Lastuilua Vanhojen virheiden välttäminen lisää uusien mahdollisuuksia

Rekisteröidyt identiteettiyhteisöt

Toisaalla ihmeteltiin joidenkin ihmisten sitoutumista puolueeseen. Siinä uskoisin olevan kyse identiteetistä, toisille puolue x on osa identiteettiä, toisille saman puolueen jäsenille taas ei juurkaan. Vaan esimerkiksi väline päästä hillotolpalleen tjsp.

Lisäksi aina siellä täällä näkyy vaatimuksia muuttaa maamme uskonnollisia oloja.

Ajatukseni juoksi tästä siihen, että lain edessä uskonnolliset yhteisöt korvattaisiin ihmisen ensisijaisilla identiteettiyhteisöillä, joihin ihminen rekisteröitäisiin. Kelvollisen identiteettiyhteisön tulisi olla hyväksynyt asemansa identiteettiyhteisönä ja olla itse jotenkin yhteiskunnan rekisterissä. Jalkapalloseura A saattaisi olla sitä mieltä, ettei se ala, mutta jalkapalloseura B katsoisi, että fanit ovat niin henkeen ja vereen seuran kannttajia, että se suostuisi olemaan rekisteröity identiteettiyhteisö. Kirkkokunta ev.lut. jatkaisi toimintaansa melko lailla normaalisti kuten tähänkin asti. 

Koulujen identiteettiopetus siirrettäisiin yhteisöille, mutta se olisi pakollista. Läsnäolot kirjattaisiin ja annettu opetus olisi voitava jotenkin tarkistaa sen lainmukaisuuden suhteen.

Identiteettitieteenllinen tiedekunta voisi olla tai sitten ei. Nykyinen teologinen tiedekunta siirtyisi kirkkokuntien ylläpidettäväksi.

Eräs vaatimus kaikille identiteettiyhteisöille olisi sanallisen ja kirjoitetun pilkan kestäminen. Miten muuten kukaan uskaltaisi arvostella jalkapalloseuran hölmöilyjä?

Osa ihmisistä ei ole laumaihmisiä alkuunkaan. Tämähän on selkeä identiteetti, mutta miten muodostaa laumaantumattomien yhteisö? Ongelma toistaiseksi auki.

Yhteiskunta voisi ehkä palkita identiteettiyhteisöjä niiden jäsenten suorituksista. Jos vaikka yhdessä seurakunnassa olisi paljon nobel-palkintojen saajia, koko yhteisöä voitaisiin palkita, eikös vaan?

Jos valtakunnassa vallitsee yksi uskonto, se melko todennäköisesti toimii yhteiskunnan liimana. Miten erilaisten identiteettiyhteisöjen valtakunta saisi vastaavan liiman aikaiseksi?

Herättääkö ajatuksia?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Jokaiselle puolue toimii välineen päästä hillotolpalle..joillekin se hillotolppa esiintyy samanlaisen aattee kannattajina,toisille ryhmävahvistautumisen mahdollistajana ja kolmannet sitten käyttävät kahta ensimmäistä hyväkseen yhteiskunnallisen statuksen nostattajina.

Maamme uskonnollisia oloja on muutettu ennenkin..miksi nyt olisi se ainoa ja oikea voimissaan?

Uskon vielä toistaiseksi jokaisen olevan hyvinkin laumaan sulautuva,mutta jotkut näkevät ja kokevat liian selvästi mitä se tarkoittaa missäkin laumassa. Nämä sitten jäävät etsimään sitä laumaan mihin sulautua.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Levitit nuo hillot sitten joka paikkaan (-; Tuo ryhmävahvistuminen voisi liittyä jotenkin identiteettiin? Itse näen hillotolpan vain henkilökohtaisen edun symbolina, tässä yhteydessä.

Tämä puolueidentiteettiasia oli kuitenkin vain vauhdinottoratana. Varsinainen asia oli uskonnollisten yhteisöjen laillisuusaseman muutos.

Poistin toisen komenttisi, joka vaikutti aika identtiseltä tähän verrattuna. Tarkoitus ei ollut tehdä haittaa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Vaikka tämä on ehdottomasti sarjassa keskeneräisiä ajatuksia, niin mielestäni minulla on pientä pyrkimystä saada uskonnottomat ja uskonnolliset samalle viivalle. Jos puhutaan identiteettiyhteisöistä eikä uskonyhteisöistä, niin silloinhan uskonnottomilla on samat edellytykset?

Uskonnon liimavaikutus (tai sen korvaaminen) yhteiskunnassa on edelleen kysymysmerkkinä, mutta koska Suomikin on monikulttuurinen, niin se liimavaikutus on pääosin häviämässä, luullakseni.

Edelleen pilkan sietokykyvaatimus vähentäisi vihapuhevalvonnan tarvetta, ehkäpä?

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Ajatuksessa on ajatusta.

Ilmeisesti olisi sallittua rekisteröityä useampaan, kuin yhteen identiteettiyhteisöön?

Arvattavasti yhteisöjen väliset kahnaukset ja vässilöinnit lisääntyisivät. Tuoreessa muistissa on erään uskontoyhteisön jäsenien ja Millwall-yhteisöön kuuluvan välinen kilvoittelu. En usko, että yhteiskunta haluaa nähdä sellaisen yleistyvän.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"Ilmeisesti olisi sallittua rekisteröityä useampaan, kuin yhteen identiteettiyhteisöön?"

Näin, mutta ensisijaiseksi identiteettiyhteisöiksi rekisteröitynä voisi tietyllä hetkellä olla vain yksi. Voisi siis kuulua kirkkoon, mutta rekisteröityä identiteetiltään jalkapallojoukkue X:n kannattajaksi, tietyin ehdoin. Yksi ehto olisi, että kirkko sallisi tämän. Nythän ei yksi ihminen voi kuulua kovinkaan moneen uskontokuntaan.

Mitä kahnauksiin tulee, niin jos jokainen saisi olla sitä mitä haluaa, niin en nyt tiedä, mitenkä se lisäisi kahnauksia? Ei se niitä tietenkään kokonaan poistaisikaan.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Minulla olisi runsaasti vallinnan vara, olen tapakristitty, olen paikalisseurakunnan jäsen, olen käännynnäinen entinen katolilainen.
Käännynnäisten identiteettiyhteisö olisi varmasti mielenkiintoisin ja keskustelevaisin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset