Lastuilua Vanhojen virheiden välttäminen lisää uusien mahdollisuuksia

Mustamaalataanko Pekka Haavistoa Sudanilla?

Atlantic-Community.org on näköjään Nato-rahoitteinen ajatushautomo.  Sen arkistosivuilta löytyy linkitettynä Enver Ferhatovićin PDF-muotoinen raportti, jossa Suomen Pekka Haaviston kerrotaan toimineen heikosti Sudanin konfliktin hallinnassa.

EUNPACK näyttäisi olevan jonkinlainen EU:n rahoittama arviointielin kriisinhallinnan alueella. Enver Ferhatovićin esittely löytyy sen sivuilta. Enver saattaa ollakin kriisinhallinnan asiantuntija ja kelvollinen kritisoimaan Haaviston työtä Sudanissa.

Sain tästä aiheesta vinkin sähköpostiini. Koska en pyöri fecesbookissa enkä visertimessä, en tiedä, olisiko nyt menossa joku Pekka Haaviston mustamaalauskampanja. Asiaan liittyvät faktat eivät kuitenkaan taida olla paljoakaan muuttuneet siitä, mitä dos. Olli Pusa esitti jo edellisten presidentinvaalien aikaan täällä Puheenvuorossa?

Pekka Haaviston mahdollinen epäonnistuminen Sudanissa ei missään tapauksessa ole suomalaisille ollut niin iso vahinko kuin Sauli Niinistön presidenttiuran aikana sattunut ilmastoakin pilaava turvapaikkaa tarvitsemattomien valepakolaisten ryntäys Suomeen. Tämä vahinko maksaa edelleen miljardin verran vuodessa meille suomalaisille veronmaksajille ja on lisäämässä rasismia ja syrjäytymistä. Mitä Niinistö tähän? Ei paljon mitään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jos ei puuttunut tai antanut mitään mielipidettään Niinistö eilen turvapaikkaa hakevien määrään eikä rajavalvontaan, niin senkin edestä tykitti Haatainen. Hän jopa näytti suuttuneelta. Puheessaan keskittyi syyttelemään Lauraa hänen vaatiessa rajavalvonnan käyttöön ottamiseen tai paremminkin olisi näin pitänyt tehdä.
En minä ainakaan käsittänyt Lauran puheesta syttelemistä maahan tulleita kohtaan vaan hallituksen politiikkoja, presidentin osuus mukaan luettuna.
Ymmärsinköhän väärin?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Niinistö ja eduskunta antoivat jo mielipiteensä rajavalvontaan allekirjoittamalla rajavalvontalain (Rajavartiolaki -15.7.2005/578) joka astui voimaan syyskuussa 2014.

Laki mahdollistaa rajojen sulkemisen, sitä ei vain tehdä.

AVI antoi sisäministeriölle lausunnon laajamittaiseen maahanmuuttoon varautumiseksi sisäministeriön pyynnöstä 29.8.2014 https://www.avi.fi/documents/10191/1033256/Lausunt...

jossa virastolle yllättävän suorasanaisesti moitiskellaan lakien valmistelua sekä todetaan mm.

"Länsi -ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto osallistui Laajamittainen maahantulovalmiusharjoitukseen Seinäjoella helmikuussa 2014. Tuossa harjoituksessa varauduttiin laajamittaiseen maahantuloon avaten eri toimijoiden rooleja nykyjärjestelmän mukaan.
Harjoitus osoitti hyvin nykyjärjestelmän haasteet ja heikkoudet kokonaiskoordinoinnissa sekä toiminnan organisoinnissa, eritoten aluetasolla. [...] Tätä taustaa vasten on nyt lausunnolla oleva ohje laajamittaiseen maahantuloon varautumiseksi tuiki tarpeellinen. [...] Schengen alueella ei ole sisärajatarkastuksia, joten laiton maahanatulo ja oleskelu edellyttää tehokasta ulkomaalaisvalvontaa. Rajavartiolaitoksen rooli on tässä keskeinen.
Aluehallintovirastoilla on jo nyt rajavartiolaitoksen kanssa vakiintunut yhteistyö. [...]"

joten Niinistö, Haavisto, Torvalds, Haatainen, Kyllönen et al. valehtelivat tv:n vaalitentissä väittäessään etteivät tienneet ennakolta Suomeen kohdistuvasta laajamittaisesta maahanmuutosta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Totta on että vuonna 2014 tiesivät eduskunnassa istuneet päättäjät tulevasta ruuhkasta maiden rajoilla. Johan EU:ssakin oli tehty päätöksiä tuota silmällä pitäen. Muistini mukaan jo aiemmin kuin 2014.
Euroopan unionin maiden johtajat päättivät jo Tampereen huippukokouksessa vuonna 1999, että EU:lla tulee olla yhteinen turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikka sekä yhteinen turvapaikkajärjestelmä. Jäsenmaat lupautuivat tuolloin mm. noudattamaan Geneven pakolaissopimusta täysimääräisesti.

Jyrki Katainenkin haaveili 2008-2009 Suomeen 1,8 milj. maahanmuuttajaa. Oli kuulema suuri tarve työntekijöistä.
https://www.youtube.com/watch?v=1H4byTP1q9s

Olen hyvin vakuuttunut siitä miksi meillä päättäjät eivät laittaneet rajavalvontaa (ei vieläkään) Tornion rajalle, on se kun päättäjät ovat tehneet Ruotsin kanssa sopimuksen tänne ohjattavista turvapaikan hakijoista. Meno jatkuu, koska tuo reitti on ainoa jonka kautta tasausta eli taakanjakoa suoritetaan. Olihan todettu ohjausta Ruotsista tänne ainakin demarivaikuttajien toimesta. Uutisoitiin SJ:n kujettavan valtion päätöksellä turvapaikanhakijoita Tornioon. Kaiketi ei olle ihan tuulesta temmattu uutinen.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #7

Muistat oikein. Kunhan taas höperehtivät vaalien alla kivapuhetta ja toivovat että faktantarkistus jää pelkästään YLE:n faktantarkistajien varaan :D

________
"Vasta julkaistu belgialainen tutkimus paljastaa, että kolme neljästä belgialaisesta näkee islamin suvaitsemattomana uskontona ja enemmistö heistä kokee, että heidän maansa on invaasion alaisena.
Kysely, johon otti osaa 4 734 henkilöä, osoittaa, että 74% vastaajista näkee islamin suvaitsemattomana uskontona. 71% arvioi islamin olevan epäsopivan belgialaisen yhteiskunnan arvojen kanssa.

Kyselyn mukaan 60% belgialaisista näkee islamin uhkana maan identiteetille. Kaksi kolmesta belgialaisesta kokee maansa olevan invaasion alaisena, ja heidän mielestään maassa on liikaa maahanmuuttajia.

Vain 13% belgialaisista kokee islamin rikastavan maan kulttuuria."

https://www.kansalainen.fi/belgialaisten-enemmisto...

-------------

Maahanmuuttopolitiikan kritisointi ei ole maahanmuuttajia koskevaa kritiikkiä silti.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kenties kyse ei olekaan Haaviston mustamaalaamisesta. Ehkä NATOlaiset vain arvioivat Haaviston olevan sopiva märkä lapanen, ja siksi käyttökelpoinen, ja haluavan tehdä sen julkisesti tiettäväksi?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Maahanmuuton kustannuksia Ruotsista: seitsemän maahanmuuttajataustaista aiheuttivat kolmen ihmisen kuolemat:
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180125220069436...

Haavisto ei ole ollut ainakaan koko aikaa sellaisissa asemissakaan, että hän olisi voinut "sulkea rajat". Niinistö on ollut paljon pitempään siinä asemassa, mutta toimimattomana.

Timo Heikkila
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jos Pekka Haavisto olisi onnistunut Sudanissa niin hän olisi rauhan nobelisti.

Nyt hän on edelleen pelkkä ylioppilas.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Sitä taidetaan mustamaalata Sulttaanilla

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Pientä Haavisto-kriittisyyttä havaittavissa:
https://www.suomenuutiset.fi/suomen-uutiset-pereht...

Itse artikkelissa ei taida olla ollenkaan Sudan-mainintaa, mutta kommenteissa on jopa viittaus samaan raporttiin kuin minullakin.

Haaviston puutteiden esilletuonti tuskin tuo ääniä Lauran laariin, vaan saattaahan se pikkuriikkisen vähentää Pekan pottia. Miksi näin? Siksi, että on varsin vähän äänestäjiä, jotka ovat asettaneet nämä kaksi ehdokasta kärkeen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset