Lastuilua Vanhojen virheiden välttäminen lisää uusien mahdollisuuksia

Näemmeko vielä vatuloinnin huipun?

Itselleni vatulointi tuli tutuksi sanaksi vasta Sipilän hallituksen mukana. Käsitän sen niin, että yritetään tehdä jotain, mutta siitä ei tule mitään, kun on jokin asia unohdettu tms. ja sitten pitää yrittää tehdä asia uudestaan. Sanakirja esittää sanan monimerkitykselliseksi, muttei oikein sisällytä tuota uudelleen tekemistä.

Nyt sitten vatuloinnin huipuksi kohoaisi se, ettei päävatuloija olisi osannut edes lopettaa hallitustaan oikein. Tätähän nyt aletaan epäillä. Hallitus joutuisikin ehkä tekemään lopetuksensa uudelleen, tai se todettaisiin moitittavasti suoritetuksi.

Juha Sipilään latasin turhia toiveita, mm. siksi, että hän ei ollut avannut juurikaan suutaan ennen edellisiä eduskuntavaaleja ja pääministeriyttään. Tästä tietenkin tulee vähän katkeraa sävyä tekstiinkin.

Mitä olen lueskellut selityksiä, niin sotemaku-projekti oli turhan suuri. Siinä oli naitettu Keskustan toive saada maakunnan valtaansa ja Kokoomuksen toive saada verokertymä yksityistettyä sen lisäksi, että oikeitakin parannustarpeita varmaan sisältyi mammuttiin. Esimerkikkinä mainitsen, että on suurta typeryyttä, että joka toiselle kunnalle on räätälöity terveydenhoitoon tietojärjestelmä, kun kuitenkin toiminnat ovat aika samanlaisia. Virossa ollaan tässäkin viisaampia.

Poliittisesti kokematon Sipilä siis yritti johtaa hallitusta omana yrityksenään, joka sai tuttuun tapaan valtion tukirahoitusta. Ikävästi vain lainsäädäntöön tutustuminenkin oli jäänyt ohueksi ja suunnitelmat aina tökkivät, siis vatuloitiin.

Tätä hallituksen lopettamista en käsitä. Miten edes ydinkeskustalainen äänestäjä kokisi, että se oli viisasti tehty? Nyt sitten sekin voi vielä mennä vatuloinniksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Nyt sitten vatuloinnin huipuksi kohoaisi se, ettei päävatuloija olisi osannut edes lopettaa hallitustaan oikein. Tätähän nyt aletaan epäillä."

Epäilijä Kankaanniemi tutustukoon perustuslakiin.

https://www.eduskunta.fi/FI/tietoaeduskunnasta/jul...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Sanan "vatulointi" toi yleiskieleen Toni Nieminen kommentoidessaan Maikkarille mäkihyppykisoja ennen tuulikompensaatioiden aikaa. Hän ilmaisi sillä tuskastumistaan tuomarineuvostoihin, jotka eivät osanneet päättää sopivia lähtöpuomeja vaan pakottivat kierroksia alkamaan moneen kertaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kiitos tästä historian selvittämisestä kommentoija Vuorelalle. On hyvinkin voinut olla, että kuulin vatuloinnin tuolloin, mutta olin sittemmin unohtanut sen, kunnes Sipilä lanseerasi sen tajuntaani uudestaan. Nimittäin tuossa mäkihyppyvatuloinnissa on tuota uudestaan tekemistä, joka minullakin sanaan sisältyi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset