Haittamaahanmuutto onkin haitta lähtömaille

Tri Halla-aho on käsittääkseni lanseerannut termin haittamaahanmuutto, jossa hän painottaa vastaanottavalle maalle haitallisuutta tietyntyyppisessä, lähinnä sopeutumattomassa maahanmuutossa. Sellaisesta, missä kolmannen sukupolven maahanmuuttajataustaisten ongelmat ovat suurempia kuin toisen polven. Asiat voi nähdä toisinkin.

Olin Tuusulan kansanedustajaehdokas Pasi Huuhtasen kampanja-avajaisissa Tuusulassa. Siellä Tuusulan viisaimmaksi mieheksi tituleeraamani tekniikan tohtori Eero Paloheimo piti itselleen tärkeistä asioista reilun puolen tunnin ajatuksia herättäneen esitelmän. Eräs hänen näkemyksensä maahanmuuton haitallisuudesta liittyi siihen, että kehitysmaista tänne länsimaihin muuttavat ihmiset ovat juuri niitä ihmisiä, joita eniten tarvittaisiin siellä lähtömaissaan.

Tuoreesta Puheenvuoron keskustelusta löytyykin vahvistusta tälle, ainakin näistä kommenteista:

Riku Kivelä: "… koska lähtijät ovat sitä hyväosaisempaa, urbaanimpaa, kuluttavampaa porukkaa lähtöalueella. Köyhillä ei ole varaa lähteä Eurooppaan …"

Niko Kaistakorpi: "…että maahanmuuttajissa on myös kotimaassaan varsin korkealla elintasolla olleita eli siellä olleesta korkeakoulutetusta esim lääkäristä saattaa täällä tulla siivooja."

Maahanmuuton vastustamiselle löytyy siis paljon muitakin perusteita kuin rasismi. Eihän läheskään kaikki maahanmuuttajat edes ole rasisteja.

 

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu