Mitä Putin haluaa Ranskan keltaliivien vaativan?

Törmäsin netissä anonyymin kirjoittajan väitteeseen, että valtamedia ei ole tuonut esille Ranskan mieltään osoittavien keltaliivien vaatimuksia. Väite viittasi Olemisen miellyttävään keveyteen ja Jarmo Ekmanin artikkeliin, jossa oli suomennos vaatimuslistasta lisättynä huomautuksella, ettei kirjoittajalla ole tietoa, kuinka monen mielenosoittajan kantaa lista edustaa.

Linkkiketjun seuraava pysäkki oli sitten SOTT-uutissivu, jossa vastaava lista oli englanniksi, otsikoituna "viralliseksi" vaatimuslistaksi. Tästä oli edelleen linkitys ranskankieliselle sosiaalisen median sivulle.

Kun katsoo listaa, niin siinä on sekä vihervasemmistolaiseksi mieltämiäni vaatimuksia (kuten peruseläkkeiden 40% korotus ja valmistajan 10 vuoden kestävyystakuu tuotteille ) että kansallismielisiä vaatimuksia (maahanmuuton hillintä menneillään olevassa sivilisaatiokriisissä). Jos tätä listaa vertaa Wikipedian artikkeliin, niin  kovin sekalaiselta vaikuttaa seurakunta, joten listan vaatimuksista ainakin suurin osa on varmaan jonkun keltaliivisen yksittäin hyväksymä. Se osa keltaliivisistä, joka allekirjoittaa koko listan, saattaa olla hyvinkin pieni, koska vaatimukset ovat osin ristiriitaisiakin, kuten verokatto 25% ja julkisen sektorin kasvattaminen.

Erityisesti kiinnittää huomiotani, ettei tässä listassa näy vaatimuksia polttoaineiden hintoihin liittyen, eikä muutoinkaan liikennepolitiikkaa.

Miksi sitten naapurimaamme suurena Suomen ystävänä tunnettu johtaja on päässyt mukaan tähän tarinaani? Ensikiksin SOTT-uutissivu löytyy Ylen listaamana Putinia myötäilevänä sivustona. Toisekseen Natosta eroamisvaatimus tässä keltaliivien listassa vaikuttaa eniten Putinille mieleen olevalta, jota vaatimusta ei ole näkynyt uutisissa mielenosoituksen merkeissä muista lähteistä kuin tuosta "virallisesta" listasta. Ranskassa Nato-myönteisyys nyt ei toki ole ihan maailman huippua (Linkki). En kuitenkaan löydä esim. yhtään valokuvaa mielenosoituksista, joissa näkyisi jotain Naton vastaista.

En usko, että Putin olisi synnyttänyt tätä mielenosoitusaaltoa, vaan kyllähän se on populisti Macron ollut isänä ja ehkä äitinäkin tässä, ellei sitten DNA-testeissä paljastu EU:n vanhemmuutta. Vaan tuo lista vaikuttaa Putinillekin sopivalta. Ainakin sen levittäminen sopii putinisteille. Venäjän voinee uskoa aina pyrkivän toimimaan oma etu ensin.

Täydentävä ja mahdollisesti myös korjaava tieto on tervetullutta kommenttiosioon.

 

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu