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tässä vuotta aiempi kartta:
https://en.wikipedia.org/wiki/Global_Terrorism_Ind...

Koska tuollakin kartalla näkyy Venäjä Suomen naapurina ja Jäämeri myös lähellä, kaipaisin Jannelta vahvempia näyttöjä väitteilleen.

Muistelisin, että muutama väärän profeetan seuraaja suunnitteli tai tuki terrorismia täällä jokunen aika sitten, josta johtuen sitten Suomikin pääsi Europolin terrorismilistoille jne.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #5

En tulkinnut Jannen kommenttia "väitteeksi", vaan pähkäilyksi. Itse asiassa siinä saattaa piillä yksi syy miksi Suomi on värjätty uhanalaiseksi. Toinen syy voi olla, että Suomi on kyseisen värittäjän toimesta ylimalkaisesti laitettu samaan koriin Ruotsin kanssa. Luulen kuitenkin, ettei värittäjä ole tehnyt tarpeeksi analyyttista työtä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/221509-tuhoisa-r...

Ikävästi olin pahan ilman lintuna vain vajaan viikon ennen räjähdystä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset