Lastuilua Vanhojen virheiden välttäminen lisää uusien mahdollisuuksia

Jättääkö Yle jotain kertomatta - rikokset ja PeSun kannatus

Yle uutisoi uudesta puoluekannatusmittauksestaan. Sinänsä olen tyytyväinen, että kannattamani PeSun kannatus on nousemassa, mutta sitten siihen uutseen on saatu outo asiantuntijalausunto:

"Taloustutkimuksen tutkimusjohtajan Tuomo Turjan mukaan puolueen kannatus nousi heti mittausjakson alussa joulukuussa, kun Oulun alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikosepäilyistä uutisoitiin."

Rikosuutisointi siis nostaa meidän kannatusta, mutta miksi ihmeessä? Sitä Yle ei selitä. Minusta Yle jättää jotain olennaista uutisoimatta. En mitenkään voisi uskoa, että jos rikoksista epäillyt olisivat PeSun jäseniä, se kohottaisi kannatusta, mutta eipä senkään, että rikolliset olisivat puolueeseen kuulumattomia, pitäisi erityisesti kohottaa kannatusta. Kaikki puolueethan kannattavat laillisuutta eli vastustavat rikollisuutta. Jos esmerkiksi kokoomusaktiivi onkin murhannut maahanmuuttajan, ei tapahtumaa silti ole katsottu erityisesti puolueeseen liittyväksi.

Olisiko nyt sitten median lopetettava rikosuutisointi kokonaan, jos haluttaisiin olla vaaleihin vaikuttamatta? Vai pitäisikö uutisoinnin olla avoimempaa, ettei yllä esitetyn kaltaisia mysteerejä pääsisi syntymään?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (60 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ainakaan Uuden Suomen uutisointi ei selvennä tätä mysteeriä:
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/268845-perussuoma...

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

"Olisiko nyt sitten median lopetettava rikosuutisointi kokonaan, jos haluttaisiin olla vaaleihin vaikuttamatta?"

Perinteisen valtamedian olisi lopetettava trollaaminen eli perussuomalaisiin kohdistuva vihapuhe. Kommentoijille: Jos olette lukeneet valtamediaa, olette kenties havainneet, että (Hesarissa) on jo esimerkiksi kirjailija Jari Tervo ja kosmologi Kari Enkvist valjastettu perussuomalaisia vastaan kohdistettuun trollaukseen.

KIRJAILIJA JARI TERVO JAUHAA PASKAA IHMISTEN LIHAMYLLYSSÄ

Laura Huhtasaari ja Ville Tavio vastaavat Jari Tervolle: EU:ssa on useita puutteita, joita voi verrata Neuvostoliittoon
Nykyisenlainen EU-liittovaltio vie Euroopan kansakunnat syvälle suohon, ellei kukaan vihellä peliä poikki.

Kirjailija Jari Tervo moitti kolumnissaan (HS Sunnuntai 6.1.) meitä historiatietojen puutteesta, koska olemme verranneet Euroopan unionin kehitystä Neuvostoliittoon ja esittäneet, että järjestelmissä on samankaltaisuuksia. Olemme samaa mieltä siitä, että kommunistinen Neuvostoliitto oli hirmuvaltio, joka kohteli väärin, kidutti ja tappoi omia kansalaisiaan. EU:n ja Neuvostoliiton järjestelmien samankaltaisuuksien vertailu ei kuitenkaan merkitse, kuten Jari Tervo tuntuu ymmärtävän, että järjestelmät tai tapahtumat olisivat identtisiä tai yhtä pahoja.

EU:lla on voimakas väestöpolitiikka kuten useimmilla suurvalloilla. Siirtolaisuus Afrikasta sekä Lähi-idästä Eurooppaan ja Suomeen palvelee EU:n agendaa sekä ideologisesti että käytännöllisesti hajottaen kansallisvaltiota.

Nykyisenlainen EU-liittovaltio vie Euroopan kansakunnat syvälle suohon, ellei kukaan vihellä peliä poikki. Pelkkä Euroopan kauppaliitto olisi kaikin tavoin järkevämpi järjestelmä.

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005959127.html

YLE ja HESARI ovat itse asiassa pahempia trollaajia kuin valtamedian (valkopesuun liittyvä) "hirvittävä" pelko Venäjän sekaantumisesta Suomen vaaleihin.

Tänäänkin siihen "pelkoon" osallistuivat Hesarissa Kaleva ja Turun Sanomat.

Kun siirretään "syylliyys" muille tahoille, voidaan omaa trollausta harrastaa mielin määrin.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Onnittelut persuille kannatuksen noususta. Rukoukseni on, että taivas varjele meitä sossujen, vihreitten ja vasemmiston vaalivoitolta....

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Älä nyt heittäydy tyhmäksi: perussuomalaisethan löivät Oulun uutisoinnin jälkeen rumpua maahanmuuttajataustaisista suomalaisten alaikäisten tyttöjen raiskaajista.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kommentoija Nylundkaan ei viittaa Ylen uutisen kohtaan, jossa syy kerrottaisiin. Olemmeko siis yksimielisiä siitä, että Yle jätti syyn kertomatta?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kommentoija Jääskeläinen: hauki on kala.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #8

#8: Eipä ollut tuossakaan kommentissa mitään sisältöä liittyen blogin aiheeseen. Osaisitko kertoa mistä se voisi johtua, että rikosuutisointi on nostanut PS:n kannatusta kun Yle ei tätä kerro?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #14

"perussuomalaisethan löivät Oulun uutisoinnin jälkeen rumpua maahanmuuttajataustaisista suomalaisten alaikäisten tyttöjen raiskaajista"

<- Mitä kohtaa tässä ette ymmärrä?

Persuille jokainen ulkomaalaisen tekemä rikos on siunaus koska heidän välittämissään mielikuvissa, noudattamalla persujen politiikkaa, rikosta ei olisi tapahtunut. Sama juttu kuin vihreät joiden mielestä lämmin heinäkuu tai maastopalo olisi estetty noudattamalla heidän politiikkaansa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #8

Huomautan kommentoija Nylundille, että olen blogisti omassa blogissani.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persujen ainoa menestymisenmahdollisuus on toivoa, että liki vaalipäivää joku ulkomaalaistaustainen tekee rikoksia :)

Osoittaa persujen kannatusprofiilin täydellisesti.

Tosin paikat vähenevät tuollakin kannnatuksella nykyisestä, ja vaikka eivät vähenisi, mitään arvoa tuolla kannatuksella ei ole.

Kivaahan se on että ''vaalivoittoa'' pukkaa, ainakin uuden normaalin mukaan, sitä voi sitten oppositiossa neljä vuotta juhlia. :)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kommentoija Ritala on tehnyt pitkää uraa vaalityön merkeissä. Voinet kertoa, miksi ulkomaalaistaustaiset alkaisivat tehdä jotain sellaista, mikä koituisi meidän menestykseksemme?

Tommi Mäkinen

Jokapäiväinen Ritala-bingo:

eli kerrotaan että Persut =

"-Öhö öhö oppositiossa
-Vähä-älyisiä
-Rasisteja
-Kannatus vaan laskee
-Saa nauraa vedet silmissä"

Tänään tullut eka jo ennen puoltapäivää: http://www.hollilla.com/reader.php?action=usercoll...

Eikä sinua ees hävetä kirjoittaa noi samat kommentit joka päivä moneen moneen kertaan?
Ja kehtaa viel jotain älykkyysosamääristä puhua :D
Itte hokee samoja muutamaa virkettä kymmeniä kertoja päivässä, ja hymiö perään että nytpäs kirjoitin nerokkaasti..

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Risto ei osaa lukea rivien välejä, tai muuten vaan tuittuilee omaan tyyliinsä, kun on oma maha täysi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Eikös blogisti tanssahtele asian ympärillä aivan kuten Ylekin? Et sinäkään saa sitä puettua sanoiksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Persut toki tästä oppineena toivovat hartaasti, että vastaavanlaisia rikoksia sattuisi enemmän nyt ennen vaaleja. Uhrit kun uhrautuisivat hyvän aatteen puolesta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Olipas varsin hävytön kommentti.

Perussuomalaiset nimenomaan eivät näitä rikoksia halua.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Eiköhän normaalilla järjellä varsutettu ymmärrä yhteyden. Olethan sinäkin täällä kirjoittanut kuinka varoitit Oulun ringistä jo 2012.

Mikä tämä PeSu muuten on? Persujen pesuako?

Klassikoksi muodostuneiden yhdyssanavirheiden (tosin et sinä) lisäksi nyt myös oman mallinen lyhenteiden käyttö kielioppisääntöjen vastaisesti?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Söpö pesukarhu kuulostaa mukavammalta kuin pers-suti. (anteeksi yhdyssanavirhe viimeisessä sanassa, se on tarkoituksellinen...)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ylellä on selkouutiset ja niiden toimittajiin voi myös ottaa yhteyttä. Tarvittaessa Ristokin.

Selkouutiset toivoo, että kuuntelijat kertovat meille, onko tosi helpoista selkouutisista apua. Toivomme myös ideoita siitä, minkälaisia tosi helppoja selkouutisia kuuntelijat toivovat.

https://yle.fi/uutiset/osasto/selkouutiset/tosi_he...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Selkouutiset, ja minä olen luullut, että ne on hämäläisiä varten tehty;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #31

Paljonko siellä Oulusa on tänään poltettu tervaa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #38

Huhujen mukaan pari pakolaista on kieritelty tervassa ja höyhenissä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #38

Oulusa on poltettu kepun jäsenkirjoja ja huudettu Halla-ahon nimiin, hallahaho.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos pari prosenttia nousee kannatus, kun ikäviä tapahtumia oli juuri tuohon aikaan, niin eipä se kauheasti kyllä nosta persujen toiveita suuremmasta kannatuksesta.

Samanlainen piikki nähtii Turun tapahtumien yhteydessä, joten tämä selittyy pitkälsti sillä, että baaritiskillä nuokkuneet rasistit ovat sattuneet juuri nyt sitten heräämään, kun kyselytutkimusta tehtiin :)

Jos parilla prosentilla saa näillä tapahtumilla kannatusta nostettua, aika heikko on mahdollisuus jostain muualta sitä kannatusta kerätä.

Tämä osoittaa sen, että persujen kannatus on maksimisssaan tuossa kymmenen prosentin tienoilla, millään konstilla sitä ei tuosta yläpäin saa hilattua.

Ihan hyvä kannatus se on, ja varmasti täysin ansaittu, ei sitä kannatusta kannata hävetä, tuon verran on joka maassa kyllästyneitä hörhöjä ja erivärisiä ihmisiä pelkääviä kansalaisia.

Teidän pitää jatkaa vaan sitä rummutusta turvapaikanhakijoista, älkää eksykö mihinkään valtaosaa kansalaisia kiinnostaviin asioihin, kuten ilmastonmuutos, työttömyys, talous ja sote.

Kannattaa keskittyä siihen, missä on hyvä, sillä tämä asia on teidän kannattajillen se ainoa asia, joka saa äänestämään.

Persujen kannattaa luovuttaa muiden asioiden käsittely oikeille puolueille, sillä ne oikeat puolueet kuitenkin vaalien jälkeen asioista päättävät, teidän kannattaa nyt keskittyä saamaan mahdollisimman äänekäs oppositioporukka kasaan.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ritala lukemaan perussuomalaisten päivitettyjä poliittisia ohjelmia. Saatat yllättyä kuinka hienoja ne ovat.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Poliittiset ohjlemat ovat kuin Aku Ankkaa lukisi, jokaisella puolueella.

Kauniita sanoja peräjälkeen, totuuden kanssa ei mitään tekemistä.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Selailin tuossa eri medioita ja törmäsin tällä PT-median sivulla ikävään uutiseen, että yksi Oulun seksuaalirikoksen uhreista on riistänyt henkensä. Tämä olisi tapahtunut jo aiemmin syksyllä. Jutun mukaan poliisi on halunnut kiistää asian.

Jos näin on niin onhan se todella karmea juttu, valtamedia ei varmaan halua kertoa tuosta.

https://pt-media.org/2019/01/09/yksi-oulun-seksuaa...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

En usko, että poliisilla on minkäänlaista motivaatiota kiistää asia. Heidän tiedossaan sellaista ei ainakaan ole tuohon asiakokonaisuuteen liittyen.
https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000005953928.html

"Jos näin on niin onhan se todella karmea juttu, valtamedia ei varmaan halua kertoa tuosta."

Minun käsitykseni mukaan valtamedian kilpailu perustuu lähinnä siihen kuka ensin ehtii kertoa karmeista jutuista. Toisaalta ne eivät voi lähteä esittämään juoruja uutisina.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Hyvinkin mahdollista, että poliisi on antanut yleisölle väärää tietoa "rasistien" torjumiseksi. Tämä rapauttaa lopulta yhteiskuntaa.
Kun lastenhyväksikäyttö/raiskaustapaukset käydään oikeudessa suljetuin ovin, tämä itsemurha-asia ei täysin varmistune, jossei joku omaisista tule julkisuuteen sitä kertomaan.
Jos jostain löytyisi tilasto lasten itsemurhista Oulussa ja esitetylle ajanjaksolle (vaikkapa vuodelle 2018) tilasto näyttäisi nollaa, PT-medina välittämä tieto joutuisi kyseenalaiseen valoon.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Poliisin antamia oikaisuja mm.:

"Yksi seksuaalirikoksen uhreista on tehnyt itsemurhan.
– Tähän asiakokonaisuuteen liittyen poliisilla ei ole sellaista tietoa.

Yksi uhreista on 10-vuotias.
– Uhrit ovat 12–15 -vuotiaita.

Kaikki epäillyt miehet ovat turvapaikanhakijoita.
– Osa on, osa on pakolaisstatuksella ja osalla on Suomen kansalaisuus."

Toki voit epäillä, että poliisi valehtelee, mutta käsittääkseni sellaiseen ei juuri ole syytä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Hyvinkin mahdollista, että poliisi on antanut yleisölle väärää tietoa "rasistien" torjumiseksi."

Aikamoinen syytös. Mielestäsi on siis hyvinkin mahdollista, että poliisi valehtelee lapsen itsemurhasta torjuakseen rasismia. Et taida juurikaan luottaa virkavaltaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #30

Eikö poliisi sitten valehdellutkin? Tai vähintäänkin harhautti yleisöä PT-Median uutisen saattamiseksi valeuutiseksi, mitä se ei ollut.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"PT-medina välittämä tieto joutuisi kyseenalaiseen valoon."

PT-media, Paavo Tajukangas. Tarkoitus pyhittää keinot ja kaikki kelpaa?

Tämän lopussa lisätietoa väliotsikolla Ilmiö on tulossa myös Suomeen

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/02/23/valheenpa...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tässä yksi näkemys asiaan:
http://professorinajatuksia.blogspot.com/2019/01/v...
Blogisti professori on todennäköisesti professori, mutta ei ole todistaja tai tuomari tässä itsemurhatapauksessa. Hänen näkemyksensä voin kuitenkin aikapitkälle allekirjoittaa.
Kaikenlisäksi kommenttiosiossa Seppo Oikkonen selittää, kuinka tämmöinen tilanne olisi mahdollista.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000005962828.html
Tuo ei todista aukottomasti, että poliisi antoi aiemmin yleisölle väärää tietoa, koska onhan myös tietämättömia poliiseja. Vähintäänkin tässäkin keskustelussa käy ilmi, että poliisin esittämä tietämättömyys on aiheuttanut sellaisen väärän mielikuvan, ettei uhreista kukaan olisi kuollut.

Koska voi olettaa, että poliisi on selvittänyt uhrien henkilöllisyydet, on vaikea käsittää, miksei kuolemantapaus olisi tullut ilmi.

Ihmeellisesti jälleen valemediaksi leimatun PT-median lukijat ovat olleet paremmin selvillä asoiden tilasta kuin ylesiradion seuraajat.

Mitäpä komentoijat Kuikka, Kangasluoma ja Nylund tähän?

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Minusta näyttää siltä, että useimmat puolueet kannattavat rikollisuutta siinä mielessä, että kannattavat lakimuutoksia, jotka lisäävät lainrikkomuksia. Mielestäni vastuu ihmisten lainkuuliaisuudesta on heidän itsensä lisäksi lainsäätäjillä. Lainsäätäjien asia on säätää laki sellaiseksi, että sitä on mahdollista noudattaa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

PeSussa on kannatusta laadukkaalle maahanmuuttolle:
https://www.ps-nuoret.fi/periaateohjelma/maahanmuu...

Yle siis jätti kertomatta, että haittamaahanmuutto on lisännyt PeSun kannatusta. Silloinhan se olisi joutunut myöntämään senkin, että haittamaahanmuuton vastainen politiikka saa kannatusta äänestäjiltä, päinvastoin kuin Yle haluaa uutisoida.

Niiltä, jotka eivät vielä vastusta haittamaahanmuuttoa, voinee kysyä, montako suomalaistyttöä muslimikulttuurista maahantulleiden pitää polttaa elävältä, että alkaisit vastustamaan ilmiötä? Vai toteatko loputtomasti, että yksittäistapaus, polttaahan suomalaisetkin?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Kuka ei vastusta haittamaahanmuuttoa? Kannatatko sinä haittaisänmaallista toimintaa?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Näkyy puolueita, jotka ovat olleet tukemassa haittamaahanmuuttoa, eivätkä ole julkisesti irtisanoutuneet harjoittamastaaan politiikasta. Yksilötasolla sama juttu.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #24

Mikä puolue on tukenut haittamaahanmuuttoa?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #32

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3418828-pet...
Tuossa linkissä näkyy somasti niin Kokoomuksen kuin Kansan Uutisten kautta Vasemmistoliiton kannatus haittamaahanmuutolle. Sen arvosteluhan leimataan rasismiksi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #46

Nyt taisi tulla väärä linkki. Tuossa ei artikkelissa ei käsitelty minkälaista maahanmuuttopolitiikka hallituspuolueet kannattivat 2015 vaan sitä, miten puolueiden edustajat kuvailevat maahanmuuttajia. Perussuomalaisten edustajan mielestä terve ja hyväkuntoinen mies ei voi lähtökohtaisesti olla pakolainen, Kokoomuksen edustajan mielestä sellaista yleistystä ei pitäisi tehdä.

Mikä puolue kannattaa haittamaahanmuuttoa?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #49

#49: Haittamaahanmuuttoa kannattaa esimerkiksi kokoomus, joka muun muassa vaatii työvoiman saatavuusharkinnan poistamista. Tiedetään, että EU-alueen ulkopuolelta tuleva halpatyövoima tulee hyvin kalliiksi suomalaiselle yhteiskunnalle, eli siis veronmaksajille, koska matalapalkka-aloille töihin tulevat käyttävät keskimäärin enemmän julkisia palveluita ja saavat tulonsiirtoja kuin maksavat veroja. Näin ollen kyse on haittamaahanmuutosta.

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Minä aion tehdä äänestyspäätökseni HE 179/2018 perusteella enkä maahanmuuttokysymyksen. https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsity...
Vastustan ehdotetun kaltaista lipaskieltolakia.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Kaikki puolueethan kannattavat laillisuutta eli vastustavat rikollisuutta."

Miksi perussuomalaiset toistuvasti tekevät rikoksia? Tuomioita olisi enemmän ellei jotkut Facebookit ja vastaavat poistelisi kiihotusviestejä.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Aikamoista yleistystä? Sama kuin kysyisit: "Miksi turvapaikanhakijat tekevät jatkuvasti rikoksia?"

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Mielestäni Perussuomalaisten kannattaisi opetella kritisoimaan islamia asiallisemmin esimerkiksi sillä tavalla niin kuin minä. https://www.facebook.com/aaro.kustaanheimo/posts/1...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Haittamaahanmuutto.

No minäkin rupean tästälähin käyttämään uutta sanaa

Haittapersut.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

haittakansanedustajat ??

-ihan vaan tiedoksi,myös oppositiossa voi vaikuttaa,,,valiokunnissa kun o merkittäviä tehtäviä myös oppositiolla !

P.S lisää löylyä https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/268897-karajaoike...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, paljonko esim. demarit ovat vaikuttaneet tämän hallituksen toimintaan?

Voihan sitä mantraa itselleen hokea, että oppositiossa voi myös vaikuttaa, mutta se on paskapuhetta se. :)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kyllä tuon kyselyn analysoija toi selvästi esille Yle:n aamu-tv:, että Oulun raiskauksien julkitulon aikana persujen kannatuksessa näkyi selvä piikki ylöspäin ja sama tapahtui Arabirannan tapauksen yhteydessä. Turha sitä on kiistää, etteikö tälläiset ikävät tapahtumat ole omiaan nostamaan persujen kannatusta hetkittäin, mutta vaalikopissa ratkaisevat kyllä muut ihmiselle tärkeämmät asiat, kuin maahanmuutto.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Blogisti kertoo olevansa ajoittain raitis ja rehellinen.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ja myös informaatiovaikuttaja.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kommentoija Siikalakin varmaan ymmärtää, että jos on ajoittain raitis, ei ole koko aikaa humalassa.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kyllä. Ja jos on ajoittain rehellinen niin ei koko aikaa valehtele. Voisihan sitä tietysti olla rehellinen ja ajoittain raitis.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #53

Pyrin uskottavuuden maksimointiin. Eipä ole kukaan epäillyt, ettenkö olisi puhunut totta esittelyssäni. Lisäksi vaatimattomuushan kaunistaa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Esimerkki selittävästä uutisoinnista tai uutisen selittämisestä:
" Perussuomalaiset antoi myrskyvaroituksen. Oulussa tapahtuneet, maahanmuuttajien tekemät alaikäisten raiskaukset alkavat odotetusti näkyä maahanmuuttovastaisen puolueen kannatuksessa."
https://www.is.fi/politiikka/art-2000005960897.html

Ylen toimittaja olisi siis voinut tehdä tarkentavan kysymyksen tms.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Ylen toimittaja olisi siis voinut tehdä tarkentavan kysymyksen tms."

Miksi? Syy kun on kaikille ilmiselvä, etenkin tietysti politiikan tutkijoille.

– Olisi ollut kovin ihmeellistä, jos nämä pari tapausta eivät näkyisi perussuomalaisten kannatuksessa. Ajattelin, että prosenttiyksikkö tai kaksi varmasti tulee heille lisäkannatusta, politiikan tutkija Sami Borg Tampereen yliopistosta sanoo.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005961636.html

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset