Lastuilua Vanhojen virheiden välttäminen lisää uusien mahdollisuuksia

Puola priorisoi omat koululapsensa

Yle uutisoi, että Puolan sisäministeriö suunnittelee turvapaikkaa hakeneiden ja pakolaisasemassa olevien lasten koulunkäynnin siirtämistä pois yleisistä, puolalaislasten käyttämistä kouluista pakolaiskeskuksiin. Näkisin tässä Puolan viranomaisten pyrkimyksen priorisoida puolalaislasten hyvät oppimistulokset vieraiden integroitumisen edelle.

Sinänsähän esimerkiksi Suomesta on näyttöä, että ruotsalaislasten siirtäminen omiin kouluihinsa haittaa ruotsinkielisten integroitumista suomenkieliseen Suomeen. On haitannut jo satoja vuosia. Eli epäilyksille, että Puolassa integroitumistulokset heikentyisivät erillisillä kouluilla, on pohjaa.

 

Kirjoittaja on suorittanut opetajan kasvatustieteelliset opinnot ja toiminut opettajana.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Niin mistähän johtuu maahanmuuttajien huonompi koulumenestys? Ja se ikävä tosiasia että mitä enemmän maahanmuuttajataustaisia koulussa niin sen huonompi koko koulun oppimistulos.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tätä seikkaahan en suoraan mainninnut, mutta varsin todennäköisesti Puolassa oletetaan näin.
Eroahan on sitten maahanmuuttajalla ja maahanmuuttajalla. Korealaiset maahanmuuttajat voivat suorastaan loistaa oppilaina.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Monet eivät edes halua integroitua.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tätähän on epäilty ruotsalaisistakin Suomessa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Puolan "omat" lapset, kuinka söpö kielikuva.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kiitos kommentistasi. Miten itse olisit otsikoinut?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kun tekee epäsuomaista propagandaa se näkyy kielessäkin. Ennen olet kuullostanut autenttiselta suomalaiselta. Jos kääntää tekstejä ruotsalaisilta natsisivuilta pitäisi kuitenkin osata objektisäännöt ja välittää niistä. Mutta suomenkieli on natsismin ja muun tyhmyyden ensimmäinen uhri.
Propagandasi on epäsuomalaista koska suomalaisuuden ytimessä on että huonoa puhetta ja käytöstä ja muuta nuivuutta tai härskiyttä ei uloteta lapsiin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #12

Sinullahan mielikuvitus laukkaa, Sini. Ennemmin syön hatullisen mämmiä kuin lainaan ruotsalaisilta tekstejä ja suomennan ne ontuvasti (-;
Jos sanavirheitä esiintyy, niin pistäisin ne ennemmän kehittyvän vanhuuteni piikkiin. Varo, ettei tartu!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #13

Priorisoida saa partitiiviobjektin. Ihan sama oletko kääntänyt englannista tai ruotsista.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #14

Puola asettaa etusijalle omat koululapsensa

Tuohan se minun otsikkoni tarkoitus oli, mutta yritin tiivistää. Ei minun kielikorvani soi tuossa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #15

Yritit tiivistää hm vaihtamalla lainasanaan jota ei edes tarvitse. Joka tapauksessa sääli puolalaisia. Ja sääli autoritääristä liikettä joka tuo vieraita painotuksia suomalaisuuteen. Maahanmuuttajista tietää että heillä voi olla eri ajatustapoja. Mutta oikeistopopulistit jättävät vapaaehtoisesti pois suomalaisuutensa, ja hämäävät siksi , tohdin epäillä että, jopa itseään.
Sinun otsikointimuotoilusi ehkä voisi herättää sinut huomaamaan ettet enää perusta suomalaisuudesta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Minusta on itsestäänselvää että oman maan kansalaiset ovat ensisijaisia hyötymään veronmaksuistaan, tämä nykyinen vieraanvaraisuus jossa oma kansa väistyy vieraiden edestä ei ole tyypillistä kuin EU-Euroopassa. Oppilaan pitäisi jo lähtökohtaisesti osata kunnolla kieltä ennenkuin päästetään normaaliluokkaan, muuten oppitunti menee siirtolaisen kielioppitunniksi, samoin häiriköiden pitäisi opiskella omissa ryhmissään.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Ei mitään uutta alla auringon.

Itä-Euroopassa on pitkät perinteet, että kaiken maailman juutalaiset tai romanit suljetaan julkisista koululaitoksista ulos ja todetaan perään, etteivät he oikeasti halua edes integroitua yhteiskuntaan.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""Itä-Euroopassa on pitkät perinteet""

Mutta itse asiassa se syyllisyydentunto joka on omassasikin kommentissa otettu lähtökohtaisena ja jonka pohjalta asioita arvotetaan, on paljon yleisempää eurooppalaista perinnettä kuin jako Länsi- ja Itä-Eurooppaan.

Se on siirtomaanpolitiikan, siirtotyöläisten ja siirtolaisten myötä kehittynyttä ja natsi-Saksassa paljastuneen joukkotuhonnan traumoittamaa syyllisyydentuntoa. Psyykkinen lukitus on tehnyt siitä eurooppalaista ajattelua tyrannisoivan tekijän. Eurooppalaiset omassa keskuudessaan jakavat toinen toisiaan hyviin ja huonoihin ihmisiin sen persteella kuinka vahvaa syyllisyyttä he eurooppalaisuudestaan osaavat kantaa.

Esimerkiksi kuusi Persianlahden rikasta valtiota, Kuwait, Bahrain, Qatar, Arabiemiirikunnat, Saudi-Arabia ja Oman ottivat 2016 Syyriasta vastaan nolla pakolaista. Yhtään enempää ei otettu myöskään Eritreasta, Nigeriasta, Bangladeshista tai Pakistanista. -- Ja, perusteluikseen nämä rikkaat valtiot ilmoittavat esimerkiksi "vieraiden" ihmisten "sopimattomuuden heidän yhteiskuntaansa". He pelkäävät siis omien yhteiskuntiensa häiriintyvän jos sallisivat ensimmäisenkään pakolaisen astua maaperälleen.

Eivätkä tunne minkäänlaista syyllisyyttä menettelystään. Vain eurooppalaiset käsittelevät traumojaan tarrrautumalla toistensa syyttelemiseen.

Voi kunpa tällaisilta palstoiltakin yhtäkkiä kuin jonkin Ajattelua Vapauttavan Haltian taikaiskusta kaikki itseensä käpertynyt syyllisyydellä mässäily saataisiin haihtumaan. -- Jos Puolassa ollaan edes vähän terveemmällä pohjalla ja uskalletaan nostaa päivänselvä haittatekijä pöydälle ja järjestää traumojen hautomisen sijaan konkreettisella tasolla jokin ongelma, eikö meidän kaikkien tulisi huokaista helpotuksesta ja rohkaista toisiamme toimimaan samoin?

Eurooppalainen tyranni, Suuri Syyllisyys, on kukistettava.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Puolassakin on melko vähän maahanmuuttoa ja pakolaisia. Ei voi puhua haittatekijöistä. Kaikissa yhteiskunnissa on ongelmia. Useimmiten maahanmuuttoon liittyvät ongelmat ovat niitä pienimpiä. Ja siellä missä niitä on niistä kyllä puhutaan.
Puola tulee kurjistumaan valitsemallaan tiellä. Puolassa oli kaikki menossa hyvään suuntaan. Tulemme saamaan henkistä maahanmuuttoa Puolasta pohjoismaihin ilmapiirin huonontumisen takia Puolassa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #19

Taitaa olla kuule ihan toisin päin. Muuttoliike muualta euroopasta taitaa ruveta suuntautumaan vice card maihin ja syykin on ihan selvä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #20

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180301220077810... Tässä voi olla syy miksi epäisänmaalliset ihailevat Venäjää ja sen eurooppalaisia bestiksiä (visehrad). http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180301220077810...

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #19

Kyllä tämä Eurooppalaisen Syyllisyyden Tyranni on todella valtavankokoinen ongelma. Emme esimerkiksi ymmärrä kuinka kaikkein perustavimmanlaatuiset arvojulistuksemme ovat traumoittuneen ajattelun kompensatiivista tuotetta:

""Emme ymmärrä miten olemuksellisesti eurooppalaista ajattelua ja vieläpä kriisiterapiaksi muotoutunutta eurooppalaista ajattelua YK:n ihmisoikeusjulistus edustaa. Ihanteellisuus paistaa siinä, että keskiöön fokusoitunut yksilö omaa miltei pelkästään oikeuksia -- sen sijaan niitä yhteiskunnallisia edellytyksiä jotka olisivat välttämättömiä jotta ylimalkaan ensimmäinenkään yksilöoikeus voisi realisoitua, ei julistuksessa juuri mainita.

Ja kun nämä idealisoidut ihanteet on traumatisoituneessa eurooppalaisessa tajunnassa torjuttu pois kriittisen käsittelyn piiristä, ne ovat saaneet vahvistua vapaasti. Niistä on muodostunut peruste kokonaiselle utopistiselle ihmiskuvalle -- ylihistorialliselle, ylikulttuuriselle, ylikansalliselle ja yliyhteisölliselle yli-ihmiselle.

Ihmiselle, jolla on jakamaton "ihmisarvo ja ihmisoikeudet" ja joka voi esimerkiksi marssia mihin eurooppalaiseen valtioon tahansa ja sanoa taikasanan "turvapaikka" -- jonka jälkeen hänellä on vain kaikki oikeudet mutta ei lainkaan velvollisuuksia. Kaikki velvollisuudet jäävät hänet vastaanottaneen yhteiskunnan taakaksi.""

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomen romaneista tiedämme ettei heillä ole ollut mitään mielenkiintoa integroitua Suomeen 600 vuoteen. Karrikoidusti voisi sanoa ettei romaneja saa pysymään koulussa vaikka pulpettiin sitoisi. Juutalaiset yleensä sopeutuvat mihin tahansa yhteiskuntaan vaikka säilyttävät omat tapansa.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Se on helppo väittää, ettei juutalaisten integroitumisessa ole ollut ongelmia Euroopassa kun ensin eristettiin tai häädettiin Amerikkaan (sekä voitettiin vaaleja julistamalla kuinka juutalaiset eivät integroidu Eurooppaan) ja lopulta tapettiin, minkä jälkeen vielä annettiin ymmärtää, että parempi kun muutatte Palestiinaan ja perustatte vaikka oman valtion. :D

Jussi Halla-ahokin on kirjoittanut siitä, kuinka on helppo ottaa lemmikiksi pieniä eksoottisia vähemmistöjä, mutta jos kansaa onkin enemmän ja he pitävät kiinni oikeuksistaan, niin ääni kellossa muuttuu.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Se on helppo väittää, ettei juutalaisten integroitumisessa ole ollut ongelmia Euroopassa kun ensin eristettiin tai häädettiin Amerikkaan"

Niin, sinäkin myönnät ettei ollut juutalaisten vika integroitumisessa. Suhteellinen lukumäärä on toki ratkaiseva, kulttuuri voi muuttua radikaalisti jos muuttajia on tarpeeksi, tämähän näkyy paikallisesti monissa maissa. Mikäli Suomeen muuttava kulttuuri vaatii esimerkiksi oikeuksia naisten kivittämiseen aviorikoksista niin toki meidän olisi taivuttava jos vaatijoita olisi tarpeeksi monta eli ainakin 50%.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ruotsissakin halutaan suojella koululaisia. Tukholmassa yhteen kouluun vaihdettiin kaikki ikkunat luodinkestäviksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset