Lastuilua Vanhojen virheiden välttäminen lisää uusien mahdollisuuksia

Haittamaahanmuutto onkin haitta lähtömaille

Tri Halla-aho on käsittääkseni lanseerannut termin haittamaahanmuutto, jossa hän painottaa vastaanottavalle maalle haitallisuutta tietyntyyppisessä, lähinnä sopeutumattomassa maahanmuutossa. Sellaisesta, missä kolmannen sukupolven maahanmuuttajataustaisten ongelmat ovat suurempia kuin toisen polven. Asiat voi nähdä toisinkin.

Olin Tuusulan kansanedustajaehdokas Pasi Huuhtasen kampanja-avajaisissa Tuusulassa. Siellä Tuusulan viisaimmaksi mieheksi tituleeraamani tekniikan tohtori Eero Paloheimo piti itselleen tärkeistä asioista reilun puolen tunnin ajatuksia herättäneen esitelmän. Eräs hänen näkemyksensä maahanmuuton haitallisuudesta liittyi siihen, että kehitysmaista tänne länsimaihin muuttavat ihmiset ovat juuri niitä ihmisiä, joita eniten tarvittaisiin siellä lähtömaissaan.

Tuoreesta Puheenvuoron keskustelusta löytyykin vahvistusta tälle, ainakin näistä kommenteista:

Riku Kivelä: "... koska lähtijät ovat sitä hyväosaisempaa, urbaanimpaa, kuluttavampaa porukkaa lähtöalueella. Köyhillä ei ole varaa lähteä Eurooppaan ..."

Niko Kaistakorpi: "...että maahanmuuttajissa on myös kotimaassaan varsin korkealla elintasolla olleita eli siellä olleesta korkeakoulutetusta esim lääkäristä saattaa täällä tulla siivooja."

Maahanmuuton vastustamiselle löytyy siis paljon muitakin perusteita kuin rasismi. Eihän läheskään kaikki maahanmuuttajat edes ole rasisteja.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Haiottamaahanmuutosta on jopa Virossa kokemusta, kun liian monet virolaiset lääkärit tulevat Suomeen parempien palkkojen perässä. Sinänsä se on tietysti ymmärrettävää, koska erot ovat palkkatasossa maidemme välillä ihan kohtuuttoman suuret.

Muistan kuinka ystäväni kertoi eräästä kokouksesta, jossa virolainen päättäjä totesi: "Luopuisimme suosiolla Suomesta saatavista viinatuloista, jos saisimme pitää lääkärimme omassa maassamme".

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kiitos aloitustani tähdentävästä kommentistasi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Asiantuntijan blogi :)

Sitä itteään taas, mutta normi persublogi.

Kaikki ovat jo kyllästyneet teihin ja puheisiinne, katsos Suomalaisia kiinnostaa ihan muut poliittiset asiat tällä hetkellä.

Sellaiset, mistä persut ei ymmärrä mitään, mutta ainahan voi äänestää tyhjää.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kiitos tekemästäsi vaalityöstä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Voi Petteri-pien, eikö sinua edes koskaan hävetä tuo maaninen persuvastaisuutesi? Jätä edes asiallinen blogi välillä rauhaan...

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

" katsos Suomalaisia kiinnostaa "

Olen miettinyt pääni puhki, mikä on tuon Ison Ässän poliittinen viesti.

Tunnustan tyhmyyteni, en keksi.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Voitko edes juskus perustella viestisi Petteri!? Mikä kirjoituksessa mättää?

Jos sua ei kiinnosta tämä blogi, miksi et voi vain mennä lukemaan niitä mielenkiintoisempia kirjoituksia? Sen voin kyllä sanoa vaikkei persu olisikaan, että on blogissa paljon enemmän asiaa, kuin viestissäsi..

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

No Jääskeläinen kirjoitti ihan järkeviä, ja ilman isompia kiihkoja.

Miten nyt noin kuohahdit ?

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

petteri-paralla kun ei ole kuin kaksi toimintatapaa:
1) persuista vaahtoaminen joka armaassa blogissa, liittyi blogiteksti persuihin tai ei.
2) oleminen täysin hiljaa (luultavasti hän tällöin nukkuu)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Mistä syystä luulet korkeakoulutetun lähteneen Iranista pakolaiseksi vaikkapa Suomeen?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Turvapaikkahan olisi löytynyt lähempääkin, jotta täytyyhän siihen olla muitakin syitä. Tappio se silti Iranille on, jos sieltä tulee aivovuotoa Suomeen.
Opiskeluaikaan vuosikymmeniä sitten tiedustelin Persiasta saapuneelta pakolaiselta hänen syitään. Lähtösyy oli se, että islamin harjoittajat uhkasivat tappaa. Hän oli bahai-uskonnon edustaja. Sehän on parennettu painos islamista, kun siinä ei tapeta eri mieltä olevia. Paitsi ei niiden muslimien mielestä, jotka haluvat tappaa bahait.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Se naapurimaa tai lähellä oleva ei kenties useiden ollessa paossa vaikkapa uskonnollisen vainon vuoksi ota kaikkia. Ei taida olla ainoa liikkeellä.

Uskotko ihan tosissasi, että esim lukuisat 1990-luvulle tulleet iranilaiset erityisesti halusivat tänne?

Pointtisi oli, että heitä tarvitaan lähtömaissaan. Olisiko siis pitänyt jäädä sinne vaikka uhka tappamisesta vaikkapa uskonnon tai muun vainon vuoksi on todellinen? En oikein ymmärrä tätä päättelyketjuasi.

Jos aivovuoto kotimaassa tarkoittaa sitä, että ne saattavat olla asfaltilla, niin lienee parempi nostaa kytkintä vai mitä?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #9

Lähtömaassakin on joskus vikaa, tilanteet vaihtelevat. Sen sijaan se "vika", että lähtömaa on köyhempi, on tässä se ongelmakohta. Näinhän se väki toki siirtyilee, mutta pitäisi olla niitä mekanismeja, joilla kehitysmaasta saataisiin kehittynyt maa. Jos kehitysmaa vielä on kehitysavun kohde, aivovuoto tekee kohteesta "ikuisen" tuettavan.

Entisvanhaan Neuvostoliitto peri maksun poismuuttavalta ihmiseltä hänen saamastaan koulutuksesta yms. Tämä nyt ainakin kuvastaa sitä, että koulutetun väen poismuutto on yhteiskunnalle kallista.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #9

On tietysti selvää jokaiselle, että jos uhka tai jopa kuolemanvaara on todellinen, niin jokainen pyrkii sieltä mahdollisimman pois.

Minä ymmärsin varmaankin taas väärin koko asian, kun luulin olevan kyse lähinnä juuri haittamaahanmuutosta. Se on totta maar Iranille tai Somalialle ym. afrikkalaisille valtioille on siitä suuresti haittaa, kun juuri koulutetut ihmiset lähtevät pois maasta. Juuri he, joilla olisi muutenkin enemmän taitoa ja kykyä saada taas oma rikkinäinen maa nostettua toimivaksi yhteiskunnaksi.

Monet kehitysmaissakin työskennelleet ovat asiasta myöskin jo vuosia kirjoitelleet ja esittäneet siitä syvän huolensa. Ei tämä ole mikään persujen oma erikoisalue, jonka he vain ymmärtävät, vaan ihan yleismaailmallinen huoli, joka koskettaa kaikkia ajattelevia ihmisiä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #16

Koitin tuossa hakea määritelmää haittamaahanmuuttajalle, joka vaikuttaa olevan perusuuomaisten keksimä termi. Mitään virallista en löytänyt.

Jos olen oikein ymmärtänyt, niin kuka tahansa jostain maasta tänne tuleva ei pääse muuttamaan. Migri tutkii pakolaisstatuksella yrittävät ja palauttaa tarvittaessa.

Vaikkapa sähköasentaja ilman vastaanottavaa työpaikkaa ja tarveharkintaa ei pääse töihin.

Itse luulen että vaikkapa arvostettu lääkäri vailla vainoa tai hengenvaaraa ei lähde Suomeen noista ns kolmansista maista. Jos löytyy tapauksia, niin kertokaa ihmeessä esimerkkejä.

Lähes jokaisessa totalitäärisessä tai diktatuuria kohden muuttuvassa maassa yliopistoväki j akorkeakoulutetut ovat vainon kohteena ja sillä on vääriä mielipiteitä.

Jos ajatellaan ns kehitysmaita, niin moniko koulutettu on tullut tänne maasta, joka on kehitysmaa, mutta siellä on tilanne rauhallinen?

Kaija, esimerkkisi Virosta tulleista lääkäreistä ihmetytti. EU:ssa on vapaa työvoiman liikkuvuus, haluatko perua sen ja samalla rajoittaa suomalaisten työskentelyä muualla. Nämähän toimivat aina kahteen suuntaan.

Suomessa on lääkäripula ja osin siksi Virosta on tullut lääkäreitä eri sote-firmojen toimesta. Pitäisikö tämä lopettaa, ja jos pitäisi niin ketkä sitten hoitavat duunit? Pikakoulutus suomalaisille kirjekurssilla?

Missä vaiheessa ja miten ihminen, ihmisistähän tässä on kyse, tuomitaan haittamaahanmuuttajaksi ja kuka tuomion antaa? Tämä on yksi avainkysymyksistä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #26

En tietenkään vapaata työperäistä maahanmuuttoa koskaan edes arvostelisi, ja tuosta lääkärivajauksesta Suomessa olen ollut ennenkin huolestunut. Terveyskeskuksissa lähes joka puolella pääkaupunkiseutua on jo ainoa keino saada lääkäreitä ylipäätään töihin on juuri ollut pelastuksena maahanmuuttajat.

Itse en ollut virolaisten lääkärien tulosta yhtään huolissani, vaan jopa kiitollinen että heitä ylipäätään on! Huoli oli yksinomaan virolaisilla päättäjillä. Miten osaankin esittää asiani aina niin huonosti? :)

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #26

Minusta näkemyksesi on hiukan suppea. Maailma on täynnä sellaisia maita, joissa koulutetunkin elintaso jää reippaasti jälkeen siitä, mitä Suomessa voi fattan luukulta tai hanttihommia tekemällä saavuttaa. Eikä tarvitse mennä kovin kauas. Käy vaikka kyselemässä, millaisilla taustoilla esimerkiksi Suomessa kesäisin mansikoita poimivat tulevat.

Yksilön kannalta on toki rationaalista tavoitella itselleen hyvää, mutta suuremmassa kokonaisuudessa on surkeaa, että "köyhä" maa käyttää rajallisia resursseja kouluttaakseen ihmisiä hanttihommiin jonnekin kauas.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Mitä nyt tästäkin jää käteen niin se että ps-puolueella tuntuu olevan jatkuva tarve arvottaa kansalaisia haitallisuus/hyödyllisyysjärjestykseen, puolueen antamalla arvoasteikolla.
Eivät kuitenkaan hövelisti viitsi mainita ettei kantasuomalaisilla ole siinä mitään etulyöntiasemaa vaan siellä niitä keikkuu maahanmuuttajien joukossa. Mitäs pienistä.

Yleensäkin koko maahanmuutto ja pakolaisuus on niin vähäpätöinen asia ettei siitä jaksa oikein kiinnostua. Eikä persuilla ole mitään yksinoikeutta määrittää mistä täällä puhutaan, vaikka kovasti näyttää tekevän mieli.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Eikö viimeinen lauseesi joudu vähän outoon valoon, kun en poista kommenttiasi?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 12

Voithan sen poistaa. Asiasi eli maahanmuutosta jauhaminen ei ole mulle niin merkityksellinen asia.

En yleensä jaksa vastaaviin kommentoida kun arkipäivän esimerkit ja todellisuus maahanmuutosta ovat ihan muuta kuin mitä öyhöttäjät antavat ymmärtää. Ikävää mainosta suomalaisuudelle näiden yhden asian liike.

Ovathan nämä kuitenkin jauhamisellaan saaneet aikaiseksi sen että rehellisesti sanoen en välitä olla sellaisten haittakansalaisten kanssa missään tekemisissä. Millään tavalla. Saavutus sekin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #15

Pistetään väsymyksen ja perusallergian piikkiin. Se nyt vain oli mielestäni niin outo pomppu ihan toisaalle, etten saanut langanpäästä kiinnikkään.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

"Yleensäkin koko maahanmuutto ja pakolaisuus on niin vähäpätöinen asia ettei siitä jaksa oikein kiinnostua"

Näyttää se sua nyt vähän kiinnostavan, koska viitsin yleensä laittaa viesti tämän blogin alle.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 22

Juu harvassapa ovat ne haittakansalaisten blogit joihin viitsin ottaa kantaa.
Kannanotto näkyy enemmän arkipäivän valinnoissa ja toimissa.
Et sinäkään ihan hyvää mainosta mielestäni ole mutta kaikin mokomin.

Toni Rintala

Osaajien houkuttelu maasta toiseen on melkein luonnonvarojen varastamista. Ainakin arvelluttavaa toimintaa.
Sillai huumorilla!

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Haittamuutto on myös ilmastokysymys. Jos suuret massat liikkuvat parempiin oloihin, se lisää valitettavasti kulutusta, tarvitsemme lisää luonnonvaroja, lisää energiaa ja listaahan voi jatkaa, mutta pointti käy selväksi.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Tomi Ketola: "En yleensä jaksa vastaaviin kommentoida kun arkipäivän esimerkit ja todellisuus maahanmuutosta ovat ihan muuta kuin mitä öyhöttäjät antavat ymmärtää. Ikävää mainosta suomalaisuudelle näiden yhden asian liike.
Ovathan nämä kuitenkin jauhamisellaan saaneet aikaiseksi sen että rehellisesti sanoen en välitä olla sellaisten haittakansalaisten kanssa missään tekemisissä. Millään tavalla. Saavutus sekin."

Risto Jääskeläinen: "Lähtömaassakin on joskus vikaa, tilanteet vaihtelevat. Sen sijaan se "vika", että lähtömaa on köyhempi, on tässä se ongelmakohta. Näinhän se väki toki siirtyilee, mutta pitäisi olla niitä mekanismeja, joilla kehitysmaasta saataisiin kehittynyt maa. Jos kehitysmaa vielä on kehitysavun kohde, aivovuoto tekee kohteesta "ikuisen" tuettavan.
Entisvanhaan Neuvostoliitto peri maksun poismuuttavalta ihmiseltä hänen saamastaan koulutuksesta yms. Tämä nyt ainakin kuvastaa sitä, että koulutetun väen poismuutto on yhteiskunnalle kallista."

Mietihän Tomi hetken nämä peräkkäin luettuasi, että kumpi ansaitsee toisenkin lukukerran ja taas toista ei olisi kannattanut lukea ollenkaan. Ero on todella suuri!

Riston teksti on ihan täysin lukeneen ja sivistyneen ihmisen kommentti, josta voi minkä muun puolueen ehdokas tahansa olla täysin samaa mieltä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 17

Jep. Rautaesiripun takaa ei lähtömaksuilla eliittiä ja maksukykyisiä lukuunottamatta selvitty vaan siellä ammuttiin selkään lähtöhalukkaita eli niitä jotka olivat halukkaita päättämään omista asioistaan. Rajat kiinni-kansan paratiisi. Riston kirjoituksissa kimmeltää tuon ajan nostalgia.

Selvittämättä on edelleen syyllistyivätkö kotimaiset virkamiehet ja kansan valitsemat poliitikot ihmisoikeusrikkomuksiin palauttaessaan loikkareita takaisin hirvittäviin oloihin ja kansan valitsemien poliitikkojen masinoimiin kostotoimenpiteisiin.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Täällä samat ihmiset toistavat itseään satoja kertoja eri blogeissa.Sitten he toisaalla ovat ehdottamassa Huuskolle parannusehdotuksia.Pihalla mitä pihalla.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Eikö sinulla ollut mitään parannusehdotuksia Huuskolle?
Edes ideoita siitä, miten eri ihmiset saataisiin toistamaan eri asioita? Laajempi kommentoija- ja kirjoittajakunta olisi varmaan tarpeen US:n kannaltakin.

Olli Kankaanpää

Kiitos, tällä silakalla elän viikon, hymiö.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Siinä mielessä muuttajista on lähtömaille kyllä hyötyä, että ne lähettävät raahaa kotimaihinsa, mutta eräs Brittiläinen talouslehti on laskenut, että kun vertailla plussia ja miinuksia miinukset voittavat.

http://global.finland.fi/public/default.aspx?conte...

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Mikä brittiläinen talouslehti ja miten? Laitathan linkki niin katsotaan. Yleensä sanotte arvostettu brittiläinen..

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Irakilaiset ovat vuosikymmeniä vaihtaneet dinaareita dollareihin pimeästi.Maan koko tuotanto on pyörinyt aasialaisten ja afrikkalaisten vierastyöläisten varassa.Näille tämä vaihtaminen mahdollisti elämisen halpuuden.Irakilaisille näitten käteisrahojen käyttäminen on ollut käytännössä mahdotonta.Heillä on matkustusviisumit ja sitä myöten myös passin hankkiminen lähes mahdotonta.Yksistään eurooppalaisten projektityöntekijöiden exit viisumit ovat olleet (nimimerkillä kokemusta on) joskus kiven takana.
Toisin sanoen irakilaisten öljytulojen mahdollistanut kansalaispalkka toi heille dinaareja,mitä he eivät voineet käyttää.Esim auton hankkimiseen piti anoa maahantuontilupa.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Eikös näillä haittamaahanmuuttajilla yleensä tarkoiteta pakolaisia? Ja pakolaiskriisin aikaan uutisoitiin paljon siitä että tulijoiden koulutustausta on hyvin alhainen. He eivät siis lienekään haittamaahanmuuttajia koska he eivät tuota aivovuotoa lähtömaastaan koska koulutustaso on alhainen.

https://yle.fi/uutiset/3-8661385

Nyt sitten keksittekin kääntää asian toisin päin, korkeasti koulutetut ihmiset ovatkin niitä haittamaahanmuuttajia.

Kuulostaa haittaihmisten logiikalta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin muttakkun Arvoisa Tohtori Halla-aho on näin opetuslapsilleen sanonut, niin asia on silloin näin.

EI missään lahkossa mestarin sanaa epäillä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Lue uudestaan blogista vihreiden aivoina aikoinaan jo olleen Eero Paloheimon kommentti. Löytyy niitä muitakin aivopestyjä älykköjä kuin persuja:)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kommentista paistaa jonkinlainen me/te-asettelu, jossa sitten tämä maahanmuuton lähtömaalle haitallisuuden keksimisvastuu siirtyy sieltä katsoen "teille". Jos oikein tarkkaan luet aloitukseni, niin keksijöiden nimetkin on siinä esitetty. Minusta on rumaa kutsua mm. Kaistakorven ja Kivelän ajatuksia haittaihmisen logiikaksi. Eikö teistäkin?

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Ei tuossa Kaistakorven kommentissa ainakaan ollut mielestäni mitään haittamaahanmuutosta, minusta on rumaa irrottaa toisen kommentti asiayhteydestään ja sitten sanoa että he tukevat tätä ja tätä. Sitä paitsi juuri linkkasin uutisenkin jossa kerrotaan turvapaikanhakijoiden koulutustaustan alhaisuuden. Itsehän otin kantaa tuohon haittapersujen esiintuomaan näkemykseen jonka mukaan kaikki maahanmuutto on haittamaahanmuuttoa. Kivelä ja Kaistakorpi eivät puhuneet mistään haittamaahanmuutosta missään vaiheessa. Joten "keksimisvastuu" on ihan omaa haitta-ajatteluasi.

Haittapäässä ei taida mitään hyödyllistä liikkua.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"Eikös näillä haittamaahanmuuttajilla yleensä tarkoiteta pakolaisia?"

Menee taas sujuvasti turvapaikanhakijat ja pakolaiset sekaisin ellet sitten tarkoita elintasopakolaisia?

Tässäkin maassa on -90 luvulla tulleita "pakolaisia" jotka ei ole päivääkään tehny töitä eivätkä ole kotoununeita muutenkaan kun eivät osaa edes paikallista kieltä. Tosin sen maan "mestari" kertoi siihen syynkin, odottavat että kotimaassa olot paranee ja lähtevät sitten takaisin. Sen takia eivät siis haluakkaan sulautua paikalliseen kulttuuriin.
Ihan jokainen kotoutumaton on haittamaahanmuuttaja ja niin on myös laittomasti maassa notkuvat joita kommunistikontula kehoittaa piilottamaan. Montakos petterin pölyisessä antikassa mahtaa olla piilossa?

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

"odottavat että kotimaassa olot paranee ja lähtevät sitten takaisin. Sen takia eivät siis haluakkaan sulautua paikalliseen kulttuuriin."

Siis nytkö ongelma onkin että he lähtevät takaisin jälleenrakentamaan maataan? Luulin että se on juuri se mitä haittaihmiset haluavat. Aiemmin haittaihmiset kertoivat että ongelma on se että he jäävät tänne loisimaan eivätkä rakentamaan maataan. Nyt sekin on vissiin haitallista? Tuntuu laajentuvan tää käsite ihan jatkuvasti, ensin kouluttamattomat olivat haittamamuja, sitten korkeastikoulutetut ja tuskin menee kauan että persut julistavat työperäisenkin maahanmuuton haitalliseksi.

"Ihan jokainen kotoutumaton on haittamaahanmuuttaja"

Haittakantasuomalaisetkin? Kylläpä on notkea termi tämä haittamaahanmuuttaja. Liekkö sillä oikeasti mitään tarkoitusta edes?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #40

"Siis nytkö ongelma onkin että he lähtevät takaisin jälleenrakentamaan maataan? "

Eivät taida olla lähteneet takaisin kuitenkaan "lupauksista" huolimatta mutta lomalla käyvät maassa josta hengenvaaran takia ovat paenneet.

"Haittakantasuomalaisetkin? Kylläpä on notkea termi tämä haittamaahanmuuttaja. Liekkö sillä oikeasti mitään tarkoitusta edes?"

Määrittele haittakantasuomalainen.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #41

Haittakantasuomalainen = "Ihan jokainen kotoutumaton on haittamaahanmuuttaja" (määritellyt Matti Lehtinen)

"Eivät taida olla lähteneet takaisin kuitenkaan "lupauksista" huolimatta mutta lomalla käyvät maassa josta hengenvaaran takia ovat paenneet."

Siis koita nyt jo päättää, onko se haitallista että he lähtevät pois "mestarin"(?) käskystä vai että jäävät maahan? Ei sillä näköjään olekaan mitään merkitystä kun kaiken eteen voi vaan laittaa sen haitta-sanan. Teitpä mitä vaan niin olet haitta. Onko haittapersut lanseerannut vielä myös termin "hyötymaahanmuutto"? En usko että niin tapahtuu, koska haittaihmiset eivät voisi sitten syyttää haittamamuja eivätkä "hyötymamut" taida kuulua persulaiseen narratiiviin.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

En kuulu mihinkään lahkoon tai puolueeseen, mutta näin Ruotsissa asuneena ja kehityksen siellä nähneenä olen sitä mieltä että muslimien maahanmuuttoa voi lähinnä pitää haittamaahanmuuttona. Näiden ns. "haavoittuvien" tai "herkkien" lähiöiden määrä on vaan kasvanut sitä mukaa, kun muslimien määrä on kasvanut. Ja tänä vuonna Ruotsi on jo myöntänyt lähes 100 000 oleskelulupaa pääasiassa syyrialaisille, sekä sitten jo turvapaikan saaneiden perheille. Tuskin tahti tästä hiljenee.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Vaikuttaa vahvasti siltä, että haittamaahanmuutosta puhuvat hömppäveikot ja humpuukimaakarit.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Realismi on kaiken taustalla.

Kun törmää tarpeeksi usein haittamaahanmuuton negatiivisiin seurauksiin niin lakkaa valehtelemasta itselleen.

Mikalla on tämä tie vielä kulkematta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Realismista ja Halla-ahosta ei voi samana päivänä puhua. Keijolla tämä on jäänyt vielä huomaamatta. Siksi Halla-ahon valheet uppoavat häneen kuin kuuma veitsi voihin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset