Lastuilua Vanhojen virheiden välttäminen lisää uusien mahdollisuuksia

Missä menee raja, Uusi Suomi?

  • Pienennetty kuva, koska tilanne ohi.
    Pienennetty kuva, koska tilanne ohi.

Mullakin on joku raja ja hygienia, vaikkei ehkä kaikki uskokaan. Kerron esimerkin: Järvenpäässä pidettiin maahanmuuttovastainen mielenosoitus parisen vuotta sitten. Yksi järjestäjistä oli julkisesti niin juutalaisvastainen, etten mennyt, etten vahingossakaan joudu samaan valokuvaan.

Oheinen kuva kertoo minun rajani ylittämisestä.

Ilmeisestikin sensuuri on jätetty robotille, joka ei tunnista kaikkia kädellisiä?  Sama kirjoittaja on näkynyt useamminkin herjaavien sanontojen takana.

Vai onko niin, että Fecesbookista on torjumaton yhteys uutiskommentteihin, ettei komentoijaa saada pois? Jotenkin oudolta tuntuu, jospa joku osaisi valistaa minua.

Se, että pakolaisina esiintyvien työpanoksella on kansaa pissitty linssiin, on toki protestinsa ansainnut, mutta kuka täällä Uudessa Suomessa valvoo tyyliä?

 

Kuvalinkki: ei ole enää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Täällä on sellainen toiminto kuin ilmoita asiaton viesti, onkohan käytetty? Ainakaan ei löydy blogikirjoituksia.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Käytitkös?

Itse huomasin, että jos kirjoittaa mato vähän kuin ruotsalaisen lausumana, niin koko komentti jää korjattavaksi, siis tuolla uutispuolella. Eli siellä on jonkinlainen koneellinen sensuuri, ehkä vain sanastopohjainen.

Korjailin artikkelista yhden kirjoitusvirheen. Tämä selitykseksi, jos joku huomaa jotain muuttunee.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

No kun en edes ollut lukenut koko juttua, klikkasin vain suuremmaksi. Uutispuolella hiljattain klikkasin kun oli aivan törkeää kielenkäyttöä, mutta valitettavasti en seurannut poistuiko.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Olen jättänyt Jussi Pistolin kirjoituksista ja kommenteista useita kertoja ilmoita asiaton viesti -toimintoa. Muutamia kommentteja on poistunut ilmoittamisen jälkeen. Läheskään aina ei ole reagoitu ollenkaan.

Nytkin etusivun uutisvirrassa on käyttäjältä kommentti jossa hän pyytää Vihreiden edustajia tekemään palveluksen isänmaalle ja kuolemaan:

https://www.uusisuomi.fi/comment/753499#comment-75...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund
Käyttäjän teppoovaskainen kuva
Teppo Ovaskainen

Kiitos blogista ja pahoittelut kaikille, moderointimme on tässä pettänyt. Tuo bloggaajan mainitsema kommentti poistettu asiattomana ja puutumme tilanteeseen myös muuten. t. Teppo / US

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Jussi Pistol on ehtinyt toivoa jo niin monen ihmisen ja ihmisryhmän kuolemaa ja tappamista, että joutuu väkisinkin aika outoon valoon sitten, kun joku heistä kuolee vaikka tapaturmaisesti tai luonnollisestikin.

Mikä vastuu on hänen julkaisualustallaan?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Jos Uusi Suomi sanoo, että keskusteluja moderoidaan, ja erityisesti jos avaus tai kommentti raportoidaan, niin pitäisi toimia ripeästi.

Muuten luotettavuus kärsii.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Jussi Pistol vaikuttaa raivokkaalta - Hyvin hyvin vihainen mies, vihaa koko maailmaa. En osaa sanoa, onko raivoaminen kirjoittamalla hyvä juttu, vähentääkö se fyysistä agressiivusuutta vai lisääkö sen mahdollisuutta? Toisaalta hän kirjoittaa niin raivokkaasti, ettei ulkopuolinen häntä ota vakavissaan, ainakin luulen.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Nimimerkiksihän minä häntä epäilen. Enkä ihan 100% usko, että seisoisi sanojensa takanakaan. Pienellä prosentilla minulla on monenlaisia epäilyjä mm. rasistiansasta, mutta antaapa niiden olla omana tietonani.

Poistin muuten sinulta yhden kommentin, jossa oli vain teksti poisto.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hei Risto. En tajunnut lausettasi ' Pienellä prosentilla.....' . Voisitko muotoilla sen selvemmin.
Tämä Jussi Pistol vaikuttaa hieman epäaidolta. Itse en seuraa us-uutispuolen kommentointia enkä saanut kuvakaappaustasi suurennettua joten piti käydä uutiskommenttointia kurkkimassa. Ja kuten sanoin Jussi Pistol vaikuttaa jollain tapaa koneelliselta. Hän voi siis olla esimerkki joko natsista tai hybridivaikuttajasta. Molemmissa tapauksissa mekaaninen tapa sopii kuvaan.
Saamme olla onnellisia että vielä on somepalstoja joissa moinen huomataan kuten sinä olet huomannut.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #10

Pieni prosentti tarkoitti todennäköisyyttä, viitaten edellä olevaan sanontaan 100%:sta. Eli voi olla sitä tai tätä, mutta en usko mihinkään noista vaihtoehdoista kovinkaan paljon.

Eräs ihmetykseni aihe onkin, miksi tämä kommentoija on ollut niinkin pitkään kommentoimassa.

Minä käytän Windows 10 ja Firefox-selainta, ja artikkelikuva käyttäytyy käsittääkseni normaalisti, eli suurenee napsautamalla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #11

Mutta mitä tarkoitit epäilyksellä rasistiansasta? Viittasin siis koko lauseeseen, en erityisesti alkuun.
Se etten saanut suurennettua johtuu omasta Lumiastani.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #14

"...mutta antaapa niiden olla omana tietonani."
No, koska Uusi Suomi on selkeästi rasismin vastainen julkaisu ja J.P taas varsin myönteinen asian suhteen, niin jotain selitystä oudolle ilmiölle yrittää keksiä. Juuri siksi, että J.P. on säilynyt niin sitkeästi kommentoijana.

Lumiasta: ei kokemusta, mutta joissakin laitteissa esim. palstoja näkyy enemmän vaakasuuntaisesti. Toisekseen kosketusnäytön suurennustoiminto sormilla haroen voi suurentaa kuvaakin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #15

Ai siis salaliittoteoria usaria vastaan. Että usari loisi Jussi Pistoolin ja kartottaisi esim suosittelijoita.
Onhan se teoriassa mahdollista vaikka itse en siihen usko.
Siinä tapauksessa voi keksiä uuden teorian jonka komman minäkin voisin tehdä toimittajana. Siis kiusaus siihen olisi. Luodaan hahmo joka parodioi rasistitrollausilmiötä. Näin saadaan ihmiset huomaamaan kuinka mänttejä rasistitrollit ovat.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #15

Kuva kyllä suureni mutta resoluutio (?) oli niin pieni että suurentui lukukelvottomaksi.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #17

Koska olet niin ihana ihminen, yritän kaikkeni palvellakseni sinua, Sini. Tulevaa käyttöä ajatellen lisäsin vaikeasti esillekaivettavan kuvalinkin artikkelin loppuun. Toimiiko se Lumiallasi?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #25

Kiitos Risto. Olipa härskiä ja Tom Brunilan (tietysti kuvaton) jatko päälle.
En tarkoittanut mainintaa omasta rajallisuudestani missään vaiheessa kritiikiksi vaan lähinnä oli kai kysymys (itseänikin ärsyttävästä) tavasta, ehkä sukupuolisidonnaisesta tavasta, selitellä omaa polkuani kommentoinin äärelle.

Kaj Granlund

Tässä unohdettiin se toinen raja, eli missä vaiheessa maastamme tulee vanhan ajan Neuvostoliitto kaikkinen imiantajineen. Mitä useampi suljetaan pois sitä enemmän tulee myös marttyyreja.

Mielestäni kirjoitus tulee sallia, jos siinä käsitellään asiaa - oli asia mikä tahansa. Hyökkäys henkilöä kohtaan tai kunnianloukkauksen tunnusmerkit täyttävät kirjoitukset tulee poistaa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kaksi ojaahan sitä on. Vaan kun vetosin tyylikysymyksiin, niin siinä oli se ajatus, ettei Uuden Suomen ole tarve kattaa kaikkea ojasta ojaan, vaan voi vähän jättää piennarta vaikkapa nyt faktoihin pitäytyväksi osoitetulle MV-lehdelle ja sen keskustelufoorumille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Toisaalta juuri pistoolijussin tyylilajissa rasismia levitetään niillä palstoilla jotka ovat kansanenemmistön nenän alla. Rasismi on myös sisällöltään rujoa ja tylyä.
Kun sitä salakuljetetaan ns paremmille palstoille tyylilaji muuttuu falskiksi. Länsimainen kieli on itsessään ei rasistista. Vain tekemällä mietoa väkivaltaa länsimaista kieltä vastaan voi levittää rasismia.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #18

Suomeksi: Länsimainen kieli on itsessään epärasistista.

Kyllä sitä voi solvata ihan kieliopin mukaisesti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #26

Länsimainen kieli on kehittynyt rinta rinnan länsimaisen filosofian ja kosmologian ja uskonnon ja muiden maailmankatsomuksellisten oppijärjestelmien kanssa. Esim luterilaisuus ja luterilaisuuteen liittyvä henkilökohtaisen vastuun ottaminen pyhyydestä ja kielen rakentavuudesta ovat leimanneet kieltämme. Meillä on suosittu pohtivaa ja yhteisöllisyyteen kannustavaa puhetapaa. Rasismi-ideologia ei sovi yleisiin puhetapamoodeihin mutta toki haastavat niitä. Haasteet eivät välttämättä ole pahaksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Laita nyt hyvä mies jotkut käsitettävissä olevat saatesanat linkillesi. Tämä on keskustelupalsta.

Käyttäjän teppoovaskainen kuva
Teppo Ovaskainen

Kiitos Risto blogista ja pahoittelut kaikille, moderointimme on tässä pettänyt. Tuo bloggaajan mainitsema kommentti poistettu asiattomana ja puutumme tilanteeseen myös muuten. t. Teppo / US

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tattista vaan. Siirrän tämän blogin pois etusivun listalta, koska ei ole enää ajankohtainen.

Käyttäjän teppoovaskainen kuva
Teppo Ovaskainen

Kuinka vain; virheemme nyt on joka tapauksessa tapahtunut ja siitä huomauttaminen asiallista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset