Estyykö monilta äänestäminen tunnistautumissääntöjen vuoksi?

Suomi24-keskustelupalstalla on esitetty huoli, ettei vuonna 2019 voikaa äänestää, jos ei ole kuin ajokortti tunnistautumista varten. Kyseinen palsta ei ehkä ole luotettavin tietolähde, mutta kaipa tuo huolilähteeksi kelpaa?

Kahlasin melkoisen määrän tekstiä ja sivuja, enkä löytänyt yhtään varmaa tietoa tästä asiasta. Esimerkiksi Vantaan Sanomat kertoo, että ajokortti käy edelleen monessa paikassa, mutta juuri äänestyspaikkaa ei mainita. Viranomaisten vaaliohjeistuksista kunnille en löytänyt mainintaa äänestäjien tunnistamisesta.

Tässä voisi pahimmassa tapauksessa käydä niin, että viranomaistiedotus tulisi "hyvissä ajoin" ensi vuoden puolella. Jos silloin kerrottaisiin, ettei ajokortti riitä, niin olisi iso joukko kansalaisia, joilla olisi vaikeuksia hankkia ajoissa kelvollinen henkilökortti vaalipäivään mennessä. Suomi24:ssä tuodaan esille myös se, että maksullinen henkilökortti on köyhille turhan kallis.

Esimerkiksi olen ottanut kuvaan oman passini, joka ei kelpaa enää äänestysaikaan tunnistautumiseen. Tässä samassa tilanteessa oleviakin on varmaan  kymmenin tuhansin.

Olisiko tästä myös juttuvinkiksi Uudelle Suomelle? Tai mikseipä joku minua viisaampi kommentoija pystyne tarjoamaan huolettoman joulun kaikille lukijoilleni?

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu