Informaatiosodasta ja Syyriasta jotain

Syyrian sota ei oikein suo levollista mieltä, ainakaan minulle. Asia saattaisi olla toisin, jos sodan osapuolina olisi vain syyrialaisia. Erilaisista lähteistä saa erilaisia näkemyksiä siitä, mitä juuri tapahtui. Kun ei ole itse ollut paikalla, on väistämättä tiedonvälityksen varassa. Ja siihenhän niitä epäluuloja sisältyy ja kylvetään.

Yhdysvaltain ja Ison-Britannian tiedottaminen kärsi minun silmissäni aikamoisen kolauksen Saddamin olemattomien massatuhoaseiden  vuoksi. Siksi nytkin on ollut vaikea uskoa siihen, mitä Trump sanoo. Eivät näyttäisi kaikki muutkaan aina uskovan hänen puheisiinsa.

Vaan sitten kun lukee Venäjän uutisointia, niin sehän on usein yhtä salaliittotarinaa ja omien aseiden aiheetonta kehuskelua. Esimerkiksi yhtään valokuvaa ei ole vielä eteeni osunut, jossa olisi näkynyt torjutun risteilyohjuksen jäänteitä, vaikka aikaa on kulunut ja väitetty torjuntaprosentti on parhaimmillaan ollut 70%.

Yllättäen joudunkin myöntämään, että Ylen toimittajien Juholan ja Näkin artikkeli vaikuttaa pätevältä kuvaukselta. Ainakin se on pitkälti samansuuntainen, mihin tulokseen itsekin olin tullut. Joitakin asioita jää toki edelleen epäselväksi. Esimerkiksi se, ettei yleisölle ole selvitetty, miten kemiallisen aseen varastoja voidaan hväittää pommittamalla ilman haittoja ja miksi amerikkalainen kemiallisten aseiden tutkija jo etukäteen tyrmäsi tehtävät tutkimukset, koska väitti Venäjän sotkeneen todisteet.

Kuvasta 1 vielä sen verran, että käytin sitä vuosia sitten Syyrian sodasta Puheenvuoroon kirjoittaessani. Nythän tuo kuva on ajankohtaisempi kuin pitkiin aikoihin. Tuo aiempi kirjoitukseni on pyynnöstäni poistettu koko blogin mukana.

Että Venäjällä on tiettyä hitautta valtion (johdon) tekemien rikosten tutkimisessa ja rehellisessä tunnustamisessa , käynee ilmi matkustajalentokone Kalevan alasampumisenkin hitaasta rikostutkinnasta. Tapahtuneesta rikoksesta on nyt kulunut jo yli 75 vuotta, eikä ole tiedossa, että tutkintaa olisi edes vielä aloitettu Venäjällä. On myös mahdollista, että todistusaineisto on hävitetty.

 

Kuva 1, kuvapohjan tekijäviite:  By Bashar_al-Assad.jpg: Fabio Rodrigues Pozzebom / ABrderivative work: César (talk) – Bashar_al-Assad.jpg, CC BY 3.0 br, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16144552

Kuva 2, tekijäviite: By Kremlin.ru, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=60759727

Kuva 3, tekijäviite: By Shealah Craighead – https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2017/10/31/white-house-relea…, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=63768460

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu