Lastuilua Vanhojen virheiden välttäminen lisää uusien mahdollisuuksia

Mitä miehet sitten saavat?

Vanha vitsi kysyy, että kun naiset saavat tasa-arvon, mitä miehet saavat. Nyt asiaa onkin tutkittu: miehet saavat syrjän:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/245785-syntyvyys-syoksylaskussa-te-nyt-...

Miesten syrjäyttäminen on jo niin laajaa ongelma yhteiskunnassa, että sillä aletaan kohta selittämään kansakunnan tuhoa. Ketä Kokoomuksen lisäksi saamme tästä kiittää?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Miehet joutuvat laskemaan siemenensä pussiin ja naiset ostavat kaupasta jotakin ihme siemeniä ja napostelevat niitä. Eihän sellaisella tasa-arvolla kukaan lisäänny.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Hauska rinnastus.
Mutta miten tämä liittyy naisten ( liialliseen) tasa - arvoon?

Onko liika tasa- arvo sitä, että naisen ei ole pakko toimia siemenpussina ?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

"Mutta miten tämä liittyy naisten ( liialliseen) tasa - arvoon?"

Naisten siirtyminen hellan ja nyrkin välistä työelämään on vähentänyt syntyvyyttä. En sanoisi että naiset olisivat jotenkin liikaa tasa-arvoisia, mutta yhteiskunnallinen kehitys on johtanut siihen, että taloudelliset kysymykset ovat ajaneet luonnollisen lisääntymisvietin ohi.

Monet naiset kokevat, että on vastuullisempaa niellä kaupan kuin miehen pussin siemeniä. Perhe-elämän sovittaminen työelämän vaatimuksiin on vähintäänkin haasteellista varsinkin jos kummallakin vanhemmista on vuorotyö. Osa lapsista syrjäytyy jo ala-asteikäisenä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #24

Totta, muttei liity tasa- arvoon vaan pikemminkin sen puutteeseen.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #24

Totta, muttei liity tasa- arvoon vaan pikemminkin sen puutteeseen.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Puhutaanko suomessa edes tasa-arvosta? Toisen sukupuolen ongelmia ei tuoda keskusteluun lainkaan. Jos niitä tuodaan, niin naisten ongelmat ovat yhteiskunnan rakenteiden vika ja vaativat politiikka toimia. Miesten ongelmat ovat peilissä, siis henkilökohtaisia.

Näitähän voisi listata, mutta mitäpä siitä.

Yksi hulvattoman hauska esimerkki itsemurhista ja päihteiden käytöstä.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/naist...

https://yle.fi/uutiset/3-6944689

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005487262.html

Asia nousee keskusteluun ja ongelmaksi, kun se koskee naisia. Itsemurhan tekevistä ihmisistä suurin osa on tietenkin aina ollut miehiä. Mutta tämä nyt ei suuremmin nouse taivastelun aiheeksi.

https://www.stat.fi/til/ksyyt/2009/01/ksyyt_2009_0...

Onko kysymyksessä tässäkin keskustelussa siitä, että todellisuudessa pidetään naista heikompana ja miesten pitää aina selvitä itse kaikesta ilman yhteiskunnan toimia. Tietenkin pohjana pitää olla aina omavastuu. Ihmisen itsensä toimet ovat ratkaisevia.

Kun kuitenkin on näin selviä lukuja voisi olettaa taustalla olevan jotain muutakin. Samanlaisia eroja on monissa muissakin asioissa. Ne eivät keskusteluun nouse.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Ongelma ei johdu tasa-arvosta. Kannatan ehdottomasti tasa-arvoa ja feminismiä naisille. Miehille suosittelen machoilua, niin sukupuolten välinen tasapaino säilyy.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jos yksi sukupuoli on joutunut syrjinnän kohteeksi (tarkemmin sanottuna syrjittynä on ihmisiä, joka kuuluvat yhteen sukupuoleen), niin onhan se sukupuolitasa-arvo-ongelma, eikö? Kun on puhuttu runsaasti julkisuudessa varmaan ihan aiheellisestkin naisten tasa-arvovajeesta joillakin elämän alueilla, muuta tasa-arvo-ongelmaa on päässyt syntymään runsaasti piilossa.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Olen vanhan ajan herrasmies ja sitä mieltä, että naisten ja lasten pitää olla etuoikeutettuja. Jos mies ei pärjää se ei ole tasa-arvo-ongelma, eikä ainakaan naisten vika.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Macho se vasta syrjäytynyt onkin.
Kuten isänsä sovinistikin.
Ja pelimies on todella eri mies : täysin erillään oleva mies .

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Tämä siitä seuraa kun Suomessa on mies pääministerinä, presidenttinä, puolustusvoimien komentajana, Suomen pankin pääjohtajana, avainministereinä, Helsingin yliopiston rehtorina, suurimpien pörssiyritysten ja korporaatioiden johtajina...

Jos näillä paikoilla olisi naisia, niin ehkä miehillä menisi paremmin?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Esimerkkisi ei mitenkään kumoa sitä seikkaa, että suomalaisiin miehiin kohdistuva taloudellinen ja työelämäsyrjintä on tuhoamassa kansakuntaamme. Kyse on kaiketi lähinnä siitä, että naisten tasa-arvon ajajat tuijottavat esimerkkeihisi (siis menestyneisiin miehiin), mutta eivät aloituksessa mainittuun asiaan, jota viestissäsi yrität vähätellä.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Eli kaipaat sosialismia?

Miksi sitten äänestät jotain Timo Soinin puoluetta etkä sosiaalidemokraatteja, jotka ovat yrittäneet tasata taloudellisia eroja politiikassa ja kitkeä työelämän syrjintää ay-liikkeen avulla jo vuosisadan.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #17

Minä kaipaan sosialismia, eli esimerkiksi maatalouskolhooseja joissa syrjäytyneistä miehistä voitaisiin kasvattaa yhteiskunnan jäseniä. Valitettavasti SDP on pettänyt sosialismin.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Naisiin kohdistuva väkivalta on esillä, mikä on tietysti oikein, mutta 90% ainakin pahoinpitelyiden uhreista on miehiä, eikä se huolestuta ketään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Miten niin ei huolestuta ketään?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Eipä näy julkisessa keskustelussa. Ainoastaan naisen kokemukset väkivallan uhrina ovat otsikoissa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #7

Tärkeää on kai miten niihin puututaan ja miten niitä käsitellään koko sosiaalisektorilla. Sekä naisten että miesten kokema väkivalta on Suomessa korkeampi kuin luonnollisissa verrokkimaissa. Kansallinen ongelma.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #7

Ei pidä paikkaansa.
Kyllä väkivaltauutisia hallitsevat miehet - sekä uhreina että tekijöinä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #27

Rikosuutisissa kyllä. Mutta muuten ei. Nimenomaan naisiin kohdistuva väkivalta kaikissa muodoissaan on se mistä saadaan lukea.

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-200000511940...

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002714270.html

Miehiin kohdistuu kuitenkin valtavasti väkivaltaa eri muodoissa. Väkivallan uhreina miehet pitävät kärkipaikkaa. En tunne ainotakaan miestä, joka ei tämän kanssa ole joutunut tekemisiin.

Tottahan nuo uutisetkin ovat. Minusta tämä uutisointi on arkipäivää. Myös kansainvälisissä väkivaltaan liittyvissä kirjoituksissa.

Rikosuhritutkimuksestahan näitä löytyy.

Väkivalta, syrjäytyminen, itsemurhat, poikien syrjintä kouluissa ovat vain muutamia aiheita.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Väkivaltakulttuurissa sankarillinen ja kuriväkivalta on miehen kunniaväkivaltaa.
Tämä on noussut nyt uuteen arvoon, kun kovasti yritetään kilpailla kunniakulttuureiksi kutsuttujen kanssa - vastustamalla niitä sovinismilla ...

Kyllä tämä huolestuttaa : miehet elävät väkivalta- ja sankarikulttien armoilla , mistä viime kädessä joutuvat osallisiksi myös naiset ja lapset. Väkivalta ei koskaan koteloidu vaan saastuttaa kaiken ja kaikki.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Yksi ilmiö on näihin aina ilmestyvät tuuret ja herra tohtorit.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Helsingin Sanomien jutun mukaan Oulun suomalaisen yhteiskoulun lukion rehtori Riitta-Mari Punkki-Heikkinen ei näe 19 prosentin poikaosuutta ongelmana. Aikoinaan tyttöjen oli vaikea ylipäätään päästä opiskelemaan, Punkki-Heikkinen perustelee. Keltikangas-Järvinen on eri linjoilla

https://m.iltalehti.fi/perhe/2015090420295321_pr.s...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin ja miksi et sinä tai aikaisempi kommentattori Roponen keskity Keltikangas-Järvisen sanomisiin? Hänellähän on painoarvoa. Hän on pitkään puhunut hellän, läsnäolevan kommunikoinnin puutteesta suomalaisessa pikkulasten kasvatuksessa. Omien havaintojeni mukaan se on vielä huutavampi puute poikalasten huomiomisessa. Minusta venäläiset vanhemmat ovat parempia ottamaan poikalapset mukaan perheen piiriin. Luultavasti suomalaisten tapaturma-alttius on samaa perää. Hylkäys ja laiminlöynti aiheuttaa fyysistä kömpelyyttä.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Yksi syy Suomen menestykseen on ollut, että kansakunnan koko potentiaali on otettu tehokkaasti käyttöön sukupuolesta tai taustasta riippumatta. Oman kansan hyvinvointiin ja tulevaisuuteen ei ole osattu viime vuosina panostaa vaan etusijalla on ollut maailmanparannus ja monikulttuurisuus. Varmasti muitakin syitä nuorten suomalaisten miesten hyvinvoinnin vähenemiseen on, mutta eivät suomalaiset nuoret miehet kyllä mitenkään huomion keskipisteessä ole olleet.

Maailmalla on runsaasti esimerkkejä siitä, että erityisesti nuoret miehet, joilla ei ole työtä ja toimeentuloa voivat olla uhka yhteiskunnan turvallisuudelle. Meillä Hölmölässä tosin omista ei pidetä huolta, mutta ulkomaan nuorille miehille avataan rajat ja rahankäytössä ei kursailla.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Maailmanparannus on olennaista, kun poikalasten tulevaisuudesta yritetään tehdä vähemmän väkivaltaan keskittyvä.
Tai poikia sosiaalisesti syrjäyttävä.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Poikien ja nuorten miesten syrjäytyminen sekä todellinen ja koettu epätasa-arvoisuus johtuu yhteiskuntamme matriarkaalisista rakenteista.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

"kun naiset saavat tasa-arvon, mitä miehet saavat" - kysyy Risto Jääskeläinen.

He saivat Vallan Pyhät Linnakkeet.

Taloususkonnossa totemistista jakoa pyhään ja profaanin, uusinnetaan ja ylläpidetään...

"kun naiset saavat tasa-arvon..." - saivat he Sipilän hallitukselta keskenään tasa - arvoisen position yksityisen piiriin, eli kotiin hoivatehtäviin?

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Eilisessä Perjantai-ohjelman dokumentissa esiteltiin nuori nainen, jota "ilmastonmuutos" ahdisti niin syvästi että hän käytti kaikki sielunvoimansa sen kysymyksen pohtimiseen onko hänellä oikeutta hankkia tähän maailmaan lapsi. Syyllisyyden määrä oli hirvittävä -- "ilmastonmuutos" merkitsi hänelle sielua syvältä syövää syyllisyyttä ja tuskaa -- eikä hän kertaakaan maininnut esimerkiksi miestä tai parisuhdetta, ainoastaan lapsen hankkimiseen liittyvä ongelma raateli ja kalvoi häntä.

Tällaisen dokumentin näytti siis YLE ohjelmassa, jossa "ilmastonmuutoksen" ihmisissä aiheuttamaa ahdistusta käsiteltiin laajemminkin. Mutta ei tietenkään niin laajasti että terveelle epäilykselle ylipäänsä ihmisen osuudesta koko muutoksessa olisi annettu edes ääneen mainitsemisen arvoinen paino.

"Vihreän ajattelun" syntyvaiheistaan asti hellimät erilaiset ja toisesta toiseen metamorfoituneet maailmanloppuskenaariot eivät juuri lisää "ilmastonmuutoksen" yleistä uskottavuutta. Päinvastoin: "ilmastonmuutos" on hyvinkin johdonmukainen lopputulema "vihreiden" eskatologioiden jatkuvasti muovautuessa nimenomaan siihen suuntaan jossa päädytään tekemisiin niin vaikeasti todettavien, mitattavien, mallinnettavien ja tulkittavien ilmiöiden kanssa, ettei asiaan liittyvä" tieto" jo kohta lisääntyessään veisi maailmanlopulta pohjaa pois.

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Anteeksi nyt .
Mutta onko tämä ymmärrettävä niin, että puolustaessaan luontoa vihreät ovat johdattaneet naiset pois luonnollisesta tehtävästään synnyttäjinä?
Lisäämällä heidän maailmantuskaansa ?
Ei kai nyt sentään?

Siitä olen oikeasti samaa mieltä, että jonkinlainen rajattoman valinnan ja vastuun illuusio / painajainen on viemässä ihmiset pois jopa olennaisista peruskysymyksistä.
Ja kuivattamassa todellisen onnen lähteet. Kuten rohkeuden parisuhderakkauteen ja jälkeläisten saamiseen.
Elämäniloon syvemmin kuin vain baarissa kännissä murehtimiseen ja hetken huumaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset