Äänestetäänkö taas gallupit nurin?

Iltalehti kertoo Accuscoren ennusteesta presidentinvaalien 1. kierrokselle. Olennaisinta ennusteessa on, että tulisi 2. kierros ja että Haavisto ja  Väyrynen ovat varsin tasaisessa kamppailussa kakkospaikasta 13% tietämissä. Tähän voinee ottaa esille Paavo Väyrysen oman tuntemuksen sunnuntailta 7.1. samoin Iltalehdestä: hänen kannatuksensa on yli 10% ja hän on jo toisena. Ovathan nuo ennakoinnit ainakin pitkälti samansuuntaisia, ettei Väyrystä voine syyttää pahasta liioittelustakaan. Viikon päästä toki tiedämme paremmin.

Lauramme on Accuscoressa neljäntenä, mutta selvästi yli aiempien kyselyennusteiden. Perussuomalaisiin perinteisiin kuuluukin äänestää gallupit nurit,  niin että heilahtaa. Mikseipä vaalikonesuosikki voi ohittaa edellään oleviakin?

Huomenna saa vielä ennakkoäänestää ja sunnuntaina sitten äänestää omalla äänestyspaikallaan. Demokratia voi hyvin, kun kaikki kynnelle kykenevät käyvät äänestämässä omaa, hyvää ehdokastaan. Esimerkiksi ennusteluissa viimeiseksi jäänyt Nils Torvalds on ihan linjakkaasti isänmaalliseksi presidentiksi kelvollinen.

 

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu