Lastuilua Vanhojen virheiden välttäminen lisää uusien mahdollisuuksia

Mietteitä EU-vaalien jälkeen

EU-vaalit, joita tituleerataan mm. eurovaaleiksi, vaikka mukana on maita, joilla ei ole euron euroa, on nyt vuodelta 2019 pidetty ja tuloksetkin ovat selvillä. Ajattelin vähän kirjoitella asiasta ihan omasta näkökulmastani.

 

Perussuomalaiset

Perussuomalaisille ei tullut tsunamimaista äänivyöryä, mutta verrattuna edellisiin EU-vaaleihin, äänimäärämme lisääntyi  n. 30 000 äänellä. Tämä lisäys oli suurempi kuin edusluntavaalien äänipottimme kasvu. Voinee sanoa, ettemme ole häviämässä mihinkään, vaan kasvussa.

Ehdokkaistamme näkyvät kansansuosikit, Laura Huhtasaari ja Teuvo Hakkarainen, keräsivät suurimmat henkilökohtaiset äänisaaliit ja menevät Brysseliin. Tästähän minä jo Hakkaraisen kohdalta aiemmin kirjoitinkin. Ilman kansansuosiota hyväkään ehdokas ei nouse kärkeen ja niinpä monia hyviä ehdokkaita jäi ilman valintaa tälläkin kertaa. Näkyvyys lienee melko tärkeä asia kansansuosion osalta, kuten Pirkko Ruohonen-Lernerinkin jääminen varasijalle kertoo. En ainakaan itse ole nähnyt hänen nimeää juuuri esillä hyvässä taikka edes pahassa.

Päinvastoin kuin eduskuntavaaleissa, Perussuomalaiset eivät näissä vaaleissa kärsineet Sinisen tulevaisuuden aiheuttamasta haitasta ainakaan äänistä laskettuna.

 

Vaalit Suomessa

Äänestysvilkkaus kasvoi hieman, mutta ei niin paljoa, että sillä olisi ollut merkitystä esimerkiksi jumbopuolue RKP:n asemaan.

Kokoomus menetti hiukka kannatustaan, mutta sen mepit uusivat paikkansa. Tämä kertoo äänestäjäkunnan tyytyväisyydestä. Vaikutusta voinee olla silläkin, että Kokoomuksen ryhmä EU-parlamentissa on sille varsin passeli, eikä aiheuta selittelyn tarvetta verrattuna kotimaan politiikkaan. Ei sitä minulta kysytä, vaikka olisinkin ollut mieluusti näkemässä Eija-Riitta Korholan Brysselissä ennen muutamaa kokoomusmeppiä.

Vihreille vaalit olivat iso menestys. Tässäkin pätee se, että Vihreillä on selkeä ryhmä myös EU:ssa.

SDP lisäsi kannatustaan perussuomalaisia enemmän, mutta paikkaluku pysyi samana. Äänestäjien suosikki Eero Heinäluoma rakentaa uraa presidentiksi?

PS tulikin jo yllä käsitellyksi.

Keskusta otti takkiinsa yli 90 000 ääntä, joka on tavallaan vielä suurempi tappio, koska äänestysvilkkaus lisääntyi. En usko, että vika oli niinkään ehdokkaissa kuin Sipilän alkiolaisuuden hylänneessä politiikassa. Keskusta alkaa olla vaaleista toisiin Perussuomalaisia pienempi puolue, mikä viittaa kellojen soimiseen.

Vasemmistoliiton kannattajat äänestivät Silvia Modigin Brysseliin. Tämä oli tyylikkäästi tehty, kun Merja Kyllönen oli vain näennäisehdokas oman ilmoituksensa mukaan.

RKP säilytti  paikansa, vaikka kannatus vähän hiipuikin. Nils Thorvalds nyt ei ole mitenkään huono mies Brysselissä.

KD ja Sari Essayah eivät ihan päässeet läpi. Puolue kuuluisi kaiketi samaan EU-ryhmään kuin Kokoomuskin, joten vaaliliitto olisi tuonut paikan. Vaan vaaliliiton hyöty Kokoomukselle olisi jäänyt helpostikin negatiiviseksi tai enintään neutraaliksi.

Muut puolueet eivät olleet lähelläkään läpimenoa, eikä edes kuvitteellinen vaaliliitto olisi tuonut parempaa laskennallista tulosta.

 

Vaalit Euroopassa

En ole juuri seurannut Euroopan vaalituloksia. Kansallismieliset ovat edenneet, mutta niin ovat globalistiset vihreätkin useassa maassa. Ehkä vanhojen valtapuolueiden hiipumista näkyvissä? Annan Ylelle puheenvuoron.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Itse ihmettelen miten suomen populistit tekevät yhteistyötä niiden etelän "vetelien" populistien kanssa.

Ne etelän vetelät populistit kun kannattavat avoimesti Putinia ja ottavat niiltä vaalirahaa. Sitten ne vielä haluaa että Suomi ottaa sieltä Italiasta ja muualta hoitaakseen niiden ylimääräisiä pakolaisia, eli niitä mamuja pitäisi saada sieltä Italiasta tänne Suomeen.

Lisäksi ne italian popparit vielä haluaa sitäkin että Suomi maksaa niiden velat.

Niin että mitenkähän Hakkaraisen ja Huhtasaaren yhteistyö sen Salvinin meppiporukan kanssa mahta suoikein sujua?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Noin korkean tason kysymyksiin minun oikeastaan turha edes yrittää vastata, mutta kyllä tilanteessa näkyy sen sopivan EU-ryhmän hakeminen. Esimerkiksi Keskustalla on sellainen EU-ryhmä, että sitä joutuu Suomessas selittelemään. Niin on ollut Perussuomalaisillakin. Kokoomus, Vihreät ja SDP ovat luontevassa ryhmässä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kokoomus, Vihreät ja SDP ovat luontevassa ryhmässä."

Ne on muutenkin luontevia puolueita, toisin kuin vaikkapa persut.

Vaalivoittoa näkyi kukin näistä puolueista tuulettavan.

Kukahan hävis?

Keskusta hävis, eikä se pääse tuulettamaan voittoa vielä seuraavissakaan vaaleissa, kun se lupasi jatkaa vastuunkantoa demareiden kanssa.

Palkintona näistä uhrauksista kepulaisten silmissä siintää loistava palkinto, maakuntahallinto.

Maakuntahallinto on kallis hinta keskustan tuesta punavihreälle hallitukselle.

Mutta politiikkaa on kansalaisille kallista ja kyseenalaista toimintaa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Perussuomalaisten ”H-linja” voitti vaalit puolueen sisällä, kun Halla-ahon tilalle tuli Hakkarainen ja Huhtasaari Euroopan parlamenttiin. Uskon, että moni on tyytyväinen tästä tuloksesta myös puoleen ulkopuolella. Ulkoasianvaliokunta saa uuden puheenjohtajan (Halla-aho?) ja Hakkaraisen tilalle tulee Toimi Kankaanniemi Eduskuntaan.

Huhtasaari ja Hakkarainen pääsevät nyt luomaan äärioikeistolaisen Matteo Salvinin alaisuudessa ”uutta Eurooppaa”. Huhtasaari voi toimia siinä samalla Hakkaraisen tulkkina. Simultaanitulkki kun ei kulje joka paikassa Hakkaraisen mukana.

Nyt aloitetaan kirjoittamaan uutta lukua Hakkaraisen ja Huhtasaaren henkilöhistoriaan. Molempien henkilöhistoriaan voi tutustua Wikipedian kautta. Se on kieltämättä mielenkiintoista luettavaa.

Mitä vaaleihin tulee, niin ne toimivat myös eräänlaisena kansan moraalin ”ilmapuntarina.”

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Nostan hattua valtapuolueiden ja -medioiden vaalitaktiikalle. Toimi hienosti! Oli selvästi kaksi kärkeä, ilmastohysteria ja Venäjä-pelottelu. Kevään ilmastomuutoshysteria oli niin infernaalista, että sillä saatiin vasemmistoliiton äänestäjät ja opiskelijanuoriso uurnille äänestämään vihreitä toivossa, että sieltä se pelastus tulee. Kun katselee prosenttiosuuksia, kolmannes vihreiden voitosta lähti vasemmistoliitolta, mikä toisaalta on hyvä.
Venäjä oli se olkiukko, jolla ihmisiä saatiin uurnille. saatiin toinen infernaalinen hysteria siitä, että ellei ihmiset äänestä ”vastuullisia puolueita”, petturit myyvät Suomen ja koko Euroopan Venäjälle.
Taktiikka toimi, joten en voi muuta kuin kumartaa hyvälle strategialle ja työlle.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Äänestysprosentti on uskomattoman huono. Vaikka maan lainsäädäntö tulee EU:sta niin ei vaan tunnu äänestäminen ja asioista päättäminen suomalaista kiinnostavan. Jos ei päästä edes yli 50%:n äänestysaktiivisuuteen niin tulee väistämättä fiilis että rukkaset on pudonneet suomalaisilta, tehkää mitä haluatte.
Kuinka kukaan voi sanoa voittaneensa tälläisiä vaaleja? Voi surkeuden surkeus.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Minusta olisi reilua EU:n puolelta, jos niistä maista, joissa äänestysaktiivisuus jää alle 50%, kaikki äänetä hylättäisiin, eikä ketään valittaisi sillä kertaa.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Juu, samaa olin pohtinut. Ei alle 50% äänillä voi antaa mandaattia mepeille päättää Suomen kansan puolesta EU:ssa. Se on demokratian halveksuntaa, jos vähemmistö päättää enemmistön puolesta!

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo Vastaus kommenttiin #13

Äänestämättä jättäneet enemmistöön kuuluvat äänioikeutetut ovat mielestäni antaneet äänestäneille vähemmistöön kuuluville mandaatin päättää enemmistön asioista. Vaalituloksesta äänestämättä jättäneet saavat syyttää itseään, jos tulos ei kelpaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #18

Luultavasti äänestämättä jättäneillä ei ole asioista omaa mielipidettä ja on parempi että antavat niiden päättää joilla on jonkinlainen mielipide asioista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Oli ilahduttavaa huomata että eurooppalaiset ovat sittenkin tolkun ihmisiä. EU:n demonisointi ei purrutkaan niin pahasti kuin pelättiin.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Täytyy toivoa että ne tolkun ihmiset olivat mökeillä grillaamassa. Hiilihumppaajia en itse osaa oikein tolkkugenreen sijoittaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tarkoitat vissiin hiilihumppaajilla näitä ilmastoänkyröitä jotka tännekin tiputtelevat denialistisia papanoitaan harva se päivä kuin pillastuneet aropuput?

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

"Marine Le Pen's far-right National Rally (RN) has won the most votes in the European Parliament election in France.."
https://www.euronews.com/2019/05/26/macron-failing...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Marine Le Penillä meni tosiaan aika hyvin, mutta sitähän rahoittaa Venäjä. Mutta esim. Saksassa vihreillä meni hyvin ja äärioikeiston unelmoima jytky jäi lötkyksi.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Suomen 13 mepin 1,73 prosentin äänivallalla ei ole 751 mepin joukossa mitään käytännön merkitystä.
Varsinaista demokratialeikkiä aikuisten leikittäväksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tarkoitus ei olekkaan se että Suomen mepit määräisivät mitä EU:ssa tehdään, vaan tarkoitus on se että Euroopan kansalaiset päättävät mitä Euroopassa tehdään.

Se on aivan sama kuin silloin kun sinä osallistut valtakunnallisiim vaaleihin, niin et kuvittele että sinun äänesi ratkaisee, annat vain oman mielipiteesi asiioista.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Kukaan ei ole kuvitellutkaan, että Suomen mepit määräisivät mitä Euroopassa tehdään, mutta 1,73 % äänivallalla ei edes vaikuteta mihinkään.
Suuret jäsenmaat tekevät kaikki päätökset.
Miksi asiassa teeskennellään?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #39

Ei siinä ole mitään teeskentelyä.

Sellainen alue Suomessa, jonka väestömäärä tai äänestäjäkunta Suomessa vastaa 1,73 prosenttia Suomen väestöstä tai äänestäjäkunnasta, on vaikutusvaltansa osalta samassa asemassa Suomessa kuin mitä Suomi on EU:ssa.

Siinä ei ole mitään väärää, eikä mitään poikkeuksellista että isoimmat paikkakunnat Suomessa käyttävät enemmän vaikutusvaltaa kuin pienemmät, se on normaalia, se on oikein ja se on demokratiaa.

Tietenkin joku Lempäälä voisi teoriassa irtautua Suomesta ja yrittää päättää itse omista asioistaan, mutta onko se silti riippumaton muusta Suomesta? Ei se ole.

Vaikka Lempäälä eroaisi Suomesta, se olisi Suomesta riippuvainen, joutuisi noudattamaan Suomen lakeja ja suomen viranomaisten määräyksiä, kuten muutkin suomalaiset paikkakunnat niitä noudattavat, ne jotka kuuluvat Suomeen.

Erona muihin Suomen paikkakuntiin Lempäälällä olisi siinä että Lempäälältä puuttuisi se pieni määräysvalta Suomen asioihin, joka sillä olisi jos se kuuluisi Suomeen, kuten muutkin Suomen paikkakunnat.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Sattuneesta mainitsemattomasta syystä innostuin katsomaan Games of Thrones -sarjan viimeisen kauden jaksot, vaikka en mielikuvitus maailmoista paljon innostu ja muita kausia ei tullut edes katsottua.
Käsitykseni mukaan koko sarjassa on ollut taistelu vallasta, valtaistuimelta, kuka pääsee valtiaaksi (kuningas/kuningatar) jonka aivoituksen mukaan ihmisille tehdään parempi maailma.

Varoitus, juonipaljastuksia - se meni jotenkin näin:
Viimeisessä jaksossa käydään taistelu 7 kuningaskunnan lopullisesta valtiaasta. Koska Kuninkaanportin kaupungin kuningatar ei luovu vallastaan sovinnolla, lohikäärmekuningatar tuhoaa kaupungin ja kaikki sen siviiliasukkaat, sotilaat ja valtiattaren.

Kun lohikäärme kuningattaren "hanska" kysyy miksi teit sen, kuningatar vastaa "jotta tekisin paremman maailman ihmisille. Kuninkaanportin ihmiset piti tappaa jotta heidän turmeltunut ajatusmaailmansa ei leviäisi uuteen paremman maailman sukupolvelle".

Lohikäärme kuningattaren rakastaja kysyy "mitä jos toiset 7 kuningaskunnan valtiaat olisivat halunneet myös tehdä paremman maailma ihmisille?"
"Tämä on minun maailmani, ja minä ehdin ensin. Tule minun mukaani ja tehdään yhdessä parempi maailma", vastaa kuningatar
"Rakastan sinua ainiaan", sanoo rakastaja, ja syleillessään työntää tikarin kuningattaren rintaan. (Valitsi mielummin ihmiskunnan 'pelastuksen' kuin rakkauden ...)

Loppukohtaus:
Ylhäiset loordit ovat kerääntyneet valitsemaan uuden hallitsijan 7:lle kuningaskunnalle.
Eräs loordi ehdottaa "Mitä jos annettaisiin kansan valita?"
Yleistä naurua. "Sehän on sama jos annettaisiin minun hevoseni valita. Naurettavaa", eräs loordi lausuu. Röhönaurua.
Lopulta päädytään ratkaisuun jossa Pohjoinen kuningaskunta (Talvivaara) säilyy omana kuningaskuntana ja muita kuutta kuningaskuntaa alkaa hallita ... (En paljasta)

Ajatukseni: yhtymäkohtia Euroopan/EU hallintaan. Paremman maailman hallitsijoita ja rakentajia/ideologeja ilmaantuu aina uudelleen ja uudelleen. Eliitti lopulta valitsee todelliset hallitsijat. Kuningaskunnasta pääsee lopulta eroonkin (Brexit). Uusi Games of Thrones kausi alkaa ... livenä Brysselissä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Ei RKP:n vaalitulos kokonaan niiden omaa ansiota ole. On muistettava voimakas vaalityö, jota sinä, Risto, paikan varmistamiseksi teit!

Torvalds on ainoa suomalainen europarlamentaarikko, joka edellisellä kaudella sai tuloksia aikaan. Suomalaisilla oli syytäkin äänestää mies takaisin päättämään meille tärkeistä asioista.

Perussuomalaiset saivat parlamenttiin kaksi jäsentään. Kumpikaan ei parlamentissa saa ääntään kuuluviin, mutteivät siis ole vahingoksikaan. Teuvo keskittynee siihen, minkä parhaiten taitaa, ja Laura hengailee muiden kreationistien kanssa keskustellen evoluutioteoriaopetuksen kieltämisestä. Saadaan siis olla rauhassa näiltä maailmanparantajilta.

Vihreät saivat nyt kaksi paikkaa, mutta saavat kolmannen syksyllä, mikäli Brexit varmistuu. Kokoomuksen, Vihreiden ja RKP:n (Eurooppalaisen yhteistyön syventämisen suurimmat kannattajat) yhteiskannatus nousi merkittävästi. Myöskin SDP nosti kannatustaan roimasti. Perussuomalaisten eurooppavastaisuus ei purrut näissäkään vaaleissa. Paavo Väyrysen seitsemän promillen liike ylitti promilleodotuksensa ja päätyi yhdeksään promilleen.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

"jumbopuolue RKP"

Tiedän, ettet pidä RKP:stä, mutta älä ala käyttää suomen kieltä väärin.

Jumbopuolue on viimeiseksi tullut puolue eli tässä yhteydessä Kansalaispuolue. Sen ja RKP:n välillä on sitä paitsi kymmenen muutakin puoluetta, muun muassa rakastamasi Kristillisdemokraatit, joka ei muuten ollut lähelläkään omaa paikkaa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Viimeisenä maaliin päässyt?

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Tuo on jo paljon parempi, mutta ehkä vieläkin sopivampi olisi viimeisen pistesijan saanut tai jotain vastaavaa. Kun nyt käytetään ureilutermejä :-)

Mitä mieltä olet?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck
Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #30

Onhan se vähän kuin hylätty suoritus, jos ei paikkaa tule.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #36

Mielenkiintoinen asenne. Vähän niin kuin Tsekki jääkiekon MM-kisoissa viikonloppuna?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Näkyvyys lienee melko tärkeä asia kansansuosion osalta, kuten Pirkko Ruohonen-Lernerinkin jääminen varasijalle kertoo."

Välillä negatiivisestikin, SDP:n Näkkäläjärvi näytti ennakkoäänissä läpimenijältä, mutta ei tainnut saada varsinaisena vaalipäivänä juurikaan ääniä. Varasijalle jääneen PS:n mepin Ruohonen-Lernerin (n. 19 000 ääntä) kantaan sen sijaan kiilasi Sebastian Tynkkynen n. 17 500 äänellä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Näkkäläjärven näkyvyys ei todekkakaan ollut ääniä tuovaa näkyvyyttä. Kissanpolttajia ei osata arvostaa. Vaan kyllähän esimerkiksi Teuvo Hakkaraisesta on joskus ollut jotain vähän negatiivistakin julkisuudessa, mutta se on ilmeisesti jäänyt runsaamman positiivisen julkisuutensa varjoon, koska ääniä tuli reippaasti?

Minun horisonttiini Tynkkynen on näkynyt paljon enemmän kuin Ruohonen-Lerner.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Niin no, muissa puolueissa menivät ehdolla olleet istuvat mepit läpi, lukuun ottamatta vasemmiston Kyllöstä, joka oli ilmoittanut ettei lähde Brysseliin. Rohkenen epäillä valtaosan perussuomalaisia äänestäneistä edes tienneen kuka Ruohonen-Lerner on.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #25

"Rohkenen epäillä valtaosan perussuomalaisia äänestäneistä edes tienneen kuka Ruohonen-Lerner on."

Persuissa mainetta, kunniaa ja suosiota saa töpeksimällä, eikä Ruohonen-Lerner ole tainnut kovin paljon töpeksiä, ei ainakaan niin että se olisi tullut julkisuuteen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #26

Voihan noinkin olla, ainakin mm. siitä päätellen että Suurkirkon portailla vaipoissa kontannut Sebastian Tynkkynen voitti muutamalla tuhannella äänellä dosentti Luukkasen.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #26

Onko Artosta tulossa Vara-Petteri?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #28

Petteriä ei mikään voi korvata. :)

Petterillä on oma tyylinsä,
kuten meillä kaikilla.

Minullakin on oma tyylini
enkä aio muuttaa sitä miksikään,¨
enkä ala ketään korvaamaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mistä päättelit, että kohderyhmä olisi nähnyt Hakkaraisen julkisuuden joltain osin negatiivisena? Äänestystuloksesta päätellen häntä arvostettaneen aika laajastikin.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #31

Tavallinen suomalainen duunari.Ottaa tuopin tai kaksi silloin tällöin,
Siksihän sitä kai valmistetaan.
On sentään tehnyt pitkän työuran, siinä lienee arvostuksen syy?
Jotkut vain yrittävät olla hienoja ja kauhistelevat kun jokuottaa oluen.
Itse sitten salaa vedetään lärvit.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #32

Camoon, oli tehnyt työtä tai ei, sillä jos minulle lähettäisi kikkelikuvan niin lyttäisin sen kännikalaluuserin heti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #32

"Tavallinen suomalainen duunari.Ottaa tuopin tai kaksi silloin tällöin."

Tavallinen suomalainen duunari ei tule örvellyskänniin tuopista tai parista ja jos jollekulle on tyypillistä alkaa örveltämään parista tuopista, niin niitä tuoppeja olisi kyllä siinä tapauksessa syytä välttää, ainakin kulkisella paikalla, kuten eduskunnassa, tai muuallakin, kun salamavalot välähtelevät.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #32

Joku raja sentään suomalaisen duunarin parjaamisessakin pitäisi olla. Hakkarainen ei todellakaan ole tavallinen suomalainen duunari! Eivät he ole kännissä töissä. Eivät he äidy väkivaltaiseksi, vaikka vähän soppaa ottaisivatkin. Ennen kaikkea, he eivät pahoinpitele naisia. Ja ihan viimeiseksi, he kunnioittavat naisen seksualista itsemääräämisoikeutta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #31

Kyse oli omasta, varovaisesta arviostani.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset