Lastuilua Vanhojen virheiden välttäminen lisää uusien mahdollisuuksia

Leikkausehdotus: henkivartijat

Ehdotan valtiohallinnon ylimpien päättäjien, kuten ministereiden, henkivartioinista säästämistä. Vaikka syntynyt suora säästö saattaakin olla vähäinen, edulliset seurannaisvaikutukset voivat lisätä koko kansan turvallisuutta.

Perustelut:

a) Ei anneta pelolle valtaa.

b) Ollaanpas kerrankin tasa-arvoisia. Osattomien ihmisuhraaminen on selkeähkösti tasa-arvon vastaista.

c) Päättäjän tietoisuus siitä, ettei hänellä ole parempi turvallisuus kuin kansalaisella keskimäärin, johtaa aivan kuin itsestään päättäjiä parantamaan kansalaisten turvallisuutta.

d) Suomi on perinteisesti ollut maa, jossa vähän ehkä vihatumpikin poliitikko on saanut juoda kahvinsa rauhassa "eekperkin" katukahvilassa. Pidetään tästäkin suomalaisesta perinteestä kiinni, eikä sorruta monikulltturismiin.

Kansalaisia on ohjeistettu kilistämään avaimiaan, jos tilanne vaikuttaa uhkaavalta. Kaipa avainhenkilöillä on avainniput käytettävissään?

 

Linkkejä aiheeseen

https://yle.fi/uutiset/3-8240935 Parisen vuotta sitten uutisoitiin ministereiden henkivartioinnin lisäämisestä.

https://demokraatti.fi/supo-nostaa-terrorismin-uhka-arviota-suomessa/ Terrorismin uhka on lisääntynyt maassamme aivan viime aikoina.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Olisiko yhteiseksi pelotteeksi väärinkäytöksille annettava rahat giljotiinin rakentamiseksi sopivalle paikalle eduskuntatalon viereiselle alueelle.

Ehkä se antaa muistutuksen, että kenenkään valta ei ole ikuinen. Pitäisikö se kansanedustajat yhtään paremmin ruodussa, jäisi nähtäväksi, mutta ainakin se muistuttaa ettei kansanvaltaa unohdeta.

Ranskan verisimmän vallankumouksen päätteeksi elokuussa 1789 kansalliskokous hyväksyi kaikille ranskalaisille uusia oikeuksia. Mihin parannuksiin kumous johti? - Nämä tosiasiat välillä unohtuvat uusien vaihtoehtojen keksijöiltä.

1. Vapaus ja yhdenvertaisuus lain edessä.
2. Oikeus elää rauhassa ja vapaana sorrosta.
3. Valta on kansalla.
4. Uskonnonvapaus.
5. Ilmaisunvapaus kirjoituksissa ja puheessa.
6. Tuloihin ja omaisuuden määrään perustuva verotus siten, että rikkaat ­maksavat eniten veroja.
7. Loukkaamaton omistusoikeus.
8. Epäilty on syytön, kunnes toisin todistetaan.
9. Äänioikeus miehille.

http://historianet.fi/sota/vallankumous/ranskan-va...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Symbolinen giljotiini ei ehkä toimi pelotteena? Nuoruudessani miellä oli Suomessa paljon kommunisteja ja naapurissa iso kommunistinen maa. Se pitä päättäjät varsin sosiaalisina.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kommunismi romahti, ei se toimi, vaikka nämä tuulivoimamyönteiset haluavat jatkaa valtion tuen varassa voittoja ulkomaille tuottavaa tuulivoiman tukemista.

Soini ei hyväksynyt kansan tuomiota ja junaili vastavallankumouksen kansanvallan varalle. Nyt jatkuu tuulivoiman tukeminen ja EU-integraation syventäminen kohti EU-liittovaltiota. Kreikkaa tuetaan lisää 8500 miljoonalla eurolla, vaikka tiedetään ettei Kreikka koskaan selviydy/maksa velkojaan.

Pieni muistutus on paikallaan ettei kenenkään valta ole ikuinen, symbolina voisi olla vaikka taiteilijan näkemys giljotiinista näkyvällä paikalla eduskuntatalossa.

Marko Parkkola

Jossain kirjassa oli idea, että hallitsijan piti kerran vuodessa kävellä silmät sidottuina ilman henkivartiostoaan kansalaisten keskuudessa. Idea kuulostaa hauskalta, mutta tuskin toteutuskelpoiselta. Mielenvikaisia ja kaiken maailman terroristeja on ihan liikaa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Olisiko ollut Erno Paasilinnaa, missä kansa oli presidentin turvana, niin ei tarvittu turvamiehiä.

Marko Parkkola

En usko, kun en lue suomalaisia (oho! olenkohan sittenkään isäm_maallinen). Voisin kuvitella jossain Terry Pratchettin kirjassa olleen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Ei anneta pelolle valtaa", sanoo päättäjä. "Minullahan on henkivartijat."

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Onko erityisesti joku päättäjä jolta blogisti toivoisi turvamiehet pois?

Asia kiinnostaa siinä mielessä että nythän maamme hallinnossa näyttää olevan sellaista siirtymää jota aiemmin ei ole nähty. Tulee väistämättä mieleen liittykö kaino toive valtionhallinnon johtohenkilöstölle oikeutetusta turvasta poistaa vain joidenkin tiettyjen osalta vai ovatko kaikki vapaata riistaa jos päätökset eivät satu juuri jotakuta miellyttämään.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ihan asiallinen kysymys. Ministeriloikkaus tietenkin tulee mieleen, vaan olen päässyt jo eroon siitä vihasta.
Tehokkuuden lisäämiseksi voisi tietenkin pisteyttää ministerit ja muut päättäjät sen mukaan, miten paljon heillä on vaikutusta kansalaisten turvallisuuteen. Luulisin, että sisäministerille tulisi eniten pisteitä. Tarkoittaisi, että häntä varjeltaisiin sitten vähiten, tehon maksimoimiseksi.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Luultavasti entisiltä presidenteiltä - ehkä jopa nykyseltä...

Eero Mattila

Siinäkin mielessä hyvä esitys, että motivoisi päättäjät pohtimaan turvallisuuskysymyksiä ihan aidosti jos he joutuisivat toimimaan samassa ympäristössä kuin muu kansa. Ehkäpä riskeihin suhtauduttaisiin vakavammin kuin olisi mahdollisuus itsekin päätyä uhriksi. Siis aitoa tasa-arvoa!

Uskoisin myös, että tällainen päätös edistäisi etätyöskentelyä, vähentäisi turhanpäiväistä Bryssel-matkailua ja säästäisi siten energiaa ja luontoa merkittävästi. Jopa ministereiden kimppakyydit saattaisivat lisääntyä...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset