Lastuilua Vanhojen virheiden välttäminen lisää uusien mahdollisuuksia

Tolkullinen maahanmuuttopolitiikka uusi normaali

  • Tolkuttoman maahanmuuton edistäjänä tunnettu pääministeri Sipilä
    Tolkuttoman maahanmuuton edistäjänä tunnettu pääministeri Sipilä
  • Tolkullisen maahanmuuton pitkäaikaiinen kannattaja, tri Halla-aho
    Tolkullisen maahanmuuton pitkäaikaiinen kannattaja, tri Halla-aho

Ylen kokenut toimittaja ja nykyinen Pohjoismaiden kirjeenvaihtaja Riikka Uosukainen kirjoittaa, miten tolkullisesta maahanmuuttopolitiikasta (hänen sanoillaan maahanmuuttokritiikistä) on tullut uusi normaali Pohjoismaissa.

Mikä toimittaja Uosukainsen artikkelissa jää vähän pimentoon, niin se, että meidän Perussuomalaisten tolkullinen maahanmuuttopolitiikka on ollut alusta asti oikeaa. Nyt sitten ainakin muissa Pohjoismaissa useat pääpuolueet ovat samalla linjalla.

Mitä Yleen tulee, niin itse en ole sen kuvavirtaa (siis tv-läheyksiä yms.) seurannut yli kymmeneen vuoteen kuin satunnaisesti.  Tästäkin syystä havaitsin herkästi, miten ihan tolkullisena pitämäni ihmisetkin toistivat ilmeisestikin Ylen tarjoamaa aivopesusanastoa, kun valepakolaisaalto oli Suomessa ylimmillään 2015. Ettei muka kymmenen turvallisen maan läpi juosta Suomeen kuin todellisessa tarpeessa jne.

Se, että kyse on ollut suuressa mitassa valepakolaisista, hädänalaisina esiintyvistä paremman elintason hakijoista, käy ilmi runsaista palautuspäätöksistäkin. Tulvan seassa on sitten ollut murhanhimoisia barbaarejakin, joten SPR:llä ja $$$$$ällä on suomalaisten verta käsissään toimintansa johdosta.

Kuten toimittaja Uosukainenkin mainitsee, ensi vuonna on tulossa vaalit. Äänestäjillä on nyt vaihtoehtoja. Voi valita  puolueen, joka on ollut koko ajan tolkullisella ja normaalilla maahanmuuttolinjalla tai sitten puolueita, jotka ovat nyt alkaneet esittää tolkullisia kantoja. Edelleen on valittavissa myös tolkuttoman maahanmuuton kannattajia.

Kuvituslähe: Wikpedia. Tekijäviitteet:

By Ppntori - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=39648798

By Ppntori - Oma teos, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=42939941

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Toni Rintala

Tolkkua on tullut myös suosimiseen. Nyt suositaan paikallisuutta. Sehän oli kuntavaaliteemanakin 2017.
- Isänmaallisuus, paikallisuus, turvallisuus – perusarvot kunniaan.
- Hankintoihin vahva kotimainen painotus, paikallisuutta tukien.
- Pelkän hinnan sijaan on tarkasteltava laatua, työllistämisvaikutuksia, kotimaisuutta ja paikallisuutta.

Jo 2012
- Paikallisuus yhteiskuntapolitiikan lähtökohtana liikkuvuuden sijaan
- kilpailutuksissa on korostettava nykyistä enemmän hinnan sijaan laatua, paikallisuutta ja kokonaistaloudellisuutta. Paikallisuuden korostaminen on osa kestävää yhteiskunnallista ja ympäristökehitystä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Vaikka toimittaja Uosukaisen artikkeli ja siihen viitannut oma kirjoitukseni käsittelikin vain Pohjoismaita, on tolkullisuutta havaittavissa laajemminkin Euroopassa. Unkari ja Puola ovat toki esimerkkimaina, mutta myös Ranskassa on havahduttu, joskin ehkä liian myöhään:
https://yle.fi/uutiset/3-10172391

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Se nyt vaan on poliitikkojen pakko vähitellen kuunnella kansalaisia herkällä korvalla, jos meinaa taas vaaleissa menestyä. Vaalien jälkeen voikin sitten haahuilla maailmanparannusleikkejä ja haeskella sympatioita ihan mistä vaan, oma toimeentulo kun on turvattu.

Ruotsissakin muuten on sama laulu käynnissä. Ipnoksen kyselyyn 60 % vastanneista haluaa vähentää maahanmuuttoa.

Miksiköhän näin ? Tulijat integroituvat huonosti, eivät työllisty ( etenkään naiset ), pikkurikollisuus lisääntyy, turvattomuus kasvaa. Eivät tyydy tarjottuhin etuisuuksiin, ja Islamistit aiheuttavat alueellista päänvaivaa omilla kotkotuksillaan jne. Aika tuttuja ovat aiheet.

Tämä maahanmuuttokysymys muuten nousee varmaan nyt monen puolueen top 3 listalle, myös Suomessa.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/dn-ipsos-sex-av...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Äänen antaminen on yleensä luottamuksen osoitus. Kun äänestäjä pitää maahanmuuttokysymystä tärkeänä, vaikea on minun mielestäni luottaa vastakääntyneisiin, jos vielä teot hallituksessakin puuttuvat. Tämä sopii ainakin Ruotsin demareihin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mutta arvatkaapa mitä tästä seuraa persuille? Siitä seuraa se, että kun kaikki puolueet hieman ovat kiristämässä ajatuksiaan, niin persujen äänestäminen on turhaa, sillä kun ei ole kuin tämä yksi agenda.

Tästä on monet asiat luettavista historiasta, sillä kun tietty aihe nousee lähelle yksimielisyyttä, niin sen esilletuoja ei enää hyödykään erilaisuudesta.

Sellaista se sitten on, eli puolue menettää merkityksensä, kun se ei enää eroakaan niin paljon muiden politiikasta tässä yhdessä asiassa.

Perujen tarvitsee nyt kiristää kantojaan ja keksiä uusia ulostuloja, tiukempia ja rohkeampia, sillä siihenhän persuissa on varmasti yksimielisyys. :)

Suomessa ei kyllä tapahdu enää kiristymistä, seuraava hallitus kun ei varmaan sitä kiristä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Mutta arvaapa mitä, Petteri. Jos muut puolueet omivat meidän Perussuomalaisten tolkullisen politiikan, niin silloinhan tehtävä on suoritettu. Toki toivon, että PPP-puolueelle jää juuri elämään, jolloin uusien ratkaisua vaativien ongelmien ilmaantuessa on nopea reaktio mahdollista. PPP-puolue = Pragmaattinen ja Populistinen Prostetipuolue

Toni Rintala

"Jos muut puolueet omivat meidän Perussuomalaisten tolkullisen politiikan, niin silloinhan tehtävä on suoritettu."

Valitettavasti aina ennen vaaleja populistisesti vain esittävät tolkullista, sitten taas ovat tolkuttomia muun ajan. Populismia parhaimmillaan ;)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #7

Olisi tietenkin pitänyt kirjoittaa "omivat ja toteuttavat".

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

”Suomessa ei kyllä tapahdu enää kiristymistä, seuraava hallitus kun ei varmaan sitä kiristä.” Siis mitä ei kiristä?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Mitäs Petterille on tapahtunut? Sinähän väitit, ettei persut pysty vaikuttamaan, kun kukaan ei leiki niiden kanssa ja nyt kuitenkin myönnät sen, että muut puolueet muuttavat linjaansa heidän kannalleen, jottei persujen kannatus nouse. Juuri tätä sinulle on koitettu monesti sanoa, mutta kiivaasti vinguit, ettei oppositiosta voi vaikuttaa. Hupaisa hahmo olet.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Olen joskus kirjoittanut -puolileikilläni - että Persujen jytky pilasi maahanmuuttopolitiikan. Vanhat puolueet saivat jytkystä kiven kenkäänsä eivätkä ole saaneet sitä ravistettua ulos vieläkään.
Persujen vastustamisesta - viis siitä mitä vastustetiin - tuli kansallinen hyve. Persuja ja heidän ehdotuksiaan kuului vihata myös asioissa, joissa he ehkä ovat olleet oikeassakin. Totean tuon kuulumatta Persuihin ja kannattaen työ-, opiskelu- ym. muu ns.asiaperäistä maahanmuuttoa ja arvostaen erilasia kulttuureja. Asiat asioina. Maahanmuuttopolitikka vain ei voi jatkua näin. Vaalit vauhdittavat monia muutoksia - auttavan järjen löytymistä - ainakin vaalien yli.

Persujen perusvihaajalle((( Petteri Ritalalle. Luovuta liike apupojalle, osta interrail-kortti ja lähde maailmalle. Balttian halki pääsee edullisesti Puolaan. Sielläkin on ihan kivoja ihmisiä ja elellään. Prahassa voi käydä oluella ja jatkaa Unkariin. Eletään sielläkin.

Junalla siitä Kreikkaan. Pireuksesta lähtee laivoja Iosin sarelle. Sielläkin on pakolaisleirejä. Jos pääset Lesbokselle saakka niin huomaat, että ei hyvältä näytä. Paluumatkalla jo ymmärrät - ehkä - miksi Schengen alueen ulkorajat olisi oltava kontrollissa. Junassa on aikaa ajatella. Koti Suomessa jo ymmärtää miksi puolueet alkavat kiristää maahanmuutopolitiikaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Emmää ehdi matkustaa, kun kauppa käy :)

Maahanmuuttokriittisyys on ihan hyväksyttävää, mutta persuissa on usean tahon kautta menty paljon pidemmälle. Silloin ei ole kyse enää maahanmuuttokriittisyydestä, vaan ihan jostain muusta. En nyt sano sitä sanaa, ettei taas eräiltä lähde kuola valumaan. :)

Toni Rintala

Persutkin ovat oppineet paljon. Tuli positiivinen erityiskohtelu, joka nyt tarkoittaakin paikallisuuden ja suomalaisuuden suosimista. Monia kampanjoita ympäri Suomea. Jopa kokoomusvetoisissa ja etenkin yrittäjien yhdistyksissä.

Yrittäjänä sinäkin varmaan olet siinä paikallisuuden suosimisessa mukana? En nyt löydä heti teidän alueen yrittäjien yhteisiä näkemyksiä, mutta yksittäisiä kyllä.

"Keittiöpäällikkö Oula Hännisen mukaan tarkoitus on suosia mahdollisimman paljon paikallisia pientuottajia."
https://www.hameensanomat.fi/uutiset/kanta-hame/33...

Monilla kunnilla on paikallisten yrittäjien yhdistys, joka kannustaa ja kiihottaa ihmisiä suosimaan suomalaista ja paikallista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #10

Ainahan on parempi osataa paikallista, se on selviö, osa ihmisistä tätä noudattaa, varsinkin pienillä paikkakunnilla, kyllä täällä meilläkin kaupasto ostaa mielellään lähituotteita.

Sitten on kyllä valtaosa ihmisistä, jotka eivät ajattele kuin hintaa, ja silloin se paikallisuus usein häviää.

Suosittelen tätä meidän paikallista tuulosrievää, parasta leipää mitä oon syöny. :) Täällä toimii jopa sellainen, että käyt leipomossa ja laitat leivän hinnan säästöpossuun ja otat leivän, eikä ole valvontaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #12

On sellaisiakin paikkoja Suomessa, että voi ottaa sen leivän eikä tarvitse laittaa rahaa mihinkään säästöpossuun.

Enkä nyt tarkoita mitään Hurstin leipäjonoa.

P.S. Se säästöpossu olisi noissa paikoissa rasismia.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Miten mulle tulee mieleen joistakin keskutelijoista tämä, en tiiä?

https://www.youtube.com/watch?v=_FdshV1Mg_w

Antero Koski Vastaus kommenttiin #11

Tuohan on Suomen media. Toimittaja, upseeri sekä käsikirjoitus upeaa jälkeä. Arvostan.

Antero Koski

Ei lähtenyt kuola valumaan, mutta kommentoisin silti "väitettäsi".
Kritiikkiäkin on eriltasoisia. On jyrkempää ja lievempää. Ja vaikka PS:ssä onkin joitain sakko tuomioita tullut kirjoituksista, niin rasismin liittäminen ko. henkilöihin on kuitenkin vain perusteetonta liioittelua.
Ne sakot kertovat enemmän meidän oikeuslaitoksesta kuin rotujen välisestä vihanpidosta tai valkoisen rodun ylivallasta. Pitäisi olla jopa aikuiselle peruskoulun läpikäyneelle demarillekkin (Petterin puoluetta en tiedä) selvää.
Ei eri uskontojen arvostelukaan ole rasismia, ennemminkin yhden uskonnon suojelu arvostelulta on sitä oikeuslaitoksen puolelta.
Minä en pysty nimeämään yhtään PS:stä ketä voi omantunto puhtaana kutsua rasistiksi. Tynkkynen on hyvä esimerkki syytetystä rasistista. Hänen perhe elämä kertoo aivan jotakin muuta. Samoin puolueen johto painottaa maahanmuuton eroa turvapaikkapolitiikasta. Laittomien talteenotto ei ole rotu kysymys.

Ok, et väittänyt nyt ketään PS:stä rasistiksi, mutta olisi kyllä hyvä saada perustelut väitteelle "persuissa on usean tahon kautta menty paljon pidemmälle".
Vaikka kritiikki on ollut jyrkkää ja sakkoja on saatu, niin en rotuun tai ihonväriin perustuvaa arvostelua muista nähneeni puolueen edustajan puolelta.
Sen sijaan rasisti-syyttelijän käsityskyvystä voi mielestäni saada selkeän kuvan. Eikä kuva ole kaunis.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Persufobia on syöpynyt mediaankin aika syvälle. Eipä asiatoimittaja Uosukainenkaan kovin selkeästi tuonut esille sitä, että me perussuomalaiset olemme olleet tiennäyttäjinä Suomessa. Toki on tunnustettava, ettei PeSu-ministerit ääntään korottaneet, kun olisi ollut tarve. Vaan nythän nämä henkilöt ovatkin muuttuneet sinisiksi, että sinnekin voi vähän sysätä syytä. Puolueemme jakautumisessa maahanmuuttopolitiikka oli tärkeä jakolinja. Maltittoman maahanmuuton tukijat menivät sinisiin.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Suomen maahanmuuttopolitiikka on ollut tolkullista koska meillä ei ole samoja ongelmia kuin muualla Euroopassa.

Tästä johtuu se että Perussuomalaiset ovat jääneet marginaaliin.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Keijo, "Suomen maahanmuuttopolitiikka on ollut tolkullista koska meillä ei ole samoja ongelmia kuin muualla Euroopassa."

Ei ole vielä, mutta pitääkö odottaa niin kauan, että niitä oikeasti tulee? Silloin se on jo liian myöhäistä. Ranskankin tilanne on paikoin aivan surkea, ja mitä tekivät Britit ja miksi?

Joutilaat, kielitaidottomat ja kouluttamattomat nuoret, joilla testosteronit laukkaavat liian kiihkeästi ovat sitä hankalinta porukkaa saada aisoihin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Vahinkojen jääminen toistaiseksi pienemmiksi kuin tolkuttomimmissa maissa ei vielä osoita, että erityisen tolkullisesti olisi toimittu. Tolkuttomuus näkyy mm. valepakolaisten määrissä.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Outi Mara: Jatketaan huutelua....((( vaik en jummartanutkaan...

P.Ritala; Hyvä, siis on huumoria - vielä((( Kaik ei mäntkää ja vielä piisaa.
Niin, siellä Junamatkalla Unkarista Kreikkaan voi huomata, että ei tahto demokratiaan ole kansoilta kadonnut, Unkarin "muureille" voi olla historiallisia ym. yleisiä syitä ja, että nykyinen "kansallisuusmielisyys" ei -välttämättä- ole uhka Euroopalle, se tulee kauempaa jos tilanne riistäytyy hallinnasta. Potentiaalia löytyy - sieltä maailmalta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä kerron nyt mun maahanmuuttolinjauksen :)

Nykylinjaus on perusteiltaan hyvä, joskin oleskeluluvan saaneiden perheenyhdistämistä pitäisi höllentää, sillä se auttaa tutkimusten mukaan selvästi kotouttamiseen.

Ilman syytä saapuneet pitää palauttaa, joskin inhimillisesti, koska eivät tietenkään kaikki ole turvapaina tarpeessa.

Irakin ja Afganistanin tilannetta pitäisi seurata tarkemmin, ja poliittinen painostus pitäisi saada päätöksissä minimiin, jos on uhkaa ja sotatoimialueella, niin palautuksia pitää hakita tarkemmin.

Liukuhihnapäätöksiä ei voi sallia, sillä jokainen tapaus on yksilöllinen, virheitä on nyt tullut, ja sellaisia ei saisi tulla, kun on ihmiselämästä kyse.

Paperittomille, eli palautusta odotteleville suon terveydenhoidon sillä se nyt ei ole mitään isoa ryntäystä aiheuttanut.

Palautukset on tehtävä, jos valitustyö on loppuun asti käyty läpi, oikeuden päätöksiä on noudatettava.

Suomen linjan määrää hallitus, ja vaaleissa sitten jokainen antaa äänensä kunkin puolueen linjalle, se on sitten kaikkien hyväksyttävä.

Aika yksinkertainen asia minun mielestä, ja eipä tässä pitäisi olla mitään suuria tunteita, kaikki ihmiset pitää käsitellä yksilöllisesti, eikä vetää mitään linjaa tietyn maan kansalaisia kohtaan.

Kaikki rajat kiinni höpötys, ja säilöönottoleirit ovat mielestäni lapsellista populismia, eikä sellaisiin toimiin tarvitse mennä, tällä hetkellä pakolaisten määrä ei ole mikään järjestelmää rapauttava, vaan koko ajan ollaan maltillisissa määrissä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Lapselliset säilöönottoleirit? Ai, kuten Ranskan uusimmat linjaukset? Toooosii lapsellista...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin on, siinä olet ihan oikeassa.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

#15: "Kaikki rajat kiinni höpötys, ja säilöönottoleirit ovat mielestäni lapsellista populismia..."

Täytyy vielä, tuohon... Kreikan saarimatkailuteemalla: Viimeistään Lesboksen saarella käy ilmi, että näistä ns. pakolaisleireistä on lapsellisuus ja populismi kaukana. Ei ole sairautta sääliä noita ihmisiä. Leirit olivat pakon sanelemia, että tilanne olisi saatu jotenkin hallintaan. Iso ja totinen ongelma kokonaisuudessan ja ilmeisesti pahenemaan päin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

EU maksaa Turkille miljardeja tulijavirran rajoittamisesta. Kuitenkin Kreikan saarille on alkanut uusi kumilauttojen vyöry. Angela M., soita Ankaraan!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "Liukuhihnapäätöksiä ei voi sallia,---"

Minkäs teet. kun maahantunkeutujia tuli liukuhihnalla?

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Mitä tällainen aavistuksenomainen äänenpainojen säätäminen normaalijärkisempään suuntaan auttaa? Toimittajat alkavat kammeta ammattitovereitaan sen kuopan pohjalta johon ovat joukolla vajonneet. Sieltä vieraskulttuurisen kauppakeskuksen ah niin ystävällistä palvelua tarjonneesta kahvilasta on kuitenkin pitkä matka todellisuuden maaperälle.

Eivät nämä ostoskeskusjournalistit omaksu uutta tietoa ja uusia asenteita kuin äärimmäisen pakon edessä. Tuskin silloinkaan. Näyttäkää minulle tyyppi joka pitää hirveää haloota ilmastonmuutoksesta ja samaan hengenvetoon toivottaa Eurooppaan tervetulleeksi sata miljoonaa kansainvaeltajaa, niin minä näytän teille punavihreät aatteet sisäistäneen toimittajan.

Termien korjaus olisi ihan ensimmäinen tehtävä. Ei siirtolaisuus, ei maahanmuutto, ei turvapaikat -- vaan kansainvaellus. Siitä se voisi alkaa. Mutta ollaan jo auttamattomasti myöhässä, auttamattomasti harhassa, auttamattomasti itsesensuurin ansassa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Demarit ovat olleet Ruotsissa jo lähes neljä vuotta vallassa. Miksi lupaavat korjauksia vasta tulevien vaalien jälkeen? Ovatko Ruotsin äänestäjät yhtä tyhmiä kuin suomalaiset?

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Poliitikot ja toimittajat ovat kumpikin ammattikuntia, joissa ammattiasenteena on vaikuttaa viisaammalta -- siis "olla asioista paremmin perillä" -- kuin kannattaja- ja lukijakunta. Katettahan tällaiselle ei läheskään aina ole, ja siksi vaikuttamisen kohderyhmiksi valikoituvatkin ne joita on vaivattominta johdatella. Tähän tarkoitukseen vakiintuvat sitten niin sanotut Suuret Yhteiset Valheet, joista "ilmastonmuutos" ja "turvapaikat" on sementoitu niin perusteellisesti, ettei niitä pura kukaan eikä mikään.

Suurten Yhteisten Valheiden mureneminen on jokseenkin mahdotonta. Ne voivat vain pikkuhiljaa yhdeltä laidalta sulaa ja muuttua vaivihkaa toisiksi. Muutosprosessit eivät koskaan lähde liikkeelle poliitikoista tai toimittajista -- nämä ammattikunnat muuttavat ajatteluaan vain pakon edessä. Vaalit ovat instituutio, jonka yhteydessä pienet mielipiteenmuutokset ovat mahdollisia. Uudet ohjelmajulistukset ovat siten merkki siitä että ollaan oltu jo niin pahasti pielessä että on pakko hieman rukata Suurta Yhteistä Valhetta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #27
Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tuo ilmastonmuutoksen paheneminen ihmisten siirtyessä päväntasaajalta napapiirin tuntumaan ei tosiaankaan tunnut hätkäyttävän ensimmäistäkään viherpiiperoa. Ihan kuin aivoista olisi joku yksikkö lamaannutettu. Aiheesta löytyy laskelmiakin:
https://roskasaitti.wordpress.com/2015/09/28/maaha...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Joka tapauksessa, vaikka täällä blogeissa kirjoitettaiisiin mitä vaan ja Laura Huhtasaari esittelisi ''hienoja'' uusia normaaleita, niin vaaleissa tämä linja ei kannatusta saa.

Gallupit näyttävät juuri sen, kuinka paljon suomalaiset painottavat maahanmuuttopolitiikkaa päätöksissään.

Persutkin tilasivat tutkimuksen, jonka mukaan yli 60% suomalaisita ei kannata paperittomien ilmaista sairaanhoitoa, ja kun sitten vertaa sitä puolueen kannatusprosentiin, niin luulisi pikkuhiljaa ymmärtävän, että ei tämä linja nyt vaan enää kiinnosta äänestäjiä.

Ongelma persuilla vaan on se, että ei ole oikein mitään muuta sanottavaa, sellainen puolue on pikkuhiljaa painumassa sinne perustuslaillisen oikeistopuolueen kannatuslukuihin,

Matokin oppii. :)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Gallupit näyttävät juuri sen, kuinka paljon suomalaiset painottavat maahanmuuttopolitiikkaa päätöksissään."

Vaaleihin on vielä vuosi aikaa. Gallupit näyttävät nykyhetkeä.

Antero Koski

Onneksi ei PS ole yhden asian puolue. Ei todellakaan. Sitä se on vain PS:n vastustajien mielestä.
Maahanmuutto haitallisenakin, on vain yksi aihe muiden seassa. Mutta todennäköisesti yksi pääaiheista. Yllättävän helposti unohtunut myös eu ja euro.
Huhtasaari on toki ottanut kantaa paljon muuhunkin, mutta mitäpä media siitä piittaa. Tai sitten piittaa niin paljon ettei näkyvyyttä suoda. Lasten puolesta, opetuksesta, ym. Ja eduskuntaryhmän pj. on ottanut enemmän kantaa muihin asioihin kuin maahanmuuttoon, mutta sekin jää julkisuudelta pois.
Mitäs jos tutustuisi puolueeseen ja puolueohjelmaan, ennen kuin arvostelee "varmana tietona". PS ajaa myös pienyrittäjien asioita voimakkaasti, sillä niiden hartioilla Suomen hyvinvointi enimmäkseen lepää.

Yle uutisoi kyllä hyvin omasta asenteestaan kun netti sivuilla uhotaan 23.4;
-Populististen puolueiden nousua yritetään nyt katkaista viemällä kampanja-aseet Tanskan kansanpuolueen, Ruotsin ruotsidemokraattien ja ehkä pian myös Suomen perussuomalaisten käsistä-.

Jos väitetään, että vaaleissa PS on marginaali puolue, niin miksi vastustajat pelkäävät niin paljon, että mediakin on saatava taisteluun mukaan.
Ja mikäli kansanvaellus jälleen kiihtyy ennen vaaleja, niin gallupitkin heilahtaa voimakkaasti. Sitä en tosin toivo Suomelle missään tapauksessa.

Matkustelua minäkin suosittelen. Silmät aukeavat yhä reissu reissulta enemmän.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ritalan vaaliprognoosit ovat tunnettuja ainakin täällä Puheenvuorossa.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Kiva seurata nyt jatkossa kuinka esimerkiks demarit reakoissee maahanmuuttoon.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ylen toimittajan artikkelissa oli Rinne saanut mielipiteensä esille. Ei tuntunut asettavan etusijalle elintasopakolaisten maahantuontia.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Vaalit lähestyy, joutuvat ottamaan tämän huomioon.

Luulen ettei heidän kannattajat välitä että heidän keräämänsä verorahat menee tuhlattavaks.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset