Lastuilua Vanhojen virheiden välttäminen lisää uusien mahdollisuuksia

Sinisistä ja uhkista

  • Sinisten eduskuntaryhmän johtaja Simon Elo. Kuvalähde: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Simon_Elo_145.jpg
    Sinisten eduskuntaryhmän johtaja Simon Elo. Kuvalähde: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Simon_Elo_145.jpg

Uusi Suomikin uutisoi Sinisten puoluehankeesta HeSan artikkelin pohjalta. Mielestäni toimittajat onnistuvat varsin tasapuolisesti tuomaan esille niin kansanedustaja Torvisen kannan kuin sen, ettei kannatusta oikein ole.

Itseäni kehuakseni voinen mainita, että jo kesäkuussa kirjoitin siitä, että Soinilta katosi kannatus puolueen jäsenistön parissa. Nyt saadut mielipidemittaustulokset kertovat samaa ja samallahan ne pitkälti kumoavat sen väitteen, että nihkeys sinisten organisaation pystytyksessä olisi merkittävässä määrin meidän perussuomalaisten pelottelun aikaansaamaa. En tietenkään pysty osoittamaan, etteikö yhtään herjaa olisi heitetty, pikemminkin uskon päinvastoin, mutta eivät mitkään PeSun SA-joukot ole olleet kyttäämässä ihmisten gallupvastauksia.  Jos sininisllä on pelkoja, niin nehän voivat hyvinkin olla kuolemanpelkoja, koska puolue saattaa kuolla ihan liian pian.

Elo, Simon; Elovaara, Tiina; Hongisto, Reijo; Jalonen, Ari; Kivelä, Kimmo; Kulmala, Kari; Lindström, Jari; Lohela, Maria; Louhelainen, Anne; Mattila, Pirkko; Mäkipää, Lea; Mölsä, Martti; Niinistö, Jussi; Oinonen, Pentti; Saarakkala, Vesa-Matti; Soini, Timo; Terho, Sampo; Torvinen, Matti. Siinä on joukko keskimäärin ihan hyviä kansanedustajia. Joillekin häämättönee jo eläkepäivät, joillekin osaamistaan vastaava virka, mutta ehkä siellä on muutama nuorempi, joita käy sääliksikin. Vaikka palaisi tehokkaasti katuen takaisin PeSuun, olisiko enää uskottavuutta jäljellä äänestäjäkunnassa? 

Mitä sitten oikeisiin ja laajempiin uhkakuviin tulee, niin otan selitykseen vähän vauhtia kauempaa. Itselleni PeSu on ollut puolue, jolla on ollut tarkoitus korjata myös muiden puolueiden linjavirheet. Mitä tarkoitan, olisi vaikka SDP:n osalta ollut siirtyminen Kari Rajamäen maahanmuuttopolitiikan ja Mikko Paunion ympäristöpolitiikan linjalle. Samallahan siinä PeSu olisi kuihtunut horrostilaan, mutta asiat olisivat tulleet sentään korjattua. Mitään tämänkaltaista korjausliikettä en ole huomannut, eikä ole kysyttäessä kukaan muukaan huomannut, ainakaan vielä viime kunnallisivaalien edellä.

Toisaalta protestipuolue toimii yhteiskunnan varoventtiilinä, jolloin suoraan toimintaan halukkaat saavat vielä mahdollisuuden yrittää demokraattisesti vaikuttaa toivomaansa suuntaan. Tältä osin me perussuomalaiset epäonnistuimme varsin pahasti hallituksessa, kun kymmenettuhannet valepakolaiset saivat vapaasti rynnistää maahamme. Ei toiminut ulkoministeri Soini, ei puolustusministeri Niinistö, ei niin kukaan. Joku tyhmepi saattoi ostaa selityksen, että ilman PeSua hallituksessa tulijoita olisi ollut 100 000, mutta kun kaikki nytkin otettiin, olisihan ne satatuhattakin otettu, jos olisivat olleet tulossa. Vaikkain vain huhun tasolla, niin kuulemani mukaan jotkut suoran toiminnan miehet ovat jo luopuneet toivosta demokraattiseen vaikuttamiseen.

Enkä jätä tässä kertomatta sitäkään, mitä eläkkeellä olleva upseeri arveli. Sivulauseessa ja pahimpana vaihtoehtona tuli sana sisällissota.

Natsihuutelijat eivät ehkä tiedä, mitä tilaavat?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jospa äänestäjät ovat kärpästenkaltaisia ja karttavat pelkästään sinistä väriä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kaikesta huolimatta PS maksaa joka kuukausi vuokraa Soinin Säätiölle puoluetoimistostaan!

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"...ovat jo luopuneet toivosta demokraattiseen vaikuttamiseen."

Pitäisikö persujen suoraan kertoa kannattajilleen että väärä puolue jos haluaa vaikuttaa maan asioihin, koska nykyinen johto on kykenemätön tekemään yhteistyötä muiden puolueiden kanssa? Ei luotaisi turhia odotuksia, jotka voisivat purkautua pettymyksenä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"nykyinen johto on kykenemätön tekemään yhteistyötä muiden puolueiden kanssa"
- Ja haluton.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Martikainen, vähempikin mainostaminen lisää Persujen kannatusta.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #5

Oletkos varma etten kannattaisi persujen menestymistä ja haluaisi lisä kannatusta perussuomalaisille.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Perussuomalaisilla menee hyvin, Sinisillä ei, sehän on fakta. En voi ymmärtää tätä jatkuvaa valittamista ja syyttelyä Sinisten taholta, varsinkaan Tiina Elovaaran. Tuskin sitä kuitenkaan kukaan edes tosissaan ottaa, sympatiapisteetkin on vähenemässä. "Tehokkaasta katumisessta" en tiedä, mutta rehellinen kannattaa olla äänestäjille, sillä pääsee pitkälle. Feikit ei pärjää.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Joo, ehkä tässä on Sinisten taktiikkaa pitää itseään esillä. Olen yrittänyt pysyä erossa enemmistä keskusteluista tästä aiheesta sen jälkeen, kun suuttumukseni puolueen kaappausyrityksestä meni ohi.

Mitä sitten äänestäjille rehellisyyteen tulee, niin jos on eilen syyttänyt äänestäjiään rasisteiksi, niin miten siitä tänään voisi jatkaa?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Perussuomalaisilla menee hyvin..."

Perussuomalaisten kannatus mielipidetiedusteluissa on puolittunut, eduskuntaryhmä hajonnut ja hallituspaikka mennyt pitkäksi ajaksi. Mitähän pitäisi tapahtua jotta persukin myöntäisi, että perussuomalaisilla ei mene kovin hyvin?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Janne, sinä olet vaan pessimistinen. Jos kerta Kaija sanoo, että menee hyvin, niin meneehän se silloin, vähintäänkin olosuhteisiin nähden. Ainakin meilläpäin puolueen jäsenmäärä kasvaa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #9

Riippuu näkökulmasta. Itse pidän itseäni optimistina kun ajattelen, että lähiaikoina persujen kannatus puolittuu nykyisestäänkin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Mielenkiintoista on suvakkien äkillinen takinkääntö Jyväskylän puoluekokouksen jälkeen. Esim. aiemmin Petra Nyqvist on kirjoittanut Timo Soinista kymmeniä kriittisiä, negatiivisia ja ironisiakin blogeja.

Ja nyt Soinin ideoimat ja toteuttamat Uuvatit (Siniset) saavat kaiken myötätunnon. Kyllä se Soini on vielä sama Soini.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset