Lauran päivä – presidenttikisa kiristyy

Kävin tänään ennakkoäänestämässä. Jonoa oli historiallisen paljon Järvenpää-talon ennakkoäänestyspaikalla. Tästä todisti edelläni ollut avioparikin, jotka kertoivat käyvänsä äänestämässä samassa paikassa samoihin aikoihin. Olettaisin tämän kertovan, että nyt on useammat kuin ennen varmoja valinnastaan jo ennen varsinaista äänestyspäivää. Ämpäreitä ei ainakaan ollut jaossa jonon päässä.

Meidän Järvenpään paikallisyhdistys tarjosi Lauran päivän kahvit paikallisen marketin kulmalla. Ylivoimaisesti eniten kahvittelijat kertoivat äänestäneensä Lauraa. Vaan tälle päivälle tulee uutistarjontaakin: Alma Median mielipidemittaus kertoo presidenttikisan kiristyneen. Sauli Niinistön kannatus on tullut alas 70:stä prosentista 58:aan prosenttiin. Haavisto on pitänyt kannatuksensa neljässätoista prosentissa ja kaikki muut ovat lisänneet kannatusosuuttaan, eniten Paavo Väyrynen, kahdesta seitsemään prosenttiin. Meidän Lauramme on nyt tässä mittauksessa kohonnut kuuteen prosenttiin, tehden eroa Matti Vanhaseen (5%). Virherajoja ei uutisessa näkynyt, mutta arviolta nämä kolme viimeksimainittua ovat virherajojen sisällä kirimässä kolmannella sijalla.

IL:n otsikkokin vihjaa, että toinen kierros on mahdollisuuksien rajoissa. Onhan se hyvä, että riittää demokraattista jännättävää. Niinistöä mitenkään presidenttityöstään moittimatta kommunistimaiden kannatusprosentit eivät oikein olekaan hänelle sopivia.

 

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu