Alma-gallup: vain yksi suuri puolue Suomessa

Juhannuksen läheisyyskö vienyt kirjoitushalut Puheenvuoron kannatusmittausten vakiokirjoittajilta, joten pyynnöstä kommentoin tuoretta Alma-gallupia ja vähän muitakin puoluekannatusmittauksia. Nyt siis PS on ainoa suuri puolue, joka on kannatukseltaan yli 20% Alman mittauksissa ja keskisuuret puolueet ovat selvästi jäljessä. Ainoa nousija tuossa keskikastissa on Vihreät, joka oli noususuunnalla myös kesäkuun alun Ylen puoluekannatusmittauksessa PS:n ohessa. Tasapuolisuuden nimissä mainittakoon, että HS-gallup sai alkukuusta kannatusvärähdykset toiseen suuntaan useimmille puolueille. HS:n tuolloin otsikossaan ennakoima SDP:n kannatusluisun käänne ei saa tukea näistä muista mittauksista.

Mitä muutoin kyselyillä saatuihin kannatusmittauksiin tulee, niin näin vaalien jälkeen voisi olettaa osuvuuden olevan parhaimmillaan myös protestipuolueena toimivan PS:n kohdalla.

Jos vielä katsellaan viime vuotista Alma-gallupin tai Alma-kyselyn tilannetta, niin PS:n kannatus oli kesäkuussa 2018 7,8%. PS maksoi kovaa hintaa yhdestä hillotolpasta. Puoluettamme ei siis voinut oikein kutsua edes keskisuureksi puolueeksi, kun Vasemmistoliittokin oli puolisentoista prosenttiyksikköä edellä. Vihreillä kannatus tuolloin oli 13,9%, johon puolue ei ihan nyt yllä. Kesäkuun 2018 lukemat näkyvät siis grafiikan valikosta puolue kerrallaan.

Seuraaviin eduskuntavaaleihin on aikaa miltei täysi vaalikausi, niin ettemme vielä voi kaikki yhdessä alkaa juhlimaan tri Halla-ahoa tulevana pääministerinä, mutta näillä lukemilla se on kuitenkin todennäköisin vaihtoehto. Kaikki kakka, mitä sataa meidän perussuomalaisten niskaan tälläkin välin, lannoittaa vaalipeltoamme. Näinhän se on aina ennenkin mennyt, kiitokset lannan levittäjille.

Mielenkiintoisena sivujuonteena lisään tähän vielä Torsten Sandbergin ennusteen kahden vuoden takaa. Sehän ei ihan osunut näihin 2019 eduskuntavaaleihin, mutta tällä tietoa sitä voisi käyttää seuraaviinkin eduskuntavaaleihin, jos suuntauksista katsotaan.

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu