Lastuilua Vanhojen virheiden välttäminen lisää uusien mahdollisuuksia

Antikristilliset hyökkäykset kirkkoihin lisääntyneet Ranskassa

Newsweek uutisoi tämän vuoden maaliskuun loppupuolella, että Ranskassa tapahtuu yhtä enemmän katolisen kirkon pyhien kohteiden häpäisyä. Esimerkiksi ehtoollisleipiä on levitetty maahan. Nämä häpäisyt ovat vaatineet melko tarkkaa katolilaisuuden tuntemusta, eikä artikkelissa esimerkiksi epäillä muslimeja näistä häpäisyiskuista. Muslimien iskuja kirkkoihin on Ranskassakin tapahtunut, mutta ne ovat olleet toisentyyppisiä.

Newsweekin haastattelema asiantuntija mainitsee mm. feministit näiden antikristillisten vihatekojen tekijöiksi.

Notre Damen katedraalin polttaminen vaikutti monella tapaa antikristilliseltä iskulta, tapahtuihan se vieläpä pääsiäisviikolla. Sama kirkko oli ollut muslimien tuhoyrityksen kohteena muutama vuosi sitten. Nyt kuitenkin todennäköisin selitys on oikosulku, jonka tahallisuudesta ei ole vahvaa näyttöä ainakaan vielä.

Vaikka antikristilliset hyökkäykset kirkkoihin ovat yleisiä Ranskassa, ainakin verrattuna Suomeen, en ole nähnyt niistä uutisoidun Suomen mediassa. Seuraanko väärää mediaa vai eikö aihe ole kiinnostava edes pitkänperjantain aattona?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Pahempaa on kuitenkin yhteiskunnan hallitsemien laitoksien tai sen tukemien instituutioiden antikristillisyyden levittäminen, josta sitten tulee omat seurauksensa.

Ateismin yms. hulluuden levittäminen kuuluu nykypäivän normaalitilaan! Kirkon polttaminen tai muu häpäisy on sitten vain jäävuoren huippu.

Suomessa tämäkään ei ole mitenkään uutta. Leppävirralla punaiset taluttivat (vuonna 1918) sonnin kirkon alttarille ja antoivat sille heinätupon todeten sen olevan härän viimeinen ehtoollinen. Sonni teurastettiin tämän jälkeen, ja siitä tehty soppa syötiin ko. kirkossa.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Tämä ei liity punaiseen tai valkoiseen. Antikristillisen sinä löydät yhtä hyvin poliittisesti vasemmalta, keskeltä, oikealta. Erityisesti oikealla.

Joko olet oikealla tai kristitty. Tässä mielessä näen myös KD:n lähinnä epäkristillisenä: päälleliimattu kristillisyys ohjelmassa. Kristitty ei kuitenkaan jää vain katsomaan toisen kärsimystä, vaan pyrkii tekemään jotakin (myös yhteiskunnallisesti), ja kova oikeistolainen malli tekee KD-puolueen mallin jos ei anti- niin epäkristilliseksi.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"Tässä mielessä näen myös KD:n lähinnä epäkristillisenä..."
Tämä olisi mielenkiintoinen keskusteluaihe, varsinkin kun olen eri mieltä kommentoija Suonsivun kanssa, mutta en itse lähde tähän haaraan tämän enempää.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Marxilaiseen ideologiaan kuuluu mm. ateismi. Joten se on antikristillinen ideologia. Punaisten johtajat olivat marxilaisia.

Minulle oikeisto/vasemmisto akseli on merkitystä vailla. Valtiota tulee johtaa järjellä eikä millään ideologialla. Ideologiat ovat vain työkaluja. Valitettavasti vasemmistopuolueilla on ollut usein järki hukassa.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu Vastaus kommenttiin #26

Mielipiteeseesi olet oikeutettu. Minusta oikeistopuolueilla on usein ollut järki hukassa.

Samaa mieltä kerallasi olen siitä, että valtiota on johdettava järjellä. Nyt siihen minusta on mahdollisuus - kunhan Kokoomus saatetaan UKK:n sille määrittämään sijaintiin. Lopputulema muiden eli mahdollisten kanssa olkoon sitten neuvotteluiden tulos.

Käyttäjän MikkoMarttila kuva
Mikko Marttila

Pelkäätkö sinä nyt rakennuksen vai oman uskosi puolesta? Kuinka heikko on uskosi, jos yksi rakennus voi tuhota sen?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Mitenkäpä kommentoija Marttilan asenne noihin Ranskan tapahtumiin muuttuu, jos kirjoitukseni olisi syntynyt pelosta rakennusten tai uskon puolesta? Jos uskoni olisikin ollut niin heikko, että se hävisi näissä tapauksissa, niin vaikuttaako se Marttilaan jotenkin?

Tuossa aloituksessa toin mielestäni esille tuon rasismin (nykyajan laajennetussa merkityksessä) systemaattisuuden ja toisaalta siitä vaikenemisen Suomessa. Yksi vertailukohta voisi löytyä myös Tanskasta:
https://yle.fi/uutiset/3-10740601
Tanskassa tapahtui yksittäistapaus, jossa eräs joukko ihmisiä uskoi, että heidän pyhiä arvojaan oli loukattu. Oliko loukkaantujien reaktio Marttilan mielestä parempi kuin Ranskassa loukattujen? Ainakaan Yle ei jättänyt uutisoimatta.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Notre Damen katedraalin historiaan on mahtunut paljon, se muistetaan vielä nykyäänkin Ranskan vallankumouksesta, jolloin katedraali kaapattiin ja siitä tehtiin järjen temppeli.

Kaikki kateraalin patsaat roudatiin torille ja mestattiin päät poikki, tosin samaan syssyyn mestattiin ihmisiä " Liberté, Égalité, Fraternité" nimeen.

Pari libiraali horatsua taisi keikistellä alttarilla alasti ja huutelivat räävittömiä. Aika paljon näen nykyisyydestä (historia toistaa itseään).

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Pari libiraali horatsua taisi keikistellä alttarilla alasti ja huutelivat räävittömiä. Aika paljon näen nykyisyydestä (historia toistaa itseään)."

Meno oli vähän niin kuin Leppävirralla vuonna 1918?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Mätää konservatiivista valhekampanjointia. Lainaamassasi jutussa, jota kaltaisesi paatuneet valehtelijat kierrättävät nyt ahkerasti ei ole mitään todisteita tai edes viranomaisten haastattelua, vaan pelkästään (ääri)kristillisten järjestöjen toimijoiden uhriutumista. He siinä esittävät leimaavia arvioitaan tekijöistä, se on ainoa lähde.

Todella tökeröä leimata anarkisteja tai feministejä ilman mitään todisteita.

Suomessa tunnetuin antikristillinen kirkonhäpäisijä on muuten perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen. Nuorena juotavaa, kolehtirahoja ja arvoesineitä etsiessään hänkin levitteli öylätit pitkin lattiaa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Hahah, voi perse mikä vuodatus :D :D

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Monin tavoin koulukiusaajaa muistuttava kommentoija Mäkinen on näköjään estänyt minun kommentoinnin omissa blogeissaan. Mainittakoon tämä tässä, että lukijat osaavat suhteuttaa kommentin.
"Et voi kirjoittaa kommenttia tähän blogiin tällä hetkellä."

Hakkarainen on tehnyt parannuksen. Eikä häntä ole epäilty myöskään feminismistä.

Mielestäni lainasin Newsweekiä ihan oikein. Korjaan virheeni, jos niitä löytyy.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Kieltämättä Mäkinen on myös ensimmäinen ja toistaiseksi ainut allekirjoittaneenkin estolistalle laittanut. Tehnyt sen ilmeisesti viimeisen viikon aikana. Lieneekö äänestyspäätökseni ollut liikaa hänen suvaitsevaisuudelleen.
Ottaen huomioon Mäkisen oman "keskustelutyylin" voisi olettaa hänen sietävän vaikka minkälaista keskustelua.

++++

"Todella tökeröä leimata anarkisteja tai feministejä
"

He onnistuvat usein siinä ihan itsekin ilman apuja.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tämä kansankynttilä puolustaa omaa sananvapauttaan bannamalla vääriä mielipiteitä esittävät pois. Melko naurettavaa kommentoida niiden tekstejä jotka on ite bannannut.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Pakko kyllä myöntää, että blogisi herätti ensimmäisenä ajatuksena että löytyiköhän Ranskan kirkoista kuva Teuvon kikkelistä.

Mutta ehkä tämä nyt vähän eri tapaus.

Sitä vaan toivoisi että jättäisivät ihmiset, rakennukset ja muun omaisuuden rauhaan vaikka lahkojen näkemyksistä jotkut vääntäisikin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Millä tavalla tämä Hakkaraisen tekemä parannus näkyy käytännössä? Eihän siitä ole kovinkaan pitkä aika, kun hän sai tuomion kollegansa kimppuun käymisestä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Notre Damen katedraalin polttaminen" Saatujen tietojen mukaan kukaan tai mikään taho ei katedraalia polttanut vaan ilmeisesti palo sai alkunsa oikosulusta mikä on varsin uskottavaa. Olisiko osasyynä katolilaisia kirkkoja vastaan hyökkäyksien syynä esim. julkisuuteen tulleet lasten hyväksikäytöt, katolisessa kirkossa rehoittava pedofilia.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Käytin tuota ilmausta, vaikka pidinkin oikosulkua todennäköisenä syttymissyynä. Olihan palontorjunnan jumalaton huolimattomuus kuitenkin syynä palon laajaan leviämiseen, joten ...

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Vanhoja kirkkorakennuksia voi, ja pitääkin, kunnioittaa kulttuurihistoriana. Uusiahan ei sitten edes tarvita.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

JR: "Uusiahan ei sitten edes tarvita."

Mielestäsi miksi ei?

Onko mielestäsi niin, että uskonnonvapaus tarkoittaisi vapautta uskosta vaan ei vapautta uskoon? Koska en tiedä käsitystäsi, tiedustan sitä.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Koska kävijöitä ei riitä nykyisiinkään. Kristinusko marginalisoituu länsimaissa hyvää vauhtia ja monissa maissa kirkkoja suljetaan tarpeettomina - ja niin tehdään Suomessakin kiihtyvällä vauhdilla.

Toki minun puolestani seurakunnat tehkööt rahoillaan mitä lystäävät. Ei se minulta ole pois, kun en ole kirkollisverojakaan maksanut n. 30 vuoteen.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu Vastaus kommenttiin #37
Käyttäjän mikanter kuva
Mika Keränen

Ajattelin kommentoida tähän, mutta kommentista tuli niin pitkä, että päätin julkaista sen omassa blogissani.

http://mikanter.puheenvuoro.uusisuomi.fi/274758-no...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tekstin pituudesta kommentiksi olen täysin samaa mieltä ja tekstin sisällöstäkin suosituksen verran.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Taitaa olla öylätiien levittäminen aika pientä katolisen kirkon harjoittamaan lasten joukkoraiskauskulttuuriin, jota hyvävelijärjestelmä on suojannut.

Eipäs tätä lapsikorttia kristilliset nostaneet esiin vaaliteltoillaan. Ihmisvihaajia koko porukka!

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Mitenkäpä olisi kommentoija Lax suhtautunut lausuntoon, että Christchurchin moskeijaisku taisi olla pientä muslimien tekemiin iskuhin verrattuna? Ihan vaan kysyn siksi, että kommentoija heräisi tutkailemaan oman vihansa juuria.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Juuret löytyvät kansakoulusta, pakkouskonnon opetuksesta. Auta armias, jos et veisannut asennossa virsiä, niin Iiris Eloranta kävi kuumana kuin hellankoukku. Lapsen aivoilla pohdin, että mikä järki tässäkin on!

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #22

Että yhden ikävän katolisen takia vihaat kaikkia katolisia, vai miten perustelet rasismisi tänään?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Alhaiset mielet löytävät aina uhrista vikaa. Näin oli myös natsi-Saksassa.

Eivätkä viestintuojan ampujatkaan taida olla niitä ylevimpiä?

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Nyt on väitetty, että katolisten vuosisatojen juutalaisvihan taustalla olisikin valeuutinen käännösvirheen muodossa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Juutalaisia vihattiin syntyperänsä ja uskontonsa vuoksi.

Hankala nähdä tästä vikaa mikä oikeuttaisi hirmuteot.

Toisaalta mielenstäni asia mistä on liian vähän puhuttu, on se natsihallinto ja natsimieliset ei oikeasti ollut niin sekaisin että olisi ollut alkuperäisenä päämääränä tuhota juutalaiset. Ei tuskin olisi vaaleissa pärjänny vaikka olihan sieltä Hitlerin kirjasta luettavissa etukäteen paljonkin mitä tämän päässä liikkui.

Oikeasti juutalaiset haluttiin vain heittää ulos Saksasta mutta Hitlerin päähänpinttymä hyökätä Neuvostoliittoon muutti tämän kun kenraalit sanoivat, että tämä on mahdotonta sillä käyttävät poltetun maan taktiikkaa ja silloin ruoka ei riitä kaikille.

Holokausti oli käytännössä osa hyökkäyssuunnitelmaa millä saatiin ruoka riittämään.

Ihan malliesimerkki siitä miten kakka lentää ja se osuu ropeliin.

Käyttäjän PasiSalmi kuva
Pasi Salmi

Koko kristillinen instituutio pitäisi repiä kappaleiksi. Katolinen kirkko on täynnä pedofiilejä ja vielä niitä, joiden pitäisi paimentaa heikompiaan. Mutta sormet eikä sukupulielimet pysy millään erossa lapsista. Naisten onkin syytä lähteä kaatamaan tuota ukkovallan viimeistä pesäkettä ja miten pikimmin sen paremmin. Ja sama koskee niin juutalaisuutta kuin muslimeja.

Käyttäjän marleenalohento kuva
Marleena Lohento

Jos vähänkään jotain logiikan tapaista päissä raksuttaa, niin kyllä just pääsiäisviikolla roihahtanut Notre Damen palo on ilmiselvästi yhden itäisen uskontokunnan anti-kristillistä terroria,muuhun kun raukkikset eivät enään kykene!! Ja Ranskan kirkoissa tapahtuneita tihutöitä(esim.mainitut öylättien häpäisyt) ovat samaa hommaa,mahdollisilla SAATANPALVOJILLA höystettynä.Äärifeministejä kun ei taida kiinnostaa muu kuin sovinistipo¤sujen kanssa kul#korteista vänkääminen...

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Katolisen kirkon maine ihmisoikeuksien polkemisessa on erittäin heikko. Komeat ovat puitteet, kulta ja purppura loistavat, mutta pinnan alla on pelkkää syntiä ja saastaa.

Pappien selibaattisääntö on johtanut täysin käsittämättömiin ja ei hyväksyttäviin tekoihin. Nunnia on pidetty seksiorjina, hyväksikäyttyjen lasten todellista määrää ei kukaan tiedä ja kirkko on vuosisatoja pyrkinyt lakaisemaan nämä ongelmat maton alle.

Nyt kritiikkiä ja oikeustapauksia ei pääse enää karkuun.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

"Notre Damen katedraalin polttaminen"

Eli sinulla on tietoa siitä, että joku on sytyttänyt sen palamaan?

Jollei ole, häpeä! Uskomatonta vihjailua ja epäkristillistä toimintaa.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Eli myönnät toimineesi täysin väärin?

Miten olet unohtanut perusperiaatteet - rakasta lähimmäistäsi ja älä anna väärää todistusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset