Lastuilua Vanhojen virheiden välttäminen lisää uusien mahdollisuuksia

Yhden valeuutisen loppu?

  • USA:n presidentti Trump. Kuvalähde: Wikipedia / Valkoinen talo
    USA:n presidentti Trump. Kuvalähde: Wikipedia / Valkoinen talo

Useat kulttuurimarksilaiset valemedian edustajat ovat yli vuoden ajan uutisoineet Trumpin ja Venäjän suhteista ja siitä, että Venäjä vaikutti USA:n presidentinvaaleihin laittomilla tavoilla. Nyt sitten näille valeuutisille ollaan pistämässä stoppia, koska USA:n edustajainhuoneen tiedustelukomitean Venäjä-tutkimuksissa ei olla löydetty mitään todisteita, jotka tukisivat valemedioiden väitteitä.

CNBC uutisoi asiasta Trumpin lyhytviestiin viitaten. Suomeksi asiasta näyttäisi uutisoineen vain(?) HeSa. Linkkivinkistä kiitos Petri Hämäliäiselle US:n uutiskommenteissa.

Minulla on syntynyt käsitys Trumpista jonkinverran herkkänahkaisen poliitikkona, joka on taistellut valemediaa vastaan hyvin suorasanaisesti. Ettei vain hävinneille olisi tulossa vielä kosto? Pistetäänkö valetta levittäneitä toimittajia kilometritehtaalle?

Aiempi aihetta sivunnut kirjoitukseni:

http://rjaaskel.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250669-trumpin-nakukuvat-putini...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (68 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei kai tuossa ole päästy vielä pitkälle, linkistä:

Republikaanienemmistöinen komitea ei löytänyt todisteita Donald Trumpin kampanjan ja Venäjän yhteyksistä.

Trumpin kampanjan Venäjä-yhteyksistä on meneillään muitakin tutkintoja. Niistä merkittävin on erikoistutkija Robert Muellerin johtama rikostutkinta.

Myös senaatin tiedustelukomitea tutkii Venäjä-yhteyksiä.

PS. "joka on taistellut valemediaa vastaan"

Tarkentaisitko mitä valemediaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

LOL. Toimittajille Trump ei pysty sanomaan you're fired!

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #3

Ei suoraan. Mutta ensiksikin käyttämällä itse suoramediaa, hän onnistuu ohittamaan toimitajat. Toisekseen, koska uskon hänen olevan kostonhimoinenkin, niin jos tämä asia tulee taputelluksi nyt näkyvällä tavalla ihan lopuilleenkin, niin eiköhän USA:n presidentti löydä tavan kostaa. Sehän oli joku naiskoomikko, joka pilkkasi Trumpia ja kohta itki, että Trump tuhosi hänet.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #12

Mitäköhän tämmöiselle kostoretkelle lähteminen paljastaisikaan Trumpista ihmisenä ja poliitikkona? Onko hänellä tavoitteena, että vallanpitäjiä ei saisi pilkata?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #57

Niin vihjataanko tässä blogissa että median olisi harrastettava etukäteissensuuria tai muuten pahat koirat kostavat.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Jääskeläinen puhuu jo ensimmäisessä lauseessaan täyttä peetä. Siis valhetta.

USAn valtamedia EI OLE väittänyt missään vaiheessa, että Trump ja Venäjä olisivat olleet yhteyksissä. Tästä paikallinen media on ollut johdonmukaisesti erittäin tarkka.

Sen sijaan epäilys on ollut T:n kampanjakoneiston yhteyksistä Venäjään. Lisäksi toisin kuin Jääskeläinen väittää, Venäjän laiton vaikuttaminen USAn presidentinvaaleihin on kiistattomasti todettu.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jopas sattui (-;
https://newrepublic.com/minutes/138657/donald-trum...
Lainaus tuosta: "Russia was the election’s hidden hand—feeding damaging leaks to Julian Assange and possibly even coordinating with Trump and his campaign." Melko suora syytös, että Trump oli osallisena juonessa ulkovallan kanssa. Toki tuossa on pientä jossittelua, mutta tavalliselle uutisen lukijalle siitä tulee väite, siis valeuutinen.

Laitetaan vielä toinen linkki, niin artikkelissani käyttämäni monikko tulee toteennäytetyksi:
http://fpif.org/russiaburger-trump-russia-scandal-...

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Kumpikaan "lähde" ei ole valtamediaa - päinvastoin.

Jätän omalta osaltani trollin ruokkimisen tähän.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #13

Valemedia-sana näkyy aloituksessa, valtamedia vain Riikosen kommenteissa. Olisikohan tässä tarvetta hankkia vahvemmat lasit?

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Sokea Reettakin näkee, että USA:han on valittu epäpätevä henkilö presidentiksi. Monet perussuomalaiset häntä kuitenkin kovasti kannattavat (siinä määrin kuin vieraan valtion presidenttiä voi kannattaa). Voisiko joku kertoa minulle, miksi?

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Siksi että liberaalidemokratia on se, mitä persut vastustavat. Jokainen ja mikä tahansa demokratiaa hajoittava taho kelpaa persuille fanitettavaksi.

Siksi Trump, Putin, Katalonia ym kelpaavat. Häiriintynyttä sakkia - onneksi vain pieni osa kansastamme.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

"Siksi että liberaalidemokratia on se, mitä persut vastustavat."

Ymmärrän hyvin liberaalidemokratian ydin jutun. Kansa äänestää väärin ja euroopassa on järjestetty äänestyksiä uudestaan, jotka eivät ole miellyttäneet Liberaalia.

Itse en diggaa Putinia, en Trumpia, eikä oikein kiinnosta Kataloniakaan, mutta siitä diggaan, että se on teidät "seinäkellot" saaneet sekaisin :D

Pidän tästä kehityksestä, joka pakottaa liberaalidemokratian palaavansa niihin arvoihin mitä se on joskus edustanut.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Onneksi historian saatossa USA on pitänyt hyviä suhteita Suomeen silloinkin, kun meillä täällä Suomessa on ollut epäpätevä presidentti jopa kaksi virkakautta peräkkäin.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Halla-Aho kysymykseen, miksi perussuomalaiset kannattavat Trumpia: "Trumpin vastustajien reaktiot ovat viihdyttäviä."

Nytpä sitten tiedän tämänkin 'perustelun'.

Timo Soinin aikana jotenkin vielä kuvittelin ymmärtäväni perussuomalaisten kannattajia, vaikka itse en olisi äänestänytkään. Mutta nyt nuivien vallankaappauksen jälkeen en ymmärrä.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #16

Ilman Trumpia ei P-Korea juttelisi yhtään E-Korean ja muiden kanssa. Sen sijaan ydinkokeet jatkuisivat ja sotainen agressiivinen retoriikka. Trump kuitenkin pisti kovan kovaa vastaan, näytti kaapin paikan ja Kimiä alkoi pelottamaan. Ymmärrän toki että kaikki "hyvät ihmiset" ovat raivoissaan tästä käänteestä kun eivät saaneetkaan uutta televisiosotaansa arki-iltojen harmautta piristimään. Eli on se Trump kamala hirviö ja paha ihminen tässäkin suhteessa!

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #25

Mä en ymmärrä miksi kukaan olisi raivoissaan jos sota muuttuu rauhaksi. Politiikka on (tai sen pitäisi olla) yhteisten asioiden hoitoa eikä vastustajien reaktioista viihtymistä.

On hyvin mahdollista, että Trump pärjää paremmin diktaattoreiden kuin demokraattisesti valittujen päättäjien kanssa. Mutta on myös nähty, että Trump kärkkäästi ottaa kaikesta kunnian itselleen. Kuten nyt vaikka tässä:

https://twitter.com/realdonaldtrump/status/9481954...

Saattaa olla niinkin, että Kim Jong Un lopulta on nähdyn väännön voittaja: mitättömän hylkyvaltion päämies pääsee neuvottelupöytään maailman merkittävimmän johtajan kanssa.

Aika näyttää mikä on lopputulos, sanoi Trump. Ja siinä hän on aivan oikeassa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #27

"Saattaa olla niinkin, että Kim Jong Un lopulta on nähdyn väännön voittaja: mitättömän hylkyvaltion päämies pääsee neuvottelupöytään maailman merkittävimmän johtajan kanssa."

Diktaattori pitää itseään valtiona. Diktaattori tuskin piittaa mitään omista kansalaisistaam, vain oma itse ja oma kunnia on hänelle tärkeää ja propagandan avulla diktaattori saan "kansalaiset" ajattelemaan samoin kun hän itse.

Niinpä myös kansalaiset mahtaa ajatella että uhraukset ydinaseeseen ja raketteihin olivat köyhässä maassa vaivan arvoisia, kun diktaattoria nyt niiden takia näin kovasti arvostetaan maailmalla.

Shame on you Kim Jong-un

ja shame on you mr. Trump.

Trump saa nyt myös ansaitsemattoman poliittisen hyödyn Kimin temppuilusta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Halla-aho on poliitikko ja taitava kiertämään hänelle asetetut kysymykset. Entä sitten?

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #30

Minusta Halla-ahon vastaus oli päinvastoin paljastava, ei kiertelevä. Ei Trumpia kannateta siksi, että häntä pidettäisiin erityisen pätevänä, tai mistään sen syvällisemmästä poliittisesta syystä, vaan yksinkertaisesti siksi, että hän närkästyttää joitain "parempia piirejä". Tällainen ajattelu vaikuttaa heppoiselta, ja sen voisi muuten jättää omaan arvoonsa, mutta siitä näyttää tulleen demokraatioissa merkittävä poliittinen voima. Ilmeisesti suhteellisen moni tosiaan äänestää "piruuttaan", ja nämä äänet ovat yhtä painavia kuin parempaan harkintaan perustuvat.

Sikäli kun olen seurannut, ei Halla-aho minusta yleensäkään ole ollut läheskään yhtä taitava kiertämään kysymyksiä kuin poliitikot keskimäärin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #38

Yhteinen vihollinen on ihan kelpo selitys.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #40

No ehkä PS sitten tosiaan koostuu porukasta, jolle tuollainenkin selitys on "kelpo".

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #44

Trumpin fanitus on persujen keskuudessa niin suurta että se voittaa jopa isänmaallisuuden.

Trump tekee Suomea vahingoittavia päätöksiä pyrkimuksenään "to make America great again" ja Trumppia fanittavat persut hyväksyvät tämän, koska he fanittavat Trumppia ja kannattavat kaikkea mitä se pelle tekee.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #40

Ihan kelpo juttu nauttia siitä että tunnolliset ja kunnolliset kansalaiset hätääntyvät. Niinhän ne taistolaisetkin nauttivat aikanaan kun pikkuporvareita harmitti. Samaa henkeä eittämättä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #38

"Ilmeisesti suhteellisen moni tosiaan äänestää "piruuttaan", ja nämä äänet ovat yhtä painavia kuin parempaan harkintaan perustuvat."

Herra, anna anteeksi näille "piruuttaan äänestäville" sillä he eivät itse tiedä mitä he tekevät ja mitä kaikkea pahaa he saavat aikaan.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Jääskeläinen voisi ihan aluksi kertoa ja selventää mikä on 'kulttuurimarksilainen valemedia' jotta jaksaisi juttujaan lukea saati noteerata jatkossakaan.

Tai jos haluaa itse oman uskottavuutensa typerehtiä niin omapa on asiansa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kommenteissahan noista joitakin linkkejä jo onkin. Esimerkkinä Suomessa vaikkapa Yle, joka tuskin ensimmäistäkään myönteistä uutista on Trumpista välittänyt.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Yle on jaksanut uutisoida tästä aiheesta:
https://yle.fi/uutiset/18-251810
Mutta nyt ei näy tuoreinta uutista.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kulttuuriin vaikuttaminen, halki instituutioiden. Sanotaanhan että sosialisti kiistää aina kaiken, siis kaiken joka kohdistuu aatteeseen. Putinin venäjä on tästä hyvä esimerkki, kiistetään kaikki silmät pyöreinä "Ehän mää mitään" :D

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Tästä linkistä löytyy Oliver Stonen 4 osainen Putinin haastattelu jossa myös sivutaan Trumpin vaalin aikaisia asioita :

https://www.ruutu.fi/video/3030055

Kannattaa katsoa vaikka mainoksia katselun aikana esintyy.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Olen melko allerginen videomuotoiselle informaatiolle, koska siinä on aivopesun eväät. Esimerkiksi avainsanojen kopioiminen nettihakuun on melko hankalaa. Jos ei samaa asiaa ole tekstiksi saatu, niin ohitan sen.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Katsoin jokin aika sitten mielenkiintoisen neliosaisen dokumenttisarjan Trumpin ”kuningastiestä” Yhdysvaltain presidentiksi Netflixissä. Dokumentin haastatteluissa eräs tituleerasi häntä mieheksi ilman omatuntoa ja toinen tituleerasi häntä maailmanhistorian suurimmaksi huijariksi. Ura lähti liikkeelle vanhan hotellin uudistamisella, johon hän sai 40 vuoden verovapauden. Dokumentin mukaan uran alkutaipaletta avitti mm. Genovesen mafiaperheen edesmenneelle mafiapäällikkö Anthony Salernollekin töitä tehnyt lakimies.

Roomalainen senaattori ja historioitsija Tacitus (noin 55-120) on todennut: ”Mitä ei tunneta, sitä pidetään suurenmoisena.” Suosittelen blogistille tämän dokumenttisarjan katsomista.

Trump ”puhaltelee” aina välillä ”trumpettiin” ja Robert Mueller jatkaa tutkimuksia.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"...ja Robert Mueller jatkaa tutkimuksia."
Jos tutkimukset jatkuvat vielä 7 vuotta, ei Trump taida paljoakaan tuloksesta hätkähtää?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Vanha kansanviisaus sanoo ”ei kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa.” Amerikan mailla on käynnissä monta tutkintalinjaa tässä Trump-asiassa. Hänen henkilökohtainen lakimiehensä on ollut nyt viimeksi ”parrasvaloissa,” kuten on saanut nähdä CNN:n ja BBC:n uutisissa.
Yhdysvallat on ”diilien maa” myös oikeuslaitoksen suhteen. Diilien oppi-isä saattaa joutua myös itse diilin uhriksi, kun joku lähipiirissä ryhtyy ”laulumieheksi” välttääkseen mahdollista pitkää vankilatuomiota.

Robert Mueller on järkähtämätön ”24 tunnin mies” poliisimiehenä, joka kääntää kyllä kaikki ”kivet ja kannot.”

Ihmettelen tätä perussuomalaisten piirissä vallitsevaa Trump-ihannointia. Ehkä se kertoo jonkinlaisesta kaipuusta johtajaan, joka vähät välittää ihmisen moraalista. Omatunto on siinä sivuseikka. Vanha kansanviisaus sanoo ”sellainen renki millainen isäntä.”

Veikko Vennamon filosofia on valovuosien päässä puolueen nykymenosta.

Jotta ei jäisi epäselväksi kenellekään, en ole mikään Clinton-ihailija. Clintonin valinta olisi ollut ns. ”pienemmän riesan tie.”

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #33

"Clintonin valinta olisi ollut ns. ”pienemmän riesan tie.”"

Mikä olisi ollut vieläkin pienempi riesa kuin Clinton?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #39

Vermontin senaattori Bernie Sanders

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #43

"Vermontin senaattori Bernie Sanders"

Pahempi riesa kuin Clinton, pienempi kuin Trump.

Ongelmattominta olisi ollut valita Obama uudestaan, tai jos se ei olisi ollut poikkeuslailla mahdollista, niin sitten vaikka joku Bushin suvusta.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Entä onko Mikkola katsonut dokumentin Clinton Cash.? Suosittelen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Miksiköhän blogisti on niin vakuuttunut Trumpin syyttömyydestä??

Pitää ottaa huomioon että kun Trumpilla on maailman parhaat ja maailman kieroimmat lakimiehet, on hyvin todennäköistä että Trumpin syyllisyydestä huolimatta häntä ei voida aukottomasti todistaa syylliseksi, mutta varmaankaan ei myöskään voida todistaa syyttömäksi, vaikka lain mukaan hän on sitä, jos syyllisyyttä ei pystytä todistamaan.

Trumpin "syyttömyydellä" elämöinti ja Trumpin fanittaminen hänen "syyttömyytensä" johdosta osoittaa siis ainakin minun mielestäni Trumpin fanittajan ja puolustajan sinisilmäisyyttä tai puolueellisuutta ja piittaamattomuutta totuudesta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"Miksiköhän blogisti on niin vakuuttunut Trumpin syyttömyydestä??"
Et ole sattunut ikinä kuulemaan syyttömyysolettamasta?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Et ole sattunut ikinä kuulemaan syyttömyysolettamasta?"

Minulla ei ole sellaista syyttömyysolettamaa, minulla on syyllisyysolettama.

Trump on siis syyllinen todennäköisin syin.

Lakitekniset temppuilut on oma maailmansa,
en ole lakimies, enkä ota niihin asioihin kantaa,
mutta mitä syyllisen tuomitsemiseen ja tuomion julistamiseen tulee,
niin pidän sitä epätodennäköisenä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #49

"Minulla ei ole sellaista syyttömyysolettamaa, minulla on syyllisyysolettama."

Onko tuossa mitään järkeä... Pidän siis sinua murhaajana, ja olet sellainen koska niin oletan. Kai sinut sentään vangitaan olettamani perusteella...

Trump nyt ei ole erityisesti suosikkini, mutta voitti rehellisesti vaalit. Ikävästi monen mielestä myös talous on kohentunut hänen aikanaan, uusia sotia ei ole tullut ja jopa Pohjois-Korean Etelä-Korean kriisi tuntuu lieventyvän. Ymmärrän että joillekin tämä voi olla kamalaa uutista ja mieluummin kuulisi Trumpin aiheuttavan maailmanlopun. Ja edelleen, en erityisesti pidä miehen tyylistä, mutta hänen suurimpien vihaajiensa epätoivon katseleminen on melkeinpä nautittavaa.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #51

Onko rikostutkijalla syyttömyysolettama?Onko syyttäjällä syyttömyysolettama?No eihän ole.Syyttömyysolettama tulee kuvioon oikeussalissa,koska siihen asti henkilön keinot koneistoa vastaan ovat hyvin rajalliset.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #51

"hänen suurimpien vihaajiensa epätoivon katseleminen on melkeinpä nautittavaa."

Huvinsa kullakin. Minullakin on syytä olla tyytyväinen jos voin aikaansaada iloa tavalla tai toisella, vaikkapa olemalla epätoivoinen. :)

Trumpin taktiikka on epätoivoinen, kun USA:n talous on huipussa, hän lisää pökköä pesään veronalennuksilla, piittaamatta mitään valtion velan kasvusta. Sano minun sanoneen että siitä on seurauksensa.

Laskukausi tulee jokatapauksessa, mutta Trumpin toimet pahentavat sitä. Valtion velat lankeavat maksuun joskus, tavalla tai toisella ja maksajana on kansa.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Vihavainen,mihin Trump on syyllistynyt.Siihenkö että tuli valituksi yhdysvaltain pressaksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Vihavainen,mihin Trump on syyllistynyt."

-Poliittiseen kiihottamiseen,
-populismiin,
-yksinkertaisten ihmisten huijaamiseen katteettomilla vaalilupauksilla
-vieraan vallan kanssa kähmintään poliittisten tavoitteiden saavuttamiseksi
-häikäilemättömään valehtelemiseen
-maailmankaupan tasapainon horjuttamiseen
-ympäristönsuojelun lopettamiseen, eli siis maailman hukuttamiseen saastaan
-rasismin ymmärtämiseen ja sen suojelemiseen
-nationalismiin, jopa natsismin ymmärtämiseen
-protektionismiin joka on suunnattu muuta maailmaa vastaan, mutta kääntyy amerikkalaisia vastaan
-köyhien amerikkalaisten terveydenhoidon lakkauttamiseen.
-sovinismiin

Onneksi Trump ei ole saanut vaalilupauksistaan juuri mitään toteutetuksi, joskaan uskolliset fanilaumat eivät näytä siitä mitään piittaavan.

Oletan myös että Trumpin fanit kokevat mainitsemani Trumpin syyllisyydet hänen ansioinaan ja tukevat häntä niiden syyllisyyksien takia entistä kiihoittuneempina.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

:D Vihavaiselle tämä on yhtä helppoa kuin tuheron pesu, lopputulos on puhdas ja houkutteleva.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #32

Vihavaisella on monissa aiheissa sen verran voimakas ideologia taustalla että se usein sumentaa järjen. Hän olettaa perin paljon ilman parempaa tietoa. Oletuksensa eri aiheista ovat kovin kivoja, koska ne aina ovat oman ideologian mukaisia - ei ikäviä vastaväitteitä tarvita. Uskon kyllä hänen pyrkivän hyvään, mutta naiivisuudella siihen ei päästä. Liian varma ei kannattaisi kannoissaan olla koskaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"-Poliittiseen kiihottamiseen,"
Ei rikosta Trumpin osalta, ei ainakaan ole syytteitä nostettu.
"-populismiin,"
Tämähän ei ole rikos USA:ssa
"-yksinkertaisten ihmisten huijaamiseen katteettomilla vaalilupauksilla"
Jos olisi rikos, miltei kaikki poliitikot olisivat vankilassa
"-vieraan vallan kanssa kähmintään poliittisten tavoitteiden saavuttamiseksi"
Tämä olisi mahdollisesti rikos. Näytöt vaan puuttuvat. Siis todisteeton väite.
"-häikäilemättömään valehtelemiseen"
Trump kantanee siitä täyden poliittisen vastuun, kuten niskalenkki-Katainen omista puheistaan.
"-maailmankaupan tasapainon horjuttamiseen"
Näin on voinut käydä, mutta jos Trump on toiminut tässä Amerikka ensin -periaatteella, siinä ei liene moitittavaa yhdysvaltalaisten kannalta.
"-ympäristönsuojelun lopettamiseen, eli siis maailman hukuttamiseen saastaan"
Mm. USA:n hiilipäästöt ovat alevalla suunnalla. Ehkäpä vain tehotonta maailman pelastustoimintaa on vähennetty.
"-rasismin ymmärtämiseen ja sen suojelemiseen"
Eikö rasimi on monikulttuurissa olennainen osa, kulttuuri kulttuurien joukossa?
"-nationalismiin, jopa natsismin ymmärtämiseen"
Natsismin ymmärtämättömyys ei ole mikään hyve, minusta ainakaan.
"-protektionismiin joka on suunnattu muuta maailmaa vastaan, mutta kääntyy amerikkalaisia vastaan"
Sittenhän tämä on meille hyvä juttu?
"-köyhien amerikkalaisten terveydenhoidon lakkauttamiseen."
Ikävä asia, poliittinen vastuu...
"-sovinismiin"
Ikävä asia, poliittinen vastuu...

Ei tuosta löytynyt juuri muuta kuin moraalista ja poliittista syyllisyyttä. Niistähän Trump kantaa tietenkin täyden poliittisen vastuun.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #65

"Ei tuosta löytynyt juuri muuta kuin moraalista ja poliittista syyllisyyttä. Niistähän Trump kantaa tietenkin täyden poliittisen vastuun."

Jos poliittinen vastuu Trumpin valinnasta pannaan äänestäjille, niin äänestäjiä pitäisi rankaista. Valitettavasti äänestäjät on syyntakeettomia.

Vastuu pitää siis laittaa niille tahoille jotka ovat olleet näitä syyntakeettomia äänestäjiä johdattelemassa väärään valintaan.

Katse kohdistuu tietenkin Putiniin,
Putin pitäisi laittaa syytteeseen USA;n väärästä presidentistä Hagin kansainvälisessä tuomioistuimessa, mutta kun Putinilla on koko Venäjä hyppysissään, niin se merkitsisi valitettavasti sitä että koko Venäjä ja sen syyntakeettomat Puuttinin äänestäjät pitäisi panna vastuuseen ja kärsimään, ennenkuin Putin voitaisiin luovuttaa kansainvälisen oikeuden eteen tuomittavaksi pahoista teoistaan.

Onneksi Trumpilla ei taida olla sentään kaikkea valtaa käsissään Amerikoissa, kuten Putinilla on Venäjällä.

Trumpilla on valta toki twiittailla öiseen aikaan mitä mieleen sattuu, ja kaikenlaista näköjään tuleekin mieleen. Niitä twiittejä muut politikot sitten saavat päivisin häpeillen selitellä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #66

Olihan tuossa paljon suositeltavaakin, mutta Putinin vastuuseen saattaminen Trumpista nyt on melko mielikuvituksellista. Äänestäjäthnän ovat USA:ssa tietenkin vastuussa ja ennen muuta äänestämättömät.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Nyt näkyy jotkut suomalaismediat HeSan lisäksi uutisoineen asiasta, useita tunteja tämän blogini jälkeen aikaleimoista päätellen:
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005660136.html
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180428220090957...
https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/tied...

Jos Yle uutisoi asiasta, sitä en näe netissä tällä hetkellä.
https://yle.fi/uutiset/18-251810
https://yle.fi/tekstitv/txt/P130_01.html
Vahvistaa osaltaan sitä, mitä Ylestä totesin ylempänä.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Siis pitäisikö Trumpin erota ja Vihavaisesta tehdä yhdysvaltain pressa,
kun on niin humaani Ukkeli .Niin muailma pelastuis

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Siis pitäisikö Trumpin erota ja Vihavaisesta tehdä yhdysvaltain pressa,
kun on niin humaani Ukkeli .Niin muailma pelastuis."

Älytöntä retoriikkaa.

Trumpilla oli vastaehdokas joka sai vaaleissa enemmän ääniä ja olisi tullut valituksi jos Venäjä ei olisi vehkeillyt Trumpin puolella.

Taustalla oli Trumpin ja Putinin salaiset sopimukset siitä mitä etuja Venäjä (Putin) tästä avunannosta saa, mitä se siitä hyötyy.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Älytöntä retoriikkaa.

Trumpilla oli vastaehdokas joka sai vaaleissa enemmän ääniä ja olisi tullut valituksi jos Venäjä ei olisi vehkeillyt Trumpin puolella.

Taustalla oli Trumpin ja Putinin salaiset sopimukset siitä mitä etuja Venäjä (Putin) tästä avunannosta saa, mitä se siitä hyötyy."

___________________________________

Äh, olen NATOn kannalla, ja silti uskon että olet täysin harhainen väitteissäsi tahi taiot todisteet esille varmaan ihan kohta.

Älytöntä retoriikkaa todellakin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Trump on ainoa merkittävässä asemassa oleva politikko joka uskaltaa käydä vihervasemmiston kimpuun, siksi nämä stalinistit ovat nyt niin käärmeisssään. Trumop ei nielaisiit Pariisin ilmastosopimusta joka on yksi vihervasemmison huijaus ilmastonmuutoksineen. Trump yrittää pistää kansainvaellusta aisoihin mutta demokratit ovat kantona kaskessa ja äänestävät nurin kaikki Trumpin yritykset ehkäistä maahanmuuttoa.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Saska Saarikoski kirjoittaa (28.04) HS:nNäkökulma-kolimnissaan: ” Presidentti Trumpin esikuvakseen nimeämä Richard Nixon nimitti tätä taktiikkaa (että maan johtaja käyttäytyy niin arvaamattomasti, että vihollisvaltion johto pelkää pahimman, esim. ydinsodan voivan tapahtua) ”hullun miehen strategiaksi. Nixon mietti, taipuisiko P-Vietnam rauhaan, jos se pitäisi Nixonia niin hulluna, että tämä voisi pudottaa ydinpommin Hanoihin.”

Vertaa ”hullun miehen strategiaa” Trumpiin. Kuulostaako / vaikuttaako tutulta – uhkailut, sekoilut, laukaisunappien koon vertailu, ”tulta ja vihaa” P-Koreaan, valehtelut, naisseikkailut, tviitti tölväilyt, jne, jne…

Kaikkiaan kolumni oli hiukan erikoinen Saska Saarikoskelta ja samalla rehellisimpiä; hän, yllättäen, tunnustaa muutamia Trumpille vahvuuksia ja suhtautuu realistisesti mitä kaikkea voi olla tulossa.

Täysin epäpätevähän Trump on suurvallan presidentiksi – siis vanhakantaisten politiikko- ja presidentti käsitysten mukaan. Mikäli Trump jatkaa – kaksinaismoralismin kultamaassa USA:ssa - toiselle kaudelle, hän on onnistunut ja luonut uuden normin politiikon- ja presidentin julkiskuvaan. Tästä alkaen poliitikon ei tarvitse puhua totta, presidentti voi tviittailla mitä sattuu, kätellä tai olla kättelemättä kollegojaan, jne.

Kaikki ”hyvähän” – kuten Starbucksit ja valtion presidentin käytösnormit yms. - on aina tullut Yhdysvalloista. Ilmeisesti tulevaisuudessa Suomen presidenttinä voi huseerata kuka vaan TV ohjelman juontaja, vaikka Tuomas Enbuske tai Hjallis Harkimo. Jaa – olisiko tuossa mitään pahaa – loppupeleissä.

Ehkä näin maailma ja politiikka muuttuvat rennomiksi, eikä edes presidentin enää tarvitse niin turhan tarkkaan ajatella mitä sanoo vaan vain sanee sen mitä ajattelee. Kivaa, eikö totta?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Monta asiakohtaa kommentissa #46. Pariin kohtaan kommentoin.
Hullunmiehen srategia on toteutunut?

"Täysin epäpätevähän Trump on suurvallan presidentiksi – siis vanhakantaisten politiikko- ja presidentti käsitysten mukaan."
Itse olen miettinyt niin, etten missään nimessä olisi Trumpia ulkopoliitisesti kokemattomana äänestänyt meidän pienen maan presidentiksi. Vaan isossa USA:ssa asiat ovat toisin: presidentti voi määrätä maailman ulkopolitiikasta aika paljon. Kiina ja Putin vikisevät ja ottavat onkeensa. Tähänhän ei Suomen presidentillä ole mitään lihaksia. On vain toivottava, ettei Trump tyhjennä vanhenevien atomipommiensa varastoa mihinkään ihan lähelle.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"Kiina ja Putin vikisevät ja ottavat onkeensa."

...tai sitten vievät Trumpia kuin pässiä narussa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #48

Se jää nähtäväksi. Mielenkiintoistahan tätä peliä on seurata. Trump on yllättäen varsin vahvoilla talouden toimiessa ja sotien vähetessä... etenkin mikäli Pohjois-Korea ja Etelä-Korea solmivat rauhan ja jollain magialla Pohjois-Korealta otetaan ydinaseet pois. Pitäisin sitä kyllä varsin maagisena suorituksena mikäli noin kävisi... tuskin.

Hassuinta olisi että Trump jäisi mielikuviin rauhan presidenttinä ;) Voi päästä toiselle kaudelle ilmankin moista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Loppujen lopuksi mä olen pitkään ihmetellyt, että miksi Suomessa eräät niin Trumpia fanittavat, vastaavaa fanitusta en ole ennen Yhdysvaltain presidenteistä havainnut.

Onko Trump vaan nyt niin hyvä, että pitää melkein fanikerho perustaa? Mihin tämä varsinkin persujen palvonta perustuu?

Onko se ihqua, kun Trump sanoo valemedia, vai mikä siinä seniilissä miljonäärissä saa kutinaa housuihin.

Kannattaa kyllä ennemmin fanittaa vaikka teräsmiestä, se vasta onkin kova jätkä.

Persulla on joku ihme kaipuu noiden mahtavien presidenttien helmoihin, toinen puoli puolustaa Putinia ja toinen Trumpia.

On siinä teille idolit. Älkää nyt ihan kokonaan unohtako omaa mestarianne.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Sama se vaikka Trump ei tietäisi mistään mittään (kuten ei asianajajansakaan)

People are blasting Trump's lawyer for calling Islam ‘one of great countries of the world’ while defending the so-called Muslim travel ban

kunhan bannaa maahantulijoita muslimimaista, hokee fake news ja suosii protektionismia; America first vaikka menis viimeisetkin siemenperunat.

http://www.businessinsider.com/trump-lawyer-islam-...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta se että normaalijärkiset suomalaiset osoittavat ihmetystä on siis Halla-ahon mielestä tarpeeksi Trumpin puolustukseksi. Hänestä sillä on viihdearvoa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #62

Saa nähdä kuinka USA:n välivaaleissa käy, tässä viimeisin(?) keksinnöistään.

Trump threatens govt. shutdown in September if no funding for wall

https://www.reuters.com/article/us-usa-trump-gover...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tähän vois fanit heittää Trumpin parhaista pätöksistä vaikka kolmen kohdan listan. Siis niistä päätöksistä, jotka ovat menneet läpi, ja joita voivat suomalaistekin hehkuttaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mitä otsikkoon "Yhden valeuutisen loppu?" tulee niin

President Trump has made more than 2,000 false or misleading claims over 355 days

President Trump has broken 2,000.

With just 10 days before he finishes his first year as president, Trump has made 2,001 false or misleading claims in 355 days, according to our database that analyzes, categorizes and tracks every suspect statement uttered by the president. That’s an average of more than 5.6 claims a day.

https://www.washingtonpost.com/news/fact-checker/w...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset