Sananen ARSA:sta

Oletko kuullut ARSA:sta?  Minä en ollut aiemmin, mutta nyt vähän otin selvää. Kyse on muslimeina esiintyvien ihmisten pelastusarmeijasta Myanmarin länsirannikon Rakhinen osavaltiossa. Jos meilläkin toimiva ja  tutumpi Pelastusarmeija tarjoaa soppaa, saippuaa ja sielunhoitoa vierasuskoisille, ARSA tarjoaa tulta, luoteja ja kuolemaa. Voinee sanoa, että ARSA ja Pelastusarmeija ovat hengellisesti tarkasteltuna eri jumalan palveluksessa.

ARSA:n hyökkäykset ovat johtaneet Myanmarin armeijan vastaiskuun ja edelleen vailla Myanmarin kansalaisuutta olevien ihmisten joukkopakoon Bangladeshiin.

Mistä tässä kaikessa on kyse?  Mistäpä minä täältä kaukaa tarkasti tietäisin, mutta voinhan uutisisten ja muun tiedon perusteella jotain veikkailuja esittää.

Onko kyse etnisestä puhdistuksesta? Nähdäkseni on. ARSA ehkä osaltaan pyrkii siihen Rakhinessa, mutta nyt Myanmarin hallitus pyrkii poistamaan valtiosta alueellaan asuvat vailla kansalaisuutta olevat ihmiset ja ARSA:n kapinalliset. Tästä tulee mieleen mm. Kosovo, jossa Serbia epäonnistui vastaantapaisessa ongelmanratkaisuyrityksessään. Kosovossakin muslimeina esiintyvät ihmiset tekivät aluksi ilkivaltaa muita ihmisiä kohtaan jne.

Tässä kohtaa vertailua voisi tehdä myös Keski-Afrikan tasavaltaan, jossa muslimeina esiintyvät ihmíset tekivät ilkivaltaa niitä kohtaan, jotka eivät esiintyneet muslimeina. Sitten jäkimmäinen joukko pyrki ajamaan kaikki muslimeina esiintyvät pois alueeltaan ja maastaan.

Onko ARSA terroristijärjestö?  Ehkä ei, kapinallisjärjestö joka tapauksessa ja ilmeisestikin loukkaa alueen asukkaiden ihmisoikeuksia, esimerkiksi oikeutta säilyttää henkensä. Myanmarin hallitus nimittää ARSA:n joukkoja kuitenkin terroristeiksi.

Kuvassa 1 näkyvää ARSA:n logoa ei löydy Wikipediasta kuin englanninkielisestä artikkelista. Olisikohan tarkoitettu ulkomaiseen käyttöön?  Siinä esiteitty kartta ulottuu Rakhinen maakunnan rajojen ulkopuolellekin, ettei rauhaa välttämättä saataisi vaikka koko Rakhinen osavaltio luovuttaisiin ARSA:lle.

Liittyykö tämä ARSA-ongelma maahanmuuttoon? Liittyy, sillä ainakin iso osa muslimeina esiintyvistä Rakhinen asukkaista on muualta tulleita tai heidän jälkeläisiään. Näille ei ole myönnetty kansalaisuutta. Tältä osin voi nähdä yhtymäkohtia Suomessa tapahtuvaan laittomien maahantulijoiden poistamiseen. Miksei myös voi nähdä jotain yhtymäkohtia Norjasta varsin äskettäin tulleiden saamelaisten jälkeläsiin, jotka esiintyvät alkuperäsiasukkaina satoja tai tuhansia vuosia Suomessa asuneiden suomalaissukujen jälkeläisten edessä.  Eli että tietty etninen ryhmä omii jonkin statuksen kokonaisuudessaan, vaikkei monillakaan sen edustajista olisi oikeasti tuota statusta.

Onko ARSA:ssa kyse monikulttuurisuudesta? Mitä ilmeisemmin on. Ehkä myös monikuttuurisuutta vastustavasta islamista.

Jos Suomessa olisi harjoitettu maltillista maahanmuuttopolitiikaa, meillä ei olisi mitään syytä olettaa Myanmarin tapahtumien toistumista täällä edes pienoiskoossa.

Onko ARSA:ssa kyse vihapuheesta?  Ei ehkä, sillä ennemmin tuo näyttää vasta vihateoilta, puolin ja toisin.

Vielä pieni huomautus: joku voi ottaa nokkiinsa käyttämästäni termistä "muslimina esiintyvä ihminen". Se on käytännön sanelemaa, koska useinkin muslimiksi luultu ihminen muuttuu ihan islamittomaksi, kun hänen rikoksena paljastetaan. Mistä minä voisi tietää, kuka on oikea muslimi ja kuka valemuslimi? Pääsääntönä näyttäisi olevan, että muslimina esiintyvän ihmisen mielestä toinen muslimina esiintyvä ihminen on täysin viaton aina.

Linkkejä aiheeseen

https://fi.wikipedia.org/wiki/Arakanin_rohingyojen_pelastusarmeija Wikipedian artikkeli suomeksi ARSA:sta.

https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2017/09/11/rohingya-mi… Uutisointia asiasta USA:ssa.

http://abdirahimhussein.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242395-aung-san-suu-kyi… Muslimina esiintyvän Husun artikkeli vahvistaa jotain edellä sanomaani.

 

 

 

 

 

 

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu