Lastuilua Vanhojen virheiden välttäminen lisää uusien mahdollisuuksia

Sähkön hinta voi pomppia

  • Sähkön hintaa tunneittain tänään.
    Sähkön hintaa tunneittain tänään.

Jos ostat sähkösi pitkäaikaissopimuksella vakiohintaan, et ehkä tiedä, että tunneittain hinnoiteltuna sähkö voi olla välillä kallistakin. Eräältä toimittajalta saa tänään ostettua sähköä jopa 25 sentin kilowattiituntihinnalla. Hintaan ei sisälly siirtomaksu.

Tuulisähkönhän pitäisi olla halpaa, mutta kun sitä ei juurikaan ole silloin, kun sähkön tarve on suurimmillaan.

Eihän se tietenkään ole tyhmä, joka pyytää, vaan joka maksaa. Mikäli kehitys menee nykyiseen suuntaan, tuulisähkön epävakaisuus voi vielä näkyä kaikkien muidenkin sähkölaskussa, kun laskutusperiaatteita rukataan.

Tämä oli varoitus.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ajoittain hölmöt erotetaan heidän rahoistaan, syöttötariffi/valtion takuuhinta tuulisähkölle oli petos. Veronmaksajat joutuivat pakolla maksamaan poliitikkojen töppäyksen, ei ollut olemassa yhtään todellista syytä rahoittaa julkisella rahalla huuhaa tuotantoa. Ilmaston lämpenemisen hillintä oli pääasiassa selityksenä tuulivoima esittely tilaisuuksissa, ilman mitään todellista perustetta. Ilmasto on aina muuttunut, ei se tuulivoimaloita ostamalla Suomeen kansalaisten kiusaksi siitä sen kummemmaksi muutu. Nyt ilmasto näyttää kylmenevän. Saksan energiamuutos ajautui karille, CO2 päästöt kasvaa jatkuvasti, vaikka rahaa on kulutettu miljardeja, ehkä jo biljoona on mennyt huuhaa bisnekseen.

Korruptio, hyväveliverkosto, palvelu palvelusta, jne. tuomareita myöten viranomaiset ovat asiaa sujuvoittamassa, nyt petos on jo levinnyt ja saastuttanut länsirannikon matalataajuisella vellovalla melulla. Ihmiset sairastaa, eikä nukkumisesta tahdo tulla kotona mitään, jatkuva väsymys syrjäyttää pois työelämästä. Lapset ei jaksa koulussa opiskella enää. Tätä kehitystä hallitus tukee verorahalla.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Esteellisyys/jääviys johtaa kaikenlaisiin kummallisuuksiin, ainakin tuulivoimassa:

"Tuulivoimapuisto, 95 voimalan suunnittelu pilkottiin kolmeen erilliseen osayleiskaavaan, koska yhtenäisen kaavan käsittely olisi ollut vaikeaa kunnanvaltuustossa jääviyssyiden takia."

https://yle.fi/uutiset/3-10030592

EU varoittaa näkymättömästä vihollisesta, infraääntä ja tuulivoimaloita ei vaan uskalleta mainita:
https://santavuori.blogspot.fi/2017/09/eu-varoitus...

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Kaiken maailman myyjää tuppaa kasvoille melkein joka viikko. Viime viikolla sähkön toimittaja kehui itsensä maasta taivaisiin. Tiesi sen hetkisen toimittajani, väitti omaa yhtiötään paremmaksi ja halvemmaksi. Että se on rasittavaa, kyllä halvemman aina haluaa, mutta voiko noihin markkinoijiin lopulta luottaa. Nyt on sitten vaihto tehty, ja voi vain toivoa että katumus ei lopulta iske.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Hiukan pelottaa puolestasi : olen muutamaa tuttavaani ´konsultoinnut´ näissä " nyt on halpaa sähköä tarjolla".

Hiukan mutkia suoristellen:

1.Kaikki sähkön myyjät ostavat sähkönsä sähköpörssistä tarkalleen samaan hintaan.

2. Tämän päälle myyjä laittaa oman ´katteensa´, yleensä 0,1-0,5 c/kWh.

Eli summa summarum, kukaan sähkönmyyjä ei voi pidemmän aikaa myydä alle pörssihinnan.

Olen suositellut kysyjiä ottamaan paikallisen verkkotoimijan sähkön hiukan huudattaen sitä : saa yhden laskun ja on pieni mahdollisuus jopa ymmärtää siitä jotain.

edit : siis jos saa puhelimitse tarjouksen " josta ei voi kieltäytyä", pyytää aikalisän ja soittaa paikalliseen sähköyhtiöön : jos tarjous ei ole huijaus, paikallinen pudottaa hinnoittelunsa - lähes aina- samalle tasolle kuin tämä puhelinmyyjä.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

"jos tarjous ei ole huijaus, paikallinen pudottaa hinnoittelunsa - lähes aina- samalle tasolle kuin tämä puhelinmyyjä"

Näin siinä kävi meikäläisellekin viime syyskuussa. Soittivat jopa paikallisesta, kun saivat tietää siirtoaikeista ja sovittiin uuden MÄÄRÄAIKAISEN sopimuksen alkavan takautuvasti elokuun alusta, jota ei voi kesken purkaa eli halvan tarjouksen tehneelle meni paikallisesta yhtiöstä viesti, että sopimusta ei voi määräaikaisuuden vuoksi purkaa. Aikasten jännää toimintaa, mutta joka tapauksessa rahallista säästöä on tullut elokuusta lähtien verrattuna aiempaan pörssisähkösoppariin paikallisen kanssa.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Kiitos kommentistasi. Minulla ei muutenkaan kulu paljoa sähköä, mutta huijaus on aina huijaus, eikä makealta maistu. Saa näitä yhtiöitä aina tarkastella, eikä tiedä milloin ne muuttavat käytäntöään. Lupasi kyllä puhelimessa, että saan sanoa irti sopimuksen milloin haluan. Sähköpostissanikin tietoa jo on, tuli muutama päivä sitten. Veljeni muutti puhelinnumeronsa salaiseksi, kauppiaita alkoi olla jo maanvaivaksi saakka. Riittää niitä minullakin, viimeksi tänään taas yksi pankki tarjosi lainaa. Tuurilla olen kai selvinnyt, vielä, konkurssikypsä talous edelleen toteutumatta. Tämä viestini siis numerolle 4. Kyllä myös numeron 5 jutussa asiaa on.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen Vastaus kommenttiin #6

Tuohon ´puhelinterroriin´ on mahdollisuus itse vaikuttaa:

https://www.asml.fi/kieltopalvelut/

Lähipiirini on aika hyvällä menestyksellä säästynyt puhelinmyyjiltä tehtyään markkinointikiellon : muistaakseni riitti kun soitti tuohon numeroon : robotti vastasi ja piti vain rykäistä kysymykseen selvällä suomenkielellä " Kyllä" ....

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #7

Kiitos neuvoista, niille on aina käyttöä. Minulla on vaikeuksia näiden markkinoijien kanssa, enkä vieläkään ole varma, että kannattaako sähkön toimittajaa vaihtaa. Mitä sanoo taloyhtiö, siitä puhui tänään eräs henkilö. Onko taloyhtiölla sopimusta sähkön toimittajan kanssa ja tarvitaanko sellaista. Otan yhteyttä tämän hetkiseen sähköyhtiöön, olen odottanut heidän soittoaan, sitä ei ole kuitenkaan tullut. Pieniä mokia on paljon, tyhmää ostaa "halpa" 80-euron älyvapaa puhelin joka laukeaa käsiin. Aikaa huhtikuuhun saakka palauttaa se, toivottavasti saan rahani takaisin. Toinen operaattori otti puhelinkortin Telian suojista itselleen, vaikka kirjoitin, että haluan pysyä Telian asiakkaana. Tällaista "sakkausta" koko ajan, joku suunnittelee kai jotain suurta. Yritän nyt kuitenkin suojata tietokoneeni oikealla virusohjelmalla ja oikealla tavalla, se puhelimen kautta sisäänkirjautuminen. Mutta blogin aihe on sähkö ja sen hinta, kuinka siitä saa selvän.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset