Lastuilua Vanhojen virheiden välttäminen lisää uusien mahdollisuuksia

Kesäteatterin jännitysnäytelmä: Paluu sinisestä tulevaisuudesta

  • Kike Elomaa. Kuvalähde: Wikipedia
    Kike Elomaa. Kuvalähde: Wikipedia
  • Kesäteatterin jännitysnäytelmä: Paluu sinisestä tulevaisuudesta
  • Kesäteatterin jännitysnäytelmä: Paluu sinisestä tulevaisuudesta
  • Kesäteatterin jännitysnäytelmä: Paluu sinisestä tulevaisuudesta

Nythän ei ehdi edes juhannusta rauhassa viettämään, kun kesäteatterissa menee päättymätön näytelmä Paluu sinisestä tulevaisuudesta. Jos käsikirjoitus on Torsti Äärelän, niin ennen syyskuuta hallitus kaatuu.

 

Silti toivotan kaikille hyvää Jussia ja vähälumista loppukesää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Sinisessä tulevaisuudessa aika kääntyy ja alkaa paluu menneisyyteen.

P.S. Kysymysmerkkejä on liian vähän.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ajattelin, että vähän kuin kolmena pisteenä. Kuusi riittäisi sitten, mutta eihän se siihen välttämättä pysähtyisi.

Käyttäjän indy kuva
Torsti Äärelä
Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Just. Se on sillä kintaalla, että alanko tituleeraamaan profeetaksi vai enkö.

Käyttäjän indy kuva
Torsti Äärelä

elähän nyt ja pitkään eläkki! ei tähän tarvita muuta kuin hisrotian tahua ja ihmistuntemusta.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Shakespearella oli kryptinen ennustus, että Macbeth taipuu vasta kun Birnamin metsä liikkuu.

Saatte vapaasti panna Macbethin kohdalle henkilön tai järjestelmän, ja Birnamin metsän liikkuminen symboloi sitten sitä, mitä itse kukin uskoo pian näkevansä. :-))

Solzhenitsyn käytti ilmaisua v. 1974, kun hän ennusti neuvostojärjestelmän kaatumista, väittäen, että "Birnamin metsä liikkuu jo". - Hyvin nähty ja 16 vuotta etuajassa...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #14

"Solzhenitsyn käytti ilmaisua v. 1974, kun hän ennusti neuvostojärjestelmän kaatumista, väittäen, että "Birnamin metsä liikkuu jo". - Hyvin nähty ja 16 vuotta etuajassa..."

Niin, se metsä liikkui, mutta venäjä on yhä militaristinen ja itsekeskeinen, sisäänpäinsuuntautunut ja kansallismielinenen.

Mitä tapahtuu länsimaissa, kuten Suomessa, sitten kun Birnamin metsä liikkuu j< Macbeth taipuu?

Tuleeko kaikista ihmisistä natseja? Muuttuuko Suomi pieneksi, sisäänpäin kääntyneeksi, itseensä käpertyneeksi maaksi, vähän entisen Albanian tapaan?

Epäilen että kaikki eivät silloinkaan muutu "maahanmuuttokriittiseksi", vaikka Halla-Aho käykin Brysselissä neuvottelemassa siitä sopimuksesta kuka ulkomaalainen saa jäädä Suomenn ja saako suomalaiset edelleen oleskella vapaasti EU:n alueella.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #15

Ehkäpä EU on se kyltymätön ja vallanhimoinen keskus, joka haluaa pakolla yhdistää valtioita, mutta joka ei vielä ole huomannut, että Birnamin metsä liikkuu?
Jaksan taas kerran antaa linkin Erkki Toivasen (joka ei ole eristäytymistä ajanut populisti) erinomaiseen kuvaukseen eurooppalaisen valtioeliitin irtautumiseen Euroopan eri kansojen juurista:
http://erkkitoivanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4178...
---
”Emme ole yhdentämässä valtioita, vaan kansoja”. Jean Monnet kiteytti yhdentymisen perustavoitteen tuohon lauseeseen. Hän myös tarkoitti, mitä sanoi: Hänen tavoitteenaan oli Euroopan yhteisö, joka edustaisi jäsenmaiden kansalaisten demokraattisesti ilmaisemaa tahtoa. Kun läntisen Euroopan johtajat kokoontuivat Haagiin 1948 aloittaakseen Euroopan unionin rakentamisen, Winston Churchill muistutti heille, että ”Euroopan voi yhdentää vain sen asukkaiden valtaenemmistön sydämessään tuntema toive ja heidän selkeästi ja voimallisesti ilmaisemansa tahto”.
---
Tuon blogin jälkeen ei pitäisi olla vaikeata ymmärtää sitä, miksi liittovaltiota puuhaavassa EU:ssa kiehuu.
Britit ymmärsivät, samoin Pohjolan naapurimme Islanti, Norja, Tanska ja Ruotsi. Eivätkä ne missään suhteessa ole sisäänpäin kääntyneiden kansakuntien maineessa. - Bryssel sen sijaan on sisäänlämpiävä euroideologien hautomo.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #16

"Winston Churchill muistutti heille, että ”Euroopan voi yhdentää vain sen asukkaiden valtaenemmistön sydämessään tuntema toive ja heidän selkeästi ja voimallisesti ilmaisemansa tahto”."

Tuo tahtotila varmasti on osalla kansaa, osa ei välitä ja osa kansaa on sellaista jonka mielipide on hyvin häilyvä ja hyvin helposti manipuloitavissa.

Kyse on siitä että tietty osa kansaa on hyvin tunteellisella tavalla kansallismielistä ja se yrittää epätoivoin vimmalla levittää tätä tunnetta, koska muussa tapauksessa demokraattisesti EU:ta ei voi purkaa, koska liittymäpäätökset on tehty demokraattisten prosessien perusteella, niin meillä kuin muuallakin.

EU on käytänössä geneettisesti, kulttuurisesti ja taloudellisesti yksi alue. Geneettiset erot valtioiden sisällä ovat yhtä suuret kuin EU:n sisällä. Kultturellisesti olemme kaikki Eurooppalaiset 99%:sesti samassa kännykkäkulttuurissa. Taloudellisesti Eurooppalaiset ovat käytännössä kaikki riippuvaisia toinen toisistaan, nyös brexit- maa Englanti on riippuvainen EU:sta ja päinvastoin.

On vain yksi ainut tekijä joka estää Euroopan täydellisen yhdentymisen yhden hallinnon alle. Se on tuo keinotekoinen 1800- luvulla luotu hassu kansallismielisyys ja kansallistunne, mikä on ainut syy Euroopan hajalle repimiseksi.

Voihan se niinkin olla että metsä vielä liikkuu sen kansallistunteen voimalla, mutta se ei ole hyvä juttu, vaan paha juttu meille kaikille eurooppalaisille.

Mutta mitäpäs siitä, kun vatsat on täynnä niin ihmisillä on näköjään varaa tunteilla.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #17

Käännöskone saattaa lähitulevaisuudessa ratkaista sen isoimman ongelman: kaikki maat ovat erikielisiä. Tässä on eroa USA:n liittovaltioon, enemmän kuin Neuvostoliittoon. Jälkimmäinenhän hajosikin.

Käyttäjän EliasRantanen kuva
Elias Rantanen

Kuinka tyhjän päällä perustaa poliitiikan yhtimeen "Sininen tulevaisuus" ryhmän uutta puoluetta kun:

1:seksi ei ole rahaa merkittävästi, rahaa jota puolueorganisaation rakentaminen tarvitsee, rahaa jolla rahoitetaan tulevat vaalit.

2:seksi Ei ole koko maan kattavaa piirijärjestö ja paikallisosasto verkostoa, ym.

3:seksi Ei ole kansan syvää ja laajaa luottamusta.

4:seksi Rasitteena PS:ta loikannut maineensa ja puolueensa myynyt entinen puheenjohtaja ja puolueen perustaja ja isä. "Missä EU siellä ongelma" repliikit kansan muistoissa

5:seksi mukana olo hallituksessa apu ryhmänä, ilman puoluetta toteuttamassa EU:n liitovaltiokehitystä pitkin harppauksin, tahtoi tai tahtomattaan, ym

Onnittelen kansanedustaja Kike Elomaan suoraselkäistä ja hyvää, realistista äänestäjiään kunniottavaa pääöstä palata takaisin "Sinisestä tulevaisuudesta" PS:ten eduskuntaryhmään. Toivottavasti yhtä viisaita ja vastuuntoisia tulee lisää kesäkuun loppuun mennessä. Kansanedustaja Elomaan hyvää ja demokraattista esimerkkiä noudattaminen ei ole häpeällistä, vaan päin vastoin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Menee se oikein, jos lukee ykköseksi...viitoseksi

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Saattaa hyvinkin käydä vielä niin, että Sipilän on jätettävä hallituksensa eronpyyntö, kun ottopoikien ja -tyttöjen määrä vähenee alle sen minimin, joka vaaditaan eduskunnan enemmistöön.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Tuollaiset teatterit ja poliitikkojen sumutukset aiheuttavat sen, ettei minulla ole pisaraakaan luottamusta eduskuntaan taikka valtioon.

Politiikkaan menetetty luottamus saadaan takaisin, jos heitetään kaikki vanhat puolueet ulos ja tilalle rehelliset uudet puolueet sekä perustuomioistuin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Topi, sullahan on ranskalaisia ajatuksia?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tasavalta eteenpäin ja EU- myönteinen linja.

Profeetta vain puuttuu.

Touko Aalto olisi sopiva profeetaksi, mutta vihreät on senkin jo varanneet,

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@9. Risto. Minä nykyään ajattelen niin, koska olen lukenut kirjan "Lumedemokratia", että kuinka siinä lehmänkauppoja tehtiin ja hyväveli + sisaret ovat suhmuroineet aina.

Samoin on aina asetettu omat ideologiat vastakkain ja ne asiat minua suututtaa, että pitääkö kansalaisille valehdella jatkuvasti?

Uuden Suomen puolella oli kysely, että luotatko Sipilän hallitukseen siinä vaiheessa, kun luottamusäänestys kävi ilmi. 92% ei hyväksy.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Sebastian Tynkkysen blogi herätti ajatuksia:
http://sebastiantynkkynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

Nimittäin, että jospa se kohta onkin "eliitin" etu kaataa hallitus pikaisesti. Tämä siis sillä oletuksella, että Tynkkysen toiveikas kannatuskehitysskenaario alkaisi toteutumaan. Tri Halla-aho pääministerinä saattaisi tuntua säikähtäneistä pahemmalta kuin tri Halla-aho puoluejohtajana? Jos vaalit pidettäisiin pikaisesti, Orposta tulisi pääministeri. Tämä ei välttämättä olisi Sipilälle mieleen, joten hän taas pyrkii pitämään hallituksensa pystyssä mahdollisimman pitkään, mikä onkin pääministerin tehtävä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Taustat, henkiset loikat, 'tunteminen' ja valinnat. Sivuhuomautuksia:

(1) RKP valitsi presidenttiehdokkaakseen entisen stalinistin, Nils Torvaldsin.
(2) Vihreät puheenjohtajakseen SKP:n nuorisoliiton ex-jäsenen Touko Aallon, ja onhan siellä toki myös ex-stalinisti Satu Hassikin.
(3) Vasemmistoliiton pj. on Li "Hertta" Andersson.
(4) PS:n pj. Jussi Halla-aho ei ole loikannut, mutta hänet on näistä kaikista bongattu median puruleluksi.
Olisikohan eduksi jos hänkin olisi ex-stalinisti? Se näyttää olevan nykymedialle edellytys, että voi puhua roskaa kaikessa rauhassa eikä tehokasta katumistakaan tarvita... :-)))

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Arja Juvonen palasi Perussuomalaisiin, mutta hän ei taitanut ehtiä käymäänkään sinisessä tulevaisuudessa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset