Lastuilua Vanhojen virheiden välttäminen lisää uusien mahdollisuuksia

Lasten köyhyys ja hyväksikäyttö

Olen ollut jo pitempään ärsyyntynyt ja sitten nämä lastenhyväksikäyttöuutiset eivät ollenkaan helpottaneet oloa. Eikä kärkkäät kommenttinikaan ole tuoneet isompaa iloa. Yritän nyt kuitenkin lähestyä tätä lastenhyväksikäyttöä sellaisesta näkökulmasta, jota en ole vielä havainnut Puheenvuorossa. Nimittäin täällä on näkynyt runsaasti kirjoituksia, mitä raiskaajille ja maahanmuuttajille pitäisi tehdä ja miten viestintävälineiden käyttöä tulisi opettaa, mutta varsinaisesti uhrikeskeistä lähestymistä ei ole niinkään näkynyt. Minusta resurssien suuntaaminen pääosin potentiaalisiin rikollisiin saattaakin olla vähemmän toimivaa kuin resurssit suuntaaminen vähintäänkin puoliksi potentiaalisiin uhreihin.

Ison-Britannian lapsiseksirenkaisiin liittyvää uutisointia tuli seurattua vuosikymmenen alkupuolisikolla ja ainakin sieltä syntyi käsitys, että uhreista merkittävä osa oli jollain tavoin sosiaalisesta avusta riippuvaisia. Oulusta tätä ei ole mitenkään korostetusti kerrottu. Mitä nyt näkynyt väitteitä, että tyttöjä olisi houkuteltu tupakalla ja viinalla. Alaikäisillehän näitä ei kuitenkaan myydä, vaikka rahaa olisikin.

Lasten köyhyys on kuitenkin iso ongelma maassamme, vaikka termiksi onkin vakiintumassa lapsiköyhyys. Sehän kuulostaa svetisistiseltä lapsettomuudelta.

Köyhillä lapsilla ei ole läheskään samaa mahdollisuutta esim. urheiluseurojen tarjoamiin kalliisiin harrastuksiin kun parempiosaisilla, jolloin notkuminen netissä ja ostarilla on todennäköisempi vaihtoehto. Ja siellähän niitä saalistajia pyörii.

Tähän liittyy sellainenkin arvopohjainen kysymys, että onko jälkikristillinen Suomi lapsiaan kohtaan jumalattomampi kuin ateistinen Neuvostoliitto. Siellähän ainakin sanottiin lasten olevan etuoikeutettu luokka.

Kansakunta, joka ei aseta omia lapsiaan vieraiden edelle, ei ole oikeutettu elämään maan päällä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Kristillisessä Suomessa lapset halutaan pitää köyhinä ja velkaantua opiskelijoina, että näistä saisi sitten eläkekassoja kuppaavan aiemman sukupolven piikoja ja mailapoikia.

Tarpeeksi kurjistamalla lapsuutta voidaan rahoittaa myymällä itseään kuten näkyy tuolla maailmalla tapahtuvan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset