Lastuilua Vanhojen virheiden välttäminen lisää uusien mahdollisuuksia

Pienen tai lihavoituvan ihmisen asialla jo yli 20 vuotta

  • Kansanedustaja Timo Soini
    Kansanedustaja Timo Soini

Olen pahasti hämmentyneessä tilassa, että saattaapi blogiin lipsahtaa jotain provokatiivista tai asiatontakin, tavanomaisesta analyyttisestä viileydestäni poiketen.

Ensiksikin kokoelma aiempia kommentejani liittyen PeSun äskettäiseen puoluekokoukseen tai Timo Soiniin.

  • Minää mikään Soini-fani ole, mutta ulkoministerin hommat on sentään Soini hoitanut vähintäänkin tyydyttävästi. (Linkki)
  • Värisuora olisi puolueelle vahingoksi. (Linkki)
  • Jos esim. varapuheenjohtajat valittaisiin yhdellä vaalilla, niin silloin ehkä eri näkökannat saisivat osuuttaan vastaavasti puheenjohtajia. Ettei vain olisi Soinin laatimat säännöt? (Linkki)
  • ...näin kävi, kun ei tehty Leenasta puheenjohtajaa. (Linkki)

Mitä tähän mennessä on käynyt ilmi?

a) Timo Soini piti Perusuomalaiset-puoluetta omana luomuksenaan. Ennemmin pyrkii juudaksena tuhoamaan sen kuin luovuttamaan ehyenä demokraattisesti valittujen käyttöön.

b) Jäljelle jääneessä Perussuomalaiset-puolueen eduskuntaryhmässä on edelleen muitakin kuin halla-aholaisia.

c) Tulevaisuutta on vaikeaa ennustaa, ainakaan osuvasti.

d) Minua harmittaa vähintäänkin keskivahvasti.

 

Kuvien tekijäviittaukset:

By Ppntori - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=39648297

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Soinissa ja Hitlerissä on vähän samaa henkeä tappion hetkellä. "Tuhatvuotinen Valtakunta" ja Perussuomalaiset puolueena olivat herrojen henkilökohtaisia projekteja. Kun ne menivät mönkään, heillä oli oikeus antaa niiden tuhoutua. Hitler tiettävästi viime hetkillään Berliinin bunkkerissaan uhosi, että "koska saksan kansa on hänet pettänyt, sen täytyy tuhoutua". Samaa henkeä on Soinin toiminnassa päättää perustaa uusi puolue ja jatkaa hallituksessa kuin mitään ei olisi tapahtunut.

My Way.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kommenttisi oli varmasti " Your Way ".

Se, mitä totesimme tänään, oli vasemmistolaispuolueen splitti kahdeksi kannatuksen silti kasvamatta. Maailmaltahan löyttyy ja on löytynyt näitä vasemmiston erilaisia kokoonpanoja omin ohjelmin jo varmasti lukumäärin sadointuhansin - kuuluisimpina varmasti 1900-luvun NL:n bolsevismi kommunismi ja Saksan kansallisosialismi.

Brittien vaaleissakin viime viikolla taisi näitä parhaan oman sosialismin tarjoajia eri vaihtoehdoin olla liki 20 kpl.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"...demokraattisesti valittujen käyttöön"

Teknisesti toki näin, mutta kyllä puolueen hieman erikoiset säännöt mahdollistivat sen mitä tapahtui. (Asioita sivusta seuranneen) on vaikea kuvitella, että kirjeäänestyksellä olisi lopputulos ollut sama.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Säännöt tuskin ovat sellaiset kuin ovat Soinin tahdon vastaisesti? Huomaa kuitenkin aiempi kommenttini:
Värisuora olisi puolueelle vahingoksi.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Ovatkohan säännöt yhtä vanha kuin puoluekin? Voisin kuvitella että idea tuntui hyvältä siinä vaiheessa kun jäseniä oli vain kourallinen.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Voitaneen spekuloida, että jos aikoinaan tri Halla-aholle rakennettu Muutos-puolue olisi "Mestarille" kelvannut, nyt meillä saattaisi olla n. 10 kansanedustajan Muutos-puolue ja n. 15 kansanedustajan Perussuomalaiset, soinilaiset. Erona nykytilanteeseen olisi eroa nimissä, kansanedustajien lukumäärissä ja siinä, että Soini olisi vielä neitseellinen ministeriyden suhteen.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Paras noista linkeistäsi on tuo
"Värisuora olisi puolueelle vahingoksi."

Tiesit välittömästi, mitä ei olisi pitänyt tehdä. Halla-ahon kannattajien ajatusvalikoimaan tuollainen vain ei tullut mieleenkään. Soini kannattajineen päätettiin lyödä saman tien perusteellisesti maan rakoon.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Täysvaihto puheenjohtajistoon saattaa tuntua tehokkaalta tavalta uudistaa. Ei vaan toiminut. Sitä on vähän noloa näin jälkikäteen alkaa arvailemaan, millainen puheenjohtajisto ei olisi aiheuttanut nyt koettua kaaosta.

Ongelma saattoikin fokusoitua Soinin ulkoministerin pestiin. Esimerkiksi Leena Meri ei olisi sitä kyseenalaistanut, eikä Terho. Miksi sitten tri Halla-ahon piti ainakin vihjailla, että Soini saa suksia ulos?

Tässä muuten vielä yksi kommenttini:
"Eräs mielenkiintoinen yksityiskohta on, että miksi tai miten Soini tietää jatkavansa ulkoministerinä?"
http://arialsio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238332-po...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tuossa kävi vähän kuin tilanteessa, jossa työpaikalla ryhdytään antamaan potkuja tuotannollisista ja taloudellisista syistä henkilöille, jotka selvästikään eivät miellytä johtoa mutta ovat kuitenkin hoitaneet hommansa niin hyvin kuin mahdollista. Seuraavaksi lähtevät parhaat ihan omalla irtisanomisella...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset