Lastuilua Vanhojen virheiden välttäminen lisää uusien mahdollisuuksia

Tri Halla-aho onkin empaattinen

  • Tri Halla-aho. Kuvalähde: Perussuomalaiset
    Tri Halla-aho. Kuvalähde: Perussuomalaiset

Helsingin Sanomat uutisoi, että tri Halla-aho on empaattinen:

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005275017.html

Koska analyysin on tehnyt varsin analyyttisenä tunnettu tri Halla-aho itse, niin vaikeahan sitä on mennä kiistämäänkään. Tunnustan kuitenkin, että olen itse aiemmin arvellut tri Halla-aholla olevan empaattisuusvajetta. Tämä arveluni on syntynyt joistakin hänen kylmän analyyttisistä päätelmistään kirjoituksissaan. Olettamaani empaattisuusvajetta en ole pitänyt niin pahana, että se haittaisi minun kuulumistani tri Halla-ahon johtamaan puolueeseen, koska kukapa meistä olisi täydellinen. Nythän tämäkin asia on sitten poissa päiväjärjestyksestä.

 

Todellisuus antaa usein ristiriitaisilta vaikuttavia signaaleja, vaikka uskoisi todellisuuden olevan looginen eikä satunnainen. Niinpä ne harvat kerrat kuin olen tri Halla-ahoa tavannut, hänestä on välittynyt käsitys älykkäästä ihmisestä, jolla on huumorinpilkettäkin. Toisaalta media on välittänyt epäempaattisempaa kuvaa.

 

Mitä sitten tulee tri Halla-ahoon Perussuomalaisten puoluejohtajana, niin aivan ilmeisesti puolue on nyt vähemmän halla-aholainen kuin se oli puhemies Soinin kaudella soinilainen. Se, että media käyttää termiä halla-aholaiset on silti tässä muutosvaiheessa oikeastaan ymmärrettävää. Sinisiähän voidaan ajatella "toisiksi perussuomalaisiksi". Tosin juuri julkaistu mielipidemittaus viittaa siihen, ettei ainakaan terholaisilla ole minkään väristä tulevaisuutta:

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706302200237779_pi.shtml

Tri Halla-ahon asettama tehokkaan katumisen aika on nyt ohitse sinisiltä, joten palaajia olikin sitten vain yksi, eikä useampia. Tämä toisaalta viittaa siihen, ettei siniseksi muuttuneissa ollut juurikaan harhautetuiksi itsensä kokeneita yksilöitä. Hallituskin saattaa vielä ontua kautensa loppuun asti. Perussuomalaisten tulevaisuus ei kuitenkaan näytä täysin synkältä tri Halla-ahon johtamana. PPP-puolueemme, eli populistinen ja pragmaattinen protestipuolue tähtää uusiin vaalivoittoihin, vähintäänkin torjuntavoittoihin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (56 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tarkka analysoi:
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/224400-jukka-tark...

Tuostahan välittyy kuva epäempaattisesta tri Halla-ahosta ja toisaalta siitä, että Perussuomalaisilla on poliittista tulevaisuutta. Syksyllähän olemme tässäkin asiassa vähän viisaampia, mutta mitä sitä kesällä olisi käyttöä, jos ei spekuloisi.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

"Halla-ahon asettama tehokkaan katumisen aika on nyt ohitse sinisiltä."

Halla-Ahon asettama raja on lopussa vasta heinäkuun lopussa.

Edit: Eri lehtien uutisoinneissa on näköjään eroja. Joko heinäkuun alkuun tai loppuun on asetettu takaraja lähteestä riippuen.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jaa, minä vilaisin vain tätä:
"Halla-ahon mukaan palaavien pitäisi ilmoittaa paluustaan kesäkuun loppuun mennessä. Loikkareiden jäsenyys puolueessa loppuu silloin, elleivät he ole antaneet hyväksyttävää selvitystä kirjekyselyyn."
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/223806-lisaa-palu...

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Aamulehden mukaan takaraja on heinäkuun loppu. Kumpi uutisointi on oikea, en tiedä. Muistaakseni takarajaan liittyi jokin puolueen tapahtuma, johon se oli kytköksissä.

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/halla-aho-toivon-...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #4

Elokuussa olemme viisaampia. Luotan Uuden Suomen virheettömyyteen uutislähteenä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tri Halla-aho onkin empaattinen"

Tämä otsikko on ristiriitainen siihen millaisen vaikutelman tosiseikat asioista antavat. En silti mene kieltämään etteikö Halla-aho olisi empaattinen kannattajilleen, siis nuiville perussuomalaisille, niille jotka äänestivät hänet puolueensa puheenjohtajaksi.

Vähän yli puolet persuista eivät puolestaan tunteneet enpatiaa Halla-ahoa kohtaan, koska päättivät jättää puolueen sen takia että Halla-aho oli valittu puheenjohtajaksi, eikä Sampo Terhoa.

Halla-aho on nyt siis sellaisen puolueen puheenjohtaja jonka äänestäjät ovat nuivia, koska he äänestivät Halla-ahoa hänen "nuivien" puheidensa takia.

Suurimmalle osalle nuivasta puolue-eliitistä tämä Halla-ahon nuivuus oli kuitenkin liikaa ja he päättivät jättää puolueen.

En usko että he jättivät puoluetta juuri Halla-ahon takia, vaan pikemminkin sen nuivan puolueväen takia, joka Halla-ahon tehtäväänsä valitsi. Ilmeisesti puolue-eliitin enemmistö sitten arveli ettei tämä Halla-ahon kannattajakunnan arvomaailma vastaa heidän arvomaailmaansa ja he ovat väärässä puolueess.

Tulevaisuus näyttää onko sinisen tulevaisuuden arvomaailmallaan äänestäjäkunnan kannatusta, kuten Halla-ahon persuilla näyttää olevan.

-----------

Blogisti yrittää nyt näköjään retoriikan keinoin kääntää Halla-ahon nuivuuden empatiaksi. En minä sitä ainakaan usko että tämä oletettu empatia kohdistuisi maahanmuuttajiin tai perussuomalaisiin puolueloikkareihin, tai meihin suvakkeihin. Se Halla-ahon empatia, jos sitä on, kohdistunee kokonaan näihin hänen nuiviin kannattajiinsa.

Eipä silti, enpä usko että muutkaan politikot kuin Halla-aho tuntisivat minua kohtaan minkäänlaista empatiaa, Ne haluaa vain minun ääneni, kuten kaikkien muidenkin äänet. Enkä nyt sanoisi että olisin niin kovasti sellaisen empatian tarpeessakaan. :)

Empatian tarpeessa tässä maassa olisivat ennenkaikkea turvapaikan hakijat, mutta heille ainakaan ei Halla-aholta empatiaa heru.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Arto, arvostan erilaisia mielipiteitä, eikä niiden moninaisuus ole yleensä minulle tuskallista. Matematiikan suhteen olen kuitenkin pääosin yksikäsitteisyyden kannalla.
"Vähän yli puolet persuista eivät puolestaan tunteneet enpatiaa Halla-ahoa kohtaan, koska päättivät jättää puolueen sen takia että Halla-aho oli valittu puheenjohtajaksi..."
Koska puolueeseen kuuluu n. 10 000 jäsentä ja eronneita on vain muutama sata tri Halla-ahon puheenjohtajakaudella, niin näksin sinulla olevan suuria ongelmia matematiikassa.
Kansanedustajien kohdalta matematiikkasi olisi kohdillaan, muttei puolueen jäsenistön.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kansanedustajien kohdalta matematiikkasi olisi kohdillaan, muttei puolueen jäsenistön."

Ellen väärin muista, puhuinkin puolueen elitistä, joilla tarkoitan kansanedustajia ja ministereitä. Jos sanoin muuta, sanoin väärin, enkä viitsi väitellä asiasta, tarkoitin kuitenkin puolueen eliittiä, joista lähti suurin osa.

Puolueen jäsenkunta näyttää olevan Halla-ahon kannalla. Kyse on siis nyt puhtaasti nuivien puolueesta. Sitä ei vielä tiedä minkä puolen äänestäjät valitsevat, mutta kun fakta taitaa olla että persujen menestys perustuu nuivuuteen ja erityisesti nuivien mölinöihin, pidän todennäköisempänä että äänestäjät eivät ole samaa mieltä kuin eliitti ja kannattaa mölinälinjaa.

Näinollen en pidä yhtään ihmeenä sitä että ministerit ja muut fiksuimmat halusivat ajoissa irtisanoutua tästä mölinäpuolueesta, miksi persut on nyt entistä selvemmin profiloitunut.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #21

Mitä tarkkaan ottaen tarkoitat mölinällä?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #49

Tarkoitan niitä puheita joiden perusteella Timo Soini tapasi luvata mölinöitsijöiden harjaamista, mutta harjaamatta taisivat jäädä.

Mölinä on myös hienotunteisempi ilmaisu jollekin muulle sanalle, jota mölinöitsijät eivät halua itsestään käytettävän.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #51

Nojaa. En ole viime kuun tapahtumien jälkeen enää oikein ottanut Soinin puheita vakavasti. (Jos nyt ennen sitäkään.)

Niin tai näin, luulin että tässä käsiteltiin Halla-ahoa eikä mitään mölinöitsijöitä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Iltalehti hieman narraa lööpillään:
http://static.iltalehti.fi/kuvat/looppiarkisto/loo...

Itsekin huomasin tuon lööpin tänään kaupassa. Siinä annetaan lukijalle ymmärtää, että tri Halla-aho olisi suosituin pääministeriehdokas kansan keskuudessa. Hyvin pienellä on sitten rajaus: 18-49 vuotiaat. Iso äänestäjäryhmä toki, suosiota on yllättävän paljon. En näkisi, että syy harhautukseen on tri Halla-ahossa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Miksei Halla-aho sopisi pääministeriksi, sopihan hevonenkin joidenkin mielestä konsuliksi:

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005275091.html?s...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Saatoitpa Mika juurikin huomata demokratian ja diktatuurin eron?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #17

Olen minä sen ajat sitten huomannut. Demokratiassa ei hevosesta tule konsulia eikä Halla-ahosta pääministeriä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #22

Demokratia on kummallista. Trumpistakin tuli presidentti, ja tulihan Hitleristäkin aikanaan mitä tuli ihan demokraattiseslla tavalla.

Putinkin valitaan muodollisen demokraattisesti, vaikka taustalla onkin mahtava propagandakoneisto, toisinajattelijoiden vaimentaminen ja vastaehdokkaiden eliminoiminen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #23

Joo, Venäjä on mafiavaltio. Trumpillakin on mafiapomon otteet, mutta ei USA onneksi ihan mafiavaltio silti ole. Trumpillakin on rajansa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #23

"tulihan Hitleristäkin aikanaan mitä tuli ihan demokraattiseslla tavalla."

Ei muuten tullut, Hitler ei ottanut valtaa demokraattisesti. Suurimmillaan Hitlerin kannatus Saksassa demokaraattisissa vaaleissa oli n.30%.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #39

"Suurimmillaan Hitlerin kannatus Saksassa demokaraattisissa vaaleissa oli n.30%."

Persujen kannatus Suomessa on suurimmillaan ollut vain puolet siitä mitä Hitlerin kannatus Saksassa on ollut ja silti persut kuvittelee että heidän pitäisi voida päättää kaikesta.

Näin ei kuitenkaan Suomessa ole että persut päättäisivät kaikesta ja siitähän persut ei tykkää, etteivät saa 15%:n ääniosuudella päättää ihan kaikista asioista.

Sen takia persupuolueen eliitti ministereitä ja puhemiestä myöten, sai juuri potkut perussuomalaisista.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #39

Saksan viimeisissä demokraattisissa vaaleissa 5. maaliskuuta 1933 NSDAP sai 43,91% äänistä. Se on suurempi osuus kuin mikään puolue on saanut Britanniassa vuosikymmeniin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #41

Koska parlamenttitalon polttamista seurannut pelottelukampanja oli maaliskuussa jo menossa, jotkut pitävät viimeisinä demokraattisina vaaleina 6. marraskuuta 1932 pidettyjä.

Niissä Hitlerin puolue sai äänistä 33,09%. Sitä edellisissä se oli saanut 37,27% eli saman verran kuin Cameronin Brexit-hallitus valtaan päästessään.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #22

Minusta hevosen ja tri Halla-ahon olennaisin ero politiikassa on, ettei hevonen pääse itse kansalta keräämillään äänillä EU-parlamentaarikoksi, vaan siihen tarvitaisiin ulkopuolinen nimittäjä, diktaattori tms. Sama koskee mitä tahansa poliittista luottamustehtävää, kenties myös Suomen pääministerin paikkaa. Ainakaan siellä ei ole vielä hevosta näkynyt.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #30

Demokratiassa on toki mahdollista että kansa äänestää hevosen pääministeriksi. Hassumpiakin valintoja kansa on joskus tehnyt. kuten nyt tämä Trump ja brexit.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #32

Arto, missä demokratiassa äänioikeudeton on vaalikelpoinen?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #35

Kanadassahan oli muinoin hetken tilanne, jolloin naisilla ei vielä ollut äänioikeutta, mutta vaalikelpoisuutta ei ollut missään kielletty. Kelpaako tuollainen systeemi demokratiaksi, on toinen asia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #32

Älä sinä turhia murehdi, anna hevosen murehtia, sillä on isompi pääkin, sanoi joku Tuntemattomassa sotilaassa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #30

Hevonen on sympaattinen ja empaattinen, Halla-aho on Brysselissä veronmaksajien rahoilla.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Halla-aho on kyynikko. Empatia on miehestä kaukana.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

"Halla-aho on kyynikko. Empatia on miehestä kaukana"
Voi olla kyynikko, mutta enemmänkin praktikko. Halla-aho sanoo sen, minkä jokainen näkee, mutta vain hän uskaltaa sen sanoa. Tämän päivän pikku tyttö joka sanoo, ettei keisarilla ole vaatteita.
Ministeri sanoo, ettei maahanmuuton kustannukset vaikuta kantasuomalaisten etuihin. Kaupungin virkamies kuulee, että lasten esiopetuksesta vähennetään 600 000 euroa ja kuulee viikon päästä, että maahanmuuttajien alkuopetukseen lisätään 600 000 euroa. Hän varmaan osaa laskea mitä on yksi ynnä yksi, muttei uskalla avata suutaan asiasta.
Kansalainen lukee, että naapurimaassa on maahanmuuttajaenemmistöisiä kaupunginosia, jonne palokunta, ambulanssit ja jopa poliisi kieltäytyy menemästä ja joissa kymmeniä autoja poltetaan. Samaan aikaan naapurimaan feministihallitus vannoo, ettei tämmöisiä kaupungiosia ole olemassa, minkä YLE:n naistoimittajat käyvät pikaisesti todistamassa. Todistelun jälkeen luemme pieniä uutisia, miten autoja on taas palanut ja poliiseja pahoinpidelty näissä kaupunginosissa.
Kaikki kansalaiset eivät ole sokeita ja tyhmiä, vaikka media ja vallanpitäjät niin toivovat. Valehtelu, sumutus ja peittely kääntyy ennenpitkää itseään vastaa. Ehkei vielä Halla-ahon aikana, mutta sitten kun peittely ei enää auta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Millähän tavalla empatia politiikassa tänä päivänä näkyy?

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Jarmo, eikö työttömille suunnattu työkokeilu ole empatiaa? Työttömät voivat päästä puoleksi vuodeksi näyttämään työnantajille osaamistaan ja samalla kartuttavat työkokemusta joka jäisi muuten puutteelliseksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"eikö työttömille suunnattu työkokeilu ole empatiaa?"

En nyt pysty näkemään palkatonta työskentelyä empatiana. Hallituksen pitäisi tehdä työnteosta kannattavaa ja se ei onnistu koska rahapolitiikka on luovutettu ulkopuolisille joilla on eri intressit.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Halla-ahon empaattisuus peittynee hänen moninaiseen kirjalliseen tuotantoonsa, josta voidaan aina vetää esille sopivan loukkaavaa tekstiä, vaikka Halla-ahoa ei enää näihin tarinoihinsa sitoutuisikaan. Tässä esimerkki:

"Vuonna 2005 Halla-aho pohti blogissaan ihmisarvoa. Hänen mukaansa ainoa mitattava ja siten kiistatta olemassaoleva ihmisarvo on yksilön instrumentaalinen arvo ja yhteiskunnassa yksilöt voidaan asettaa arvojärjestykseen sen mukaan, miten paljon heidän kykyjensä puuttuminen heikentäisi yhteisöä. Kaikkein arvokkaimpina Halla-aho piti maanviljelijöitä, syötäviksi tarkoitettujen eläinten kasvattajia ja rakennusinsinöörejä. Alimpana hänen hierarkiassaan ovat taiteilijat, papit ja poliitikot, jotka ovat ”pääsääntöisesti turhia”. Halla-ahon mukaan kaikki ihmiset ovat eriarvoisia, mutta siitä ei kuitenkaan seuraa vähempiarvoisten kaasuttaminen, ellei siihen ole ”muuta pätevää syytä”.[63]
Kesäkuussa 2017 Halla-aho sanoi Yleisradion haastattelussa, että ihmisarvo on hänen mielestään kaikilla sama, mutta ihmisten tasa-arvoisuus ei hänen mukaansa tarkoita sitä, että kaikilla ihmisillä olisi oikeus tulla elätettäväksi Suomeen"

https://fi.wikipedia.org/wiki/Jussi_Halla-aho#Ihmi...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jokainen voi sanoa itsestään ihan mitä tahansa, aika harva ihminen kuvailee itseään rasistiksi tai kusipääksi.

Ne on ne lausunnot ja teot, jotka sitten ihmisten silmissä antavat toiminnasta sen kuvan, mikä on taas jokaisen itse muodostettava.

Minusta Halla-Ahon toiminta ja tyyli ei ole empaattista, eikä tasavertaista ihmisarvolle, mutta se on taas minun mielipide.

Halla-Ahao itse varmaan pitää omaa luonnetaan lähellä Äiti-Teresan luonnetta, mutta edelleen ne teot ja puheet ovat ehkä ihan pikkiriikkisen ristiriidassa tämän tunteen kanssa. :)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Maineensa Halla-aho luonut ihan itse. Ei siitä tarvitse mediaa syyttää!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Niinpä. Ei pidä peiliä syyttää, jos naama on vino, sanoo vanha venäläinen sananlasku.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Halla-Ahao itse varmaan pitää omaa luonnetaan lähellä Äiti-Teresan luonnetta,»

Tarkoitatko tätä sadistista uskonnollista fanaatikkoa, joka ylisti kärsimystä ja teoillaan toteutti sitä? Monet seikat viittaavat jonkin sortin persoonallisuushäiriöön.

Sikäli ehkä ennemmin minulle tulee Äiti Teresasta mieleen Laura Huhtasaari, joka epäilemättä keskustelee peilinsä kanssa kuinka tulla pimeyden kuningattareksi.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kiitos vaan Petteri komentistasi. Siinä näkyy aloituksessanikin mainitsemat ristiriitaiset signaalit.
Äiti Teresasta tri Halla-aho ei ole taitanut paljoakaan puhua. Ymmärrän, että viittaat pyhimysmäiseen luonteeseen. Mene ja tiedä, olisiko tri Halla-aho niin itsestään ajatellut. Empaattisuus toki viittaa sinnepäin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Minusta Halla-Ahon toiminta ja tyyli ei ole empaattista, eikä tasavertaista ihmisarvolle, mutta se on taas minun mielipide."

No johan oli yleensä kyyniselle Ritalalle aivopieru. Olethan sanonut että pelkkää mädännäisyyttä koko politiikka eikä siihen ole edes odotettavissa mitään muutosta.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Halla-aho saattaa hyvinkin olla symppis mutta julkisuudessa esiintyy kyynisesti koska se sopii paremmin miehen imagoon.

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Halla-ahossa oli yksi vika, oli liian älykäs. Tämä oli hallitusyhteistyön kannalta liian suuri uhka. Halla-aho ei ollut vedätettävissä ja myymässä ”perussuomalaisten niitä tärkeitä asioita”, mihin oltiin tyytymättömiä.

Mm. sosiaalinen maahanmuutto nostaa sosiaaliturvan kustannuksia, joka näkyy jo heikennyksinä suomalaisille monella tasolla. Sekä vapaa kielivalinta, johon perussuomalaisten kanta on selkeä: "Kannatamme ruotsin kielen opiskelun muuttamista valinnaiseksi," oikeusministeri Jari Lindström sanoo. ”Kuten kansalaisaloitteessa todetaan, pakollinen ruotsin kielen opiskelu vie aikaa kansainvälisesti hyödyllisempien kielten opiskelulta. Kaupankäynnin näkökulmasta ruotsin kieli on pienen markkina-alueen kieli, ja mikäli tahdomme edistää menestymismahdollisuuksiamme muidenkin maiden kanssa käytävässä kaupassa ja yhteistyössä, on myös muiden kielten opiskelulle tehtävä tilaa.”

Soini oli hallituksen takuumiehenä, etteivät asiat menneet toivotulla tavalla. "Takinkäännöt” alkoivat näkyä kannatuksen voimakkaana laskuna.

Perussuomalaiselle aatteelle ominaista on ”koti, uskonto, isänmaa”, ensin oman maan kansalaisille ja maassa maan tavalla. Muutama ääriaines mahtuu isoon joukkoon, mutta ei sillä voi leimata koko puoluetta.

Hallitusyhteistyö vei kannatuksen, tähän kenttäväki halusi muutoksen. Muutos tuli demokraattisilla valinnoilla, mutta se ei kelvannut suomalaiselle eliitille. Eliitin ”arvot ja aivot”, joka tätä hyvä -veli järjestelmää on vuosikausia pyörittänyt, piti uhkana älykästä Halla-ahoa. Timo Soini uhrasi puolueensa ja elämäntyönsä, ja käänsi viimeisen kerran takkinsa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Timo Soini uhrasi puolueensa ja elämäntyönsä, ja käänsi viimeisen kerran takkinsa."

Timo Soini vapautti itsensä omasta aikaansaannoksestaan.
Näyttää siis siltä ettei hän ollut aikaansaannokseensa tyytyväinen.

Oli miehen työ että Soini vapautti itsensä ja sanoutui irti puolueesta, jonka oli kaapannut hänelle vieras aate. Sellaista voi tapahtua demokratiassa.

Timo Soini ei uhrannut puoluettaan, mutta kenties pelasti sen uran jota oli loppuelämäkseen itselleen kaavaillut. Se ura ei ilmeisesti olisi ollut mahdollinen Halla-ahon johtaman puolueen jäsenenä. ;inisteriys olisi ainakin tyssännyt siihen ja kenties uran jatko jossain muissa merkeissä oli tästä ministeriydestä kiinni.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Ei sitä mikään vieras aate kaapannut. Perussuomalaisten omat jäsenet siellä puoluekokouksessa äänestivät. Jäsenet, joita Soini itsekin oli ollut jäseniksi hyväksymässä.

Toki Soinilla voi olla intressinsä selitellä asiaa noin päin, mutta vähän lähdekriittisyyttä nyt...

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Heikko laatuisen maahanmuuton vastustaminen esimerkein ja numeroin ei tee kenestäkään epäempaattista, ennemminkin antaa älykkään vaikutelman...

Nimimerkillä: empaattinen maahanmuuttaja jonka yks parhaimpia kavereita on somali, tää mamu äänestää persuja ja äsdeetä sillä täällä Tukholmassa näkee Suomen tulevat ongelmat mistä tohtori kertoo.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Voisin itsekin epäillä, että olen ajautunut propeelihattuisten salaliittoteorikkojen joukkoon mutta...
Vuonna 2015 Timo Soini vei perusuomalaiset hallitukseen. Hallitusohjelmaan kirjattiin myös heidän tavoitteita, joita Soini ja muut persu-ministerit sopivissa tilanteissa ovat toistelleet. Esimerkiksi piti selvittää maahanmuuton todelliset kustannukset. Hallitus on istunut yli kaksi vuotta, eikä selvitystä ole vielä edes aloitettu.
Jotenkin minusta tuntuu, että hallitusohjelma tehtiin niin, että saadaan perussuomalaiset rauhoittumaan hetkeksi, mutta kenelläkään hallituksessa ei ollut aikomustakaan toteuttaa persujen vaatimuksia. Perussuomalaisten puoluekokous johti siihen, että hallitus olisi joutunut lunastamaan persuille hallitusohjelmassa annaetut lupaukset, mikä ei tietenkään sille sopinut.
Ei voida päätyä muuhun johtopäätökseen, kuin että Timo Soini pelasi 20 vuotta alykasta peliään saadakseen riittävän paljon voimaa taakseen ja itselleen elämänsä parhaan duunin. Sen jälkeen millään muulla ei ole väliä kuin että Timo Soinin duuni säilyy. "Minun jälkeeni vedenpaisumus".

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Sitähän emme varmuudella tiedä, mitä olisi seurannut Sampo Terhon valinnasta puheenjohtajaksi. Vaan koska samat ministerit siellä nytkin on, eikä mainitsemiasi tärkeitä asioita ole alettu hoitamaan, niin siltähän tuo näyttää, että ei niitä olisi koskaan hoidettu Sampo Terhon puheenjohtajakaudellakaan.
Siniset vaikuttavat varmaankin monesta ihan vain ottopojilta hallituksessa. Sellainen käsitys äänestävän yleisön keskuudessa saattaa vähän syödä ääniä sinisiltä, koska äänensähän voi antaa suoraan itsenäisille KePulle tai Kokoomukselle.
Puhemies Soinin empaattisuus ei ole tämän blogin aiheena, mutta en ole varma, missä vaiheessa hän päätti myydä persuksensa. Ehkäpä vasta hallitusneuvotteluissa?

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

"Puhemies Soinin empaattisuus ei ole tämän blogin aiheena, mutta en ole varma, missä vaiheessa hän päätti myydä persuksensa. Ehkäpä vasta hallitusneuvotteluissa?"

Mielestäni vastakkain ovat pragmaatikko ja pelurit. Halla-aho ei tule pärjäämään politiikan ykköskentässä koska hänen toimintatapansa perustuu olettamukselle, että A johtaa lopputulokseen B, kun vaan kaikki osaset ovat oikeilla paikoilla. Soinille A:n päätyminen B:hen tai C:hen tai D:hen riippuu siitä, mikä Soinille on edullisinta. Uskon, että Halla-aho on liian rehellinen ja kokematon pärjätäkseen pelikentällä, jossa kieroilusta ja omaneduntavoittelusta on tehty taidetta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Taannoisessa painotuotteessa lienee ollut painovirhe. Otsikko oli "Nuiva manifesti", vaikka tarkoitus oli varmaan sanoa "Empaattinen manifesti".

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Eihän empatia ole muuta kuin itsensä asettamista toisen ihmisen asemaan. Empatialla ei ole mitään tekemistä sympatian kanssa.

Hitlerkin saattoi olla empaattinen tehtyään ensin päätöksen juutalaisten tuhoamisesta. Hän osasi asettua juutalaisten asemaan ja päätyi siksi kaasuttamaan juutalaisia eikä esimerkiksi heittämään näitä elävinä suuriin polttouuneihin.

En lainkaan epäile, etteikö tri Halla-aho olisi empaattinen.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Empatian ja sympatian käsitteet todellakin usein menevät sekaisin. Psykopaattikin voi ehkä olla empaattinen, muttei kait sympaattinen.

Sympaattisella henkilöllä taas ei yleensä puhekielessä tarkoiteta henkilöä, joka myötäkokee toisten tunteita, vaan henkilöä, joka on omiaan synnyttämään toisissa sympatian tunteita.

Sinällään kieli usein tällä tavoin kehittyy ja puhekielessä ei aina olla niin tarkkoja. Vastaavasti "ufoilla" yleensä puhekielessä tarkoitetaan ulkoavaruudesta tulleita lentovehkeitä, vaikka varsinaisesti sana tarkoittaa mitä tahansa tunnistamatonta lentävää esinettä. Toki tarkempaan kielenkäyttöön on usein hyvä pyrkiä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Sympaattisen ihmisen ei itse tarvitse olla empaattinen, mutta hän pystyy jollain tavoin, tarkoituksella tai tahtomattaan, hetättämään empaattisia tuntemuksia kanssaihmisissään.

Jos haluaa herättää empaattisia tunteita, ei välttämättä tarvitse kehittää itseään, riittää kuin menee pätevän muotisuunnittelijan luo, joka suunnittelee sinulle vaatetuksen, kampauksen ja kenties opettaa jonkin yksinkertaisen tempun.

Itsekin olen huomannut kummallisen eron ihmisten suhtautumisessa itseeni, joskus tunnun olevan ihmisten mielestä sympaattinen, se ilmenee vaikkapa niin että ihmiset pyrkii puheille ja alkaa kuttelemaan. Toisinaan taas ihmiset mieluimmin katsoo muualle ja koettavat kartella.

Olen pohtinut asiaa ja mielessäni päässyt jonkinlaiseen tulokseen siitä mikä pujkeutumisessani ja tyylissäni mahdollisesti herättää sympatioita ja mikä antipatioita.

Jäljellä on vielä se että testaisin olettamukseni käytännössä, mutta eipä minusta taida siihen olla. En halua muuttaa pukeutumistani tai käytöstäni ollakseni sympaattinen tai epäsympaattinen.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kiitos vaan kaikille tähän mennessä kommentoinneille. Tri Halla-ahon empaattisuus synnyttää keskustelua, kuten tarkoitus olikin. Mielenkiintoinen keskustelunhaara on myös hänen sympaattisuutensa tai sen puute.

Kaikenhuipuksi tri Halla-aho kohosi blogini kirjoittamisen jälkeen ja siitä huolimatta otsikoihin. Hänellä näyttäisi olevan nuorempien äänestäjien suosiota ainakin nettikyselyssä. Vetänee naamaa vihreämmäksi niiltä, jotka eivät ole tri Halla-ahon empaattisuutta havainneet.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Vajaa neljäsosa tietynikäisistä erään vakiopaneelin jäsenistä pitää Halla-ahoa suositumpana kuin puoluettaan. Stop the press.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

On tämä siltikin erittäin huolestuttavaa ja erittäin negatiivinen indigaatio kansakunnan tilasta. Vuosikaudet jatkunut rasistinen aivopesu hommafoorumilla ja muualla taitaa nyt tuottaa hedelmää. Seuraukset voi olla kauhistuttavia.

Pelottaa.

Oikeasti nyt pelottaa.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #54

Ei Hommaforumilla ole mitään rasistista aivopesua.

Se on foorumi. Siellä on ihmisiä, joilla on erilaisia mielipiteitä, ja jotka keskustelevat näistä mielipiteistä. Voit sinäkin sinne mennä, jos käyttäydyt.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Vetänee naamaa vihreämmäksi niiltä, jotka eivät ole tri Halla-ahon empaattisuutta havainneet."

Juu, naama on vihreä ja ripottelen jopa tuhkaa pääni päälle.

Pitänee vain todeta että tämän kansan arvot eivät enää vastaa omiani.

Mutta ei se mitään.
Pitänee vain sopeutua tämän minulle vieraan kansan outoon ajattelutapaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset