Lastuilua Vanhojen virheiden välttäminen lisää uusien mahdollisuuksia

Vihapuhepoliiseille vihje

  • Kuvalähe: https://en.wikipedia.org/wiki/Direct_Action_Day / Kolkataweb
    Kuvalähe: https://en.wikipedia.org/wiki/Direct_Action_Day / Kolkataweb

Suomessahan on vihapuhepoliisi, jolle tässä annan vinkkin. Jahdatkaa islomofobiasta syyteleviä, heissä voi olla tulevia terroristeja.

Manchesterissa lastenräjäyttäjä teki ennen terroritekoaan valituksen opettajansa islamofobiasta The Sun -lehden mukaan.

Kyse on tietenkin yksittäistapauksesta, mutta jos ajatellaan vihatekoja, niin verrattuna suomalaisiin vihapuhujiin, tässä on kuitenkin jonkinlainen mahdollisuus saada yhteiskunnalle väkivaltaisesti vaarallinen yksilö kiinni, mikäli huomioidaan myös islamofobiasta syyttelevät.  Tarkoitan, että islamofobiasyyttelyä tutkittaisiin vihapuheena, vaikkei lainlaatija ilmeisestikään ole nimomaan sitä ajatellut.

Oheisessa kuvassa näkyy tulos siitä, kun muslimien vihapuheet muuttuivat vihateoiksi Kolkatassa vuonna 1946. Samalla herää kysymys, onko Suomen vihapuhepoliisi riittävän kielitaitoinen?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Anne Pylkkönen

Ihmettelin tässä taannoin kun katselin uutisvirtaa Manchesterista tämän viimeisimmän islamistisen terroriteon jälkeen miten Euroopassa yritetään "vastata" tähän uhkaan: Manchesterissa esimerkiksi poliisi ja näkyvästi aseistettu sotilas astelivat pitkin katuja. Siis viranomaiset partioivat. Ehkä silläkin on jotakin vaikutusta varsinkin heti järkyttävän kriisin jälkeen - mutta itse ongelmaan sillä ei ole juuri mitään vaikutusta.

Olisi ollut korkea aika jo vuosia sitten siirtyä ihan toiselle vaihteelle tällaisen terrorismin torjumisessa. Mielestäni poliisien ja tiedusteluviranomaisten ei pitäisi enää vain passiivisesti odottaa ja kyttäillä potentiaalisesti vaarallisia henkiöitä odottaen milloin he ryhtyvät vahingontekoihinsa. Vaarallisia henkilöitä pitäisi aktiivisesti jäljittää ja houkutella heidät paljastamaan itsensä ja motiivinsa - jo ennen kuin he päästävät helvettinsä irti.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Aseistetut sotilaat kadulla ennen terrori-iskua olisivat todennäköisesti tehokkaampia kuin iskun jälkeen. Käytännössä kuitenkin se vaatisi joko 100% tiedustelua tai 100% sotilaiden läsnäoloa. Edellinen on käytännön mahdottomuus, jälkimmäinen lähinnä tottumiskysymys. Eikähän se sotilaiden käveleskely vielä paljoakaan auttaisi, vaan kyllähän siinä olisi oltava pommivainukoirat nuuhkimassa kadulla kulkevia ja erilaisia tarkastuksia, joita monetkin voisivat pitää epäviihtyisinä.
Tämä viimekertainen Manchesterin iskijäkin oli antanut heikoksi luokiteltuja signaaleja terrorismitaipumukisistaan, mutta samanlaisia signaaleja antavia on kaiketi tuotu Isoon-Britanniaan laivalasteittain, joten tarkempi seuranta ei onnistu kovinkaan helposti.

En osaa sanoa, olisiko poliiseilla mahdollisuus järjestää (enemmän?) houkutuslintuja tms. Niistä ennalta torjutuista iskuistahan ei isompaa numeroa tehdä.

Ennaltaehkäisyhän se yleensä on kaikista tehokkainta ehkäisyä.

JK. Minä olen vain utelias näkemään naamakuvasi, mutta ylläpito saattaa jopa vaatia sitä. En ole ihan varma mikä on päivän tilanne tässä suhteessa. Minulle tuo taidepläjäys käy sekin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170530220017183...

Ranskan valtio/armeija/poliisi torjuu vihatekoja surmauttamalla Ranskan kansalaisia. Vähän raakaa, mutta ehkä kuitenkin tehokasta ja laillistakin.

Ennaltaehkäisy olisi mielestäni jotenkin inhimillisempää.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

http://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2017/05...

Asiantuntija Salezadeh moittii länsimaita lepsuudesta. Ei koskene edellisen komenttini Ranskan toimintaa Mosulissa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset