USA:n presidentti Trump ja valemedia

Koska minulta ovat jääneet suorittamatta nettidiagnosoinniin syventävät opinnot, en ala arvioimaan USA:n nykyisen presidentin mielenterveyttä. Siihenhän näyttääkin löytyneen osaavia ihmisiä ihan riittävästi. Kaikesta huolimatta USA:n presidentti Trump kaipaa tulkintaa, olkoonpa vaikka sitten näin ruohonjuuritasolta. Tulkinnan tarve tulee halusta jäsentää maailmaa, ehkä jopa kokea se turvalliseksi elää.

Julkisuudessa näkyneistä presidentti Trumpin erikoisista lausunnosta oma foliohattuteoriani on ollut, että huomio kiinnitetään taikurin pieniin käsiin samalla kun jossain muualla tehdään ne merkittävät temput.

Lähtisin kuitenkin tulkitsemaan Trumpia muutaman periaatteen varassa: Amerikka ensin , vallan- ja kostonhalu. Sivuhuomautuksena vielä, että Amerikka ensin ei suinkaan tarkoita, että kuubalaiset saisivat etusijaa, eivätkä edes brasilialaiset. Kostonhaluun taas viittaa USA:n ensimmäisen naisen lausunto, että hänen aviopuolinsa lyö kymmenkertaisesti takaisin hyökkäyksen kohteena ollessaan.  Vallanhalutonta presidenttiähän nyt on vain vaikea kuvitellakaan.

D. Trump jakaa lausuntojaan twitterissä, ohittaen näin niin vale- kuin valtamediankin, olivatpa nämä sitten sama tai eri asia.  Tässä suhteessa näkisin, että Trumpin julkaisema painivideo kuvaa Trumpin tavoitteita varsin hyvin. Laajasti median toimittajat edustavat eri maailmankatsomusta kuin Trump, joten Trump haluaa vallanhalussaankin tuhota ne.

Ei niin, että D. Trumpin vihollisekseen kokema media olisi täysin viaton saamaansa nykypresidentilliseen palautteeseen. Esimerkiksi Morning Joe -ohjelmassa pilkattiin presidenttiä ala-arvoisesti vain hetkeä ennen toimittajien henkilöön käyvää palautetta, josta sitten monen mieli pahoittui.

Mielestäni Trumpin ilmasto- ja energiapolitiikkakin on tulkittavissa Amerikka ensin -periaatteesta lähteväksi. Trump: " We have nearly 100 years’ worth of natural gas and more than 250 years’ worth of clean, beautiful coal. " Suomeksi: "Meillä on sadaksi vuodeksi maakaasua ja yli 250:ksi vuodeksi puhdasta, kaunista kivihiiltä."  Pariisin ilmastosopimus ei sitten täyttänyt Trumpin Amerikka ensin -vaatimuksia.  Nähtäväksi jää, miten pitkäaikaisen taloudellisen etumatkan USA ehtii kuroa vapaalla energiapolitiikallaan. Toivoa sopii, että Trumpinkin hiildioksidipäästöt viherryttävät Saharaa ja lykkäävät jääkauden alkua. Tätä tosin ei ole media uutisoinut.

Jopa Suomessa toimittajat kantavat kortensa kekoon. Trump-uutisointi on selkeästi vinoa ja pilkkaavasti pikkuasioihin takertuvaa. Voisi ajatella, että Trumpilla on alentuneet ihmisoikeudet. Ehkä niin onkin?

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu