Lastuilua Vanhojen virheiden välttäminen lisää uusien mahdollisuuksia

Turhautunut Harkimo voi olla vaarallinen

Nyt kokoomuksessa itketään, kun Orpo menetti pääministerinpaikan. Luulisin peruskoulun yhteiskuntaopin kirjankin sisältävän varoituksen, että turhautunut Harkimo voi olla vaarallinen.  Ainakin pitäisi sisältää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Olisiko Orpon pitänyt tehdä sipilät ja antaa 1. kauden kansanedustaja Harkimolle ministerinsalkku? Siitähän se todennäköisesti oli kiinni.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kun puolue oli suostunut Harkimon ehdokkuuteen, niin kyllä siinä olisi ymmärrystä vaadittu, että mitä se sitten tarkoittaa, kun Harkimo on kansanedustajana. Jälkiviisas vastaukseni kysymykseen: kyllä.

Tässä varmaan on törmäyskurssilla poliittisen puolueen käytännöt ja yritysmaailman käytännöt. Sipiläkin törmäsi johonkin sellaiseen eroon.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ilman Liike Nyt-poliittista liikettä ( ei siis puolue ) ja sen saamaa n. 70.000 äänen ja 2,4 % kannatusta SDP olisi nyt mitä todennäköisimmin maan kolmanneksi suurin puolue.

Asiasta voi sitten jokainen olla tahoillaan mitä mieltä tahansa, mutta uskoisin, ettei Harkimoiden touhu tule enää toista kertaa toistumaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kommentoija Kiiski tarkoittanee, että Liike Nyt vei vähän enemmän, mutta ratkasevasti, ääniä PeSulta kuin demareilta? Paljonkin mahdollista, koska ero näiden kahden välillä oli pieni.

Mutta kyllä tämä kaikki on ihan demokratiaan kuuluvaa toimintaa. Eikö tässä ole vähän nuorsuomalaisia kaikujakin?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

En nyt jaksa uskoa, että Liike Nyt vei ääniä ainakaan demareilta tai muulta vasemmistolta oman radikaalin ohjelmansa puitteissa, joka tuskin sopii vasemmiston pirtaan. Kokoomus ja PS olisivat varmaankin olleet vaihtoehto muutoin Harkimoita äänestäneille.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Turhautunut Harkimo voi olla vaarallinen"
Mutta taidatkos sanoa, olisiko hän vaarallisempi Kokoomuksen sisä- kuin ulkopuolella?
Kysymys voidaan asettaa myös muodossa: tarvitseeko Kokoomus oman Väyrysensä?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

En tunne henkilökohtaisesti yhtään Harkimoa, mutta voisin olettaa, että jos Hjallis Harkimoa ei olisi hyväksytty kansanedustajaehdokkaaksi, hän olisi ehkä heittänyt puolueen jäsenkortin roskiin, mutta tuskin olisi turhautunut näin pitkälle, että olisi perustanut uuden puolueen/poliittisen liikkeen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ok. No liike nytin saldo oli yhden Harkimon jatkopesti. Mitä sitten? Kaikki se hössötys toistaiseksi Hjalliksen paikan saamiseksi. Vai onko tulossa jotain ihan huippua, jota en kykene nyt näkemään.... en ole oikein jaksanut seurata liike nytin juttuja, mutta mitenkäs he eteenpäin kulkevat? Äänestävät hassuissa verkoissaan kantoja ja Hjallis sitten niiden mukaan painaa nappia? Vai miten toi nyt toimii aidosti?

Ihan toki mielenkiinnolla seurailen ainakin pintapuolisesti tilannetta.... kunhan olisi jotain seurattavaa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Toistaiseksi Liike Nytin pääasiallinen vaikutus näkyy Kokoomuksen voiton pienuutena. Helpostihan se Harkimo voi turhautua yksinkin sitä nappia painaessaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Toistaiseksi Liike Nytin pääasiallinen vaikutus näkyy Kokoomuksen voiton pienuutena.
"

Tiedän. Voi aika montaa kokoomuslaista vituttaa. Mutta toisaalta.. tuossahan voi jossain vaiheessa aueta Hjallikselle paikka tehdä Diili.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #12

Liittyy Kokoomuksen eduskuntaryhmään ministerin pestiä vastaan? Vähän, kuin Ahvenanmaan edustaja RKP:n ryhmässä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #14

Ken tietää. Luotan osin ainakin Hjalliksen kykyyn tehdä itseään hyödyttäviä diilejä. Ja noin vanhalla iällä etenkin voisi kai tehdä diilejä muidenkin hyödyksi... ehkä. No tuossa kohtaa voin olla liian naiivikin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ehkä seuraavissa vaaleissa "liike nyt" saa tulokseksi Hjalliksen ja pojan. Ihan tiedän kettuilevani lievästi, mutta liike nyt tuntuu yrittävän nostaa Harkimon sukua... se on vain havainto. Kohtalaista yritystä oli saada poikakin läpi - ehkä ensi kerralla. Ja ei siinä mitään, en tuomitse todellakaan - teen vain huomioita.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

No kaikkein viimeisimmäksi Harkimolle olisi kuulunut ministerinsalkku. Millä eväillä Harkimo olisi ollut sen arvoinen ?

Näille julkikkisille riittää aina eduskuntaan pääsyyn neljä viisi tuhatta ääntä jengiltä joka pitää ehdokasta "hyvänä jätkänä". Harkimolle riittää puolet Jokereiden funiklubista !

Vaarallinen Harkimo ei ole kuin omille liiketoimilleen.

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Harkimo nyt sattuu olemaan aika paljon enemmän kuin julkkis. Vastaa osaamiseltaan enemmän kuin 10 tavis-edustajaa.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Lauri-Pekka Alanko

Vaikea uskoa Harkimon Liike Nyt menestykseen. Itse asiassa Harkimo on varsin lyhytjännitteinen kaikessa mihin on ryhtynyt.

Mitään aloittamaansa projektia Harkimo ei ole onnistunut saamaan maaliin. Kaikki on keploteltu muille ja muiden tappioksi ! Jokerit, Hartwall Areena, Hampurin monitoimiareena, FC Jokerit, Hangon kylpylähotelli, Sipoonranta, Sport FM radiokanava, Anna käteisautomaattiketju etc. Kaikki päättyivät lähinnä konkurssiin tai muiden syliin.

Kauppalehti tilasi vuonna 2010 analyysiyhtiö Balance Consultingilta selvityksen Harkimon bisnesimperiumista. Jutun otsikko oli "Harkimon elämäntyö: Rapakuntoinen yritysryväs". Paljon työtä, vähän rahaa, selvityksessä todettiin.

Politiikassa Harkimo epäonnistui täydellisesti. Arvostelukyky petti. Odotti pääsevänsä ministeriksi ilman edellytyksiä. Pettyi pahasti ja lojaalisuus äänestäjiä kohtaan katosi. Liike Nyt voi olla hetken hurmaa Harkimon tv sarjojen faneille, mutta siihen se jää.

Ainoa missä Harkimo on onnistunut on ollut purjehdus. Harkimo purjehti 1980-luvulla kolme kertaa maailman ympäri, kaksi kertaa miehistön jäsenenä ja kerran yksin. Hän osoitti olevansa taitava hankkimaan sponsoreita ja julkisuutta. Yksinpurjehdus oli Harkimon läpimurto valtakunnallisesti kiinnostavaksi persoonaksi.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #27

Onko Harkimolla todella tämmöinen ansiolista? Ei kovinkaan hyvältä näytä, lukuunottamatta tuota purjehdusta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hjallis ei egonsa vuoksi kestänyt sitä, että joutui ensimmäisen kauden rivikansanedustajan osaksi koituvan normaalikohtelun alaiseksi. Hän piti itsestään selvänä sitä, että hänen pitää päästä puolueorganisaatiossa heti korkeaan asemaan, ministeripallille ja eduskunnassakin eturiviin istumaan. Hyvin paljon Trumpiin verrattava karakteeri.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Mutta Trump sentään voitti ja kunnolla.

Harkimolta suurvoitto vielä hakusessa. Ihan hyvin hän pärjää toki. Riippuu aina siitä mihin vertaa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Harkimo teki aika lailla samat kuin Väyrynen: Keräsi ympärilleen tarvittavan määrän toivorikkaita varmistaakseen oman läpipääsynsä. Molemmissa koko kampanjointi keskittyi yhteen henkilöön vaikka ehdokkaat muuta kuvittelivat.
Erona, kuten tiedämme, se että toinen onnistui ja toinen ei.

Yhdyn arvioon siitä että Harkimon porukka torppasi Kokoomukselta ratkaisevia ääniä. Toisaalta oli niitä äänenviejiä muillakin: Femakot ja osin piraatit veivät vihreiden ääniä, liberaalit ja piraatit myös kokoomukselta, tähtiliike joitain keskustalta ja persuilta, jälkimmäistä nakersivat myös pari rajatkiinni-listaa, Li vei ääniä niin RKP:ltä kuin demareilta jne.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Harkimolla ei ole sellaista painoarvoa, että hänen turhautumisellaan olisi mitään isompaa merkitystä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

No nyt sillä turhautumisella oli kuitenkin aika iso merkitys, kun kokoomus menetti pääministeripallin siitä syystä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jopas meillä juoksi ajatukset synkronissa (-; Otsikkoni voi lukea ennusteena, mutta kyllä minä tarkoitin jo tapahtunutta. Että kokoomuksen olisi pitänyt huomioida, että turhautunut Harkimo voi olla vaarallinen.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Jälkiviisaus on helppoa. Tuskinpa kukaan osasi etukäteen kuvitella, että Harkimo olisi niin suuruudenhullu, että lähtisi perustamaan omaa poliittista liikettä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Harkimon oletettu turhautuminen vei Orpolta pääministerinpaikan. Jatkossa en uskoisi ihan yhtä isoa merkitystä heti löytyvän.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Varmasti Liike Nyt sai ääniä myös ihmisiltä jotka nimenomaa eivät halunneet Orpoa pääministeriksi.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Piti ihan suositella lyhyestä blogista. Itse tein eilen elämäni lyhimmän blogin ja se sai paljon keskutelua aikaiseksi.

Lyhyestä siis virsi kaunis.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Heittelen tänne kommenteihin sitten niitä ajatuksia, mitä olisin voinut laittaa pitempään aloitukseen. Nyt oli todellakin tarkoituksellisesti tiivis blogi.
Kokoomuksessahan on perinteisesti ollut yritystoiminnassa onnistuneitakin kansanedustajia. Näistä monilla on ollut pohjalla kunnallispoliittista kokemusta, jolloin eduskunnassa turhautuminen ei ehkä ole iskenyt niin pahasti. Ainakaan Wikipediasta en löytänyt Harkimolle kuntapolitiikkameriittejä.

Hjallis Harkimohan on kärkiehdokkaita valittaessa Suomen Trumpia. Yhteistä on mm. tv-ohjelmien juontaminen.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Toimii muuten hyvin tämä formaatti, eli kommenttiosuudessa voi sitten keskustella tarkemmin, kun muutkin tulevat mukaan sanomaan mielipiteensä. Hyvä keskustelunavaus ja näyttää toimivan!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Nyt Orpo voisi osoittaa olevansa suuri suomalainen ja filantrooppi ja asettaa mahdollisen hallitusyhteistyönsä ehdoksi Hjallis Harkimon ministerinsalkun :)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Omasta mielestäni oikeiston hajaantuminen moniin pienryhmiin on niin kokoomukselle, keskustalle kuin perussuomalaisillekin vähintään yhtä merkityksellinen asia kuin Harkimo. Siellä on noin 1,5 prosenttiyksikköä, eli kolme edustajanpaikkaa täysin hukassa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Isku kokoomusta kohtaan korostuu Harkimon tapauksessa. Jos tulee uusia yrittäjiä, kuten Reformi, niin niiden voi ainakin kuvitella keräävän ääniä nukkuvilta.
Siniset veivät varmaankin pari paikka meiltä, mutta kun he katoavat tulevaisuuteensa, niin kyllä niistä kadonneista paikoista vähintää toinen sataa meidän laariin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset