Lastuilua Vanhojen virheiden välttäminen lisää uusien mahdollisuuksia

Rinteen vappusatasesta pieneläkeläisille

Taannoin pidin Antti Rinteen "vappusatasen" lupaamista eläkeläisille erinomaisena poliittisena taktiikkana. Nyt sitten Rinne pääministerinä aloittaa toteuttamaan lupaustaan. En moiti.

Vaikken talousviisas olekaan, niin oletan ison osan pieneläkeläisille jaettavasta "ylimääräisestä" rahasta kiertävän takaisin suomalaisille yrityksille ja verokarhulle. Vähän kuin yritystukea olisi annettu eläkeläisiä palveleville elintarvike-, vaatetus- ja ravitsemusliikkeille optikkoja unohtamatta.

Kun meidän maassamme rahapelikoneet ovat joka kaupassa ja kioskissa, niin kyllä siellä eläkeläisikäistä pelaajaa paljon näkyy. Jos nyt eivät rahapelejä pelaavat pieneläkeläiset ala ajattelemaan puolitettua vappasatasta pelivoittona ja lopeta tyytyväisyyttään pelaamistaan, niin sieltäkin kiertää rahaa jaettavaksi tarvitseville, mm. monille maahanmuuttajayhdistyksille.

Toki olisi hyvä, jos joku pieni tutkimus käynnistettäisiin tämän eläkeläisrahoituksen vaikutuksista. Ei se ehkä ihan voitoksi koidu valtiolle, mutta varmasti siitä on iloa monelle muullekin kuin saajalle.

Hallitukselle julistamani rauhoitusaika  on menossa, niin pyrin positiivisuutta päin. Saa muutkin pyrkiä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

"...oletan ison osan pieneläkeläisille jaettavasta "ylimääräisestä" rahasta kiertävän takaisin suomalaisille yrityksille ja verokarhulle. Vähän kuin yritystukea olisi annettu eläkeläisiä palveleville elintarvike-, vaatetus- ja ravitsemusliikkeille optikkoja unohtamatta."

Tämä on taivaan tosi. Pieneläkeläiset ei osta esim. Ruotsista hienoja purjeveneitä tai ylipäätänsä (tuonti)autoja. Tosin ulkomaalaisille lääketehtaille voi osa lääkerahoista mennä.

Hyvä kirjoitus.

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tuli mieleen, että Rinnehän voisi pitää puheen, jossa hän pyytää meitä eläkeläisiä ostamaaan kotimaista.
Mutta kun ei voi.
EU kieltää.

Henry

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

No, onhan Rinteen hallitusohjelmassa kotimaista lähiruokaa suositteleva kirjaus. Ohjelman kohdassa 7 "Ilmastoystävällistä ruokapolitiikkaa" sanotaan mm. "Lisätään julkisissa hankinnoissa ja ruokapalveluissa kasvispainotteisen ruoan osuutta. Lihan, kananmunien ja maidon osalta kuntia ohjataan suosimaan suomalaista lähi- ja luomutuotantoa."

Koskee tuolloin myös laitosruokailuun osallistuvia vanhuksia ja opiskelijoita. Toki myös työpaikkaruokailijoita. Laajasti käyttöön otettuna ohjaus kotimaisen ruuan käyttöön ruokalapalveluissa. Mahtaneeko EU puuttua ko. kirjaukseen?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

En usko että puuttuu. Lähellä tuotettu on kuitenkin EUn energiapolitiikan mukaista.
Avainlippu-symboli lienee kuitenkin vielä poistettu tuotteista?

Henry

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset