Suvaitsemattomia antidemokraatteja esiintyy kaikissa maissa?

Uusi Suomi uutisoi: "Suurimmissa kaupungeissa kaduille kerääntyi mielenosoittajia vastalauseena AfD:n vaalimenestykselle." Uutisesta käy ilmi, että mielenosoittajista uhkui viha.

Jos tuota vaalitulosten vastaista protestointia esiintyisi vain Saksassa, sen voisi kuitata vaikkapa maan totalitaristiseen menneisyyteen vedoten, mutta kun samaa on esiintynyt mm. USA:n presidentin vaalien jälkeen, niin jokin muu syy tällä vihaa uhkuvien suvaitsemattomien antidemokraattien melko globaalille esiintymiselle pitäisi löytää.

Otan tähän väliin Suomen poliitikkojen komentteja Saksan vaalituloksesta.

Laura Huhtasaarelta hyvä kommentti vaalitulokseen: "Lopettakaa kansallismielisten nimittely ja kauhistelu."

Touko Aalto sanoi mielestäni jotain järkevääkin Saksan vaalituloksesta:  "Äärioikeistolaisten puolueiden nousu ympäri Eurooppaa kertovat siitä, että monet ihmiset ovat turhautuneita sekä vaihtoehdottomuuteen että perinteisten puolueiden kykyyn ratkaista ihmisten arjesta kumpuavien ongelmia." Sitten Aalto sortui siihen, mistä Huhtasaari varoitti. Soma Li Andersson tyytyikin pelkkään kauhisteluun US:n uutisoinnin perusteella.

Siis mikä näitä mielenosoittajia vaivaa? Heidän mielestään miljoonat tai lähes enemmistö (USA) äänestää väärin. Mikseivät tee tuloksesta analyysiä, kuten Huhtasaari ja Aalto? Vai onko sitten niin, että mielensosoittajille esimerkiksi kelpaavien poliitikkojen kauhistelut ja leimaamiset toimivatkin sytykkeenä? Vai mistä tämä demokratian vastainen ihmisviha syntyy?

Tähän loppuun vielä pieni saarna: Ennalta ehkäisy on parasta ongelmien ehkäisyä. Jos uskot, että rasistit on reppanoita, niinkuin ne onkin, niin pyri toimimaan niin, ettei yhteiskuntaan muodostu reppanoita. Iso määrä reppanoita voi saada paljonkin sellaista aikaan, mistä et pidä.

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu