Ratkaisivatko maahanmuuttajat pääministerin?

Kun SDP:n maahanmuuttajataustaiset Hussein-nimiset eduskuntavaaliehdokkaat ovat nyt taas julkisuuden valokiilassa, tulipa mieleen, että olisivatko maahanmuuttajat ratkaiseet pääministeriyden? Kärkipuolueista voisi olettaa SDP:n saaneen enemmän maahanmuuttajataustaisten ääniä kuin  Perussuomalaiset. Erohan jäi varsin pieneksi.  Oheinen kuva kertonee, että SDP:llä oli Espoosta ja Vantaalta runsaasti maahanmuuttajataustaisia ehdokkaita. Itse asiassa niin runsaasti, että ihmettelin vaalien alla moista.

Jos Pohjolan Japaniksi kutsutussa Suomessa olisi harjoitettu japanilaistyylistä maltillista maahanmuuttopolitiikkaa, Hussein-nimisiä ehdokkaita olisi vähemmän, mutta nykyisellä painotuksella myös Perussuomalaiset olisivat putoamassa eduskunnasta. Toisaalta taas Labourin Isossa-Britanniassa harjoittama maltiton maahanmuuttopolitiikka ei ole sekään ollut äänestäjien maahantuonnin menestystarina SDP:n sisarpuolueelle. Maahanmuuton vaikutukset äänestyskäyttäytymiseen eivät siis ole yksioikoisia.

Olisiko tässä jollekulle vinkkiä tarkempaan tutkimukseen?

 

rjaaskel
Perussuomalaiset Helsinki

Ajoittain raitis ja rehellinen vähemmistöön kuuluva eläkkeellä oleva vanhus ja informaatiovaikuttaja. Pyrin positiivisuuteen päin uusia mahdollisuuksia etsien. Kannatan maltillista maahanmuuttopolitiikkaa.
Olen pitänyt vuosia älyttömän suosittua Roskasaitti-blogia.
Pronominit: se/sen, sekä nämä, nuo, ne.

Lapsia minulla on pienin määrä siihen, että jokaisella on sisko ja veli. Lapsenlapsia on yksi enemmän.

Minusta sanottua: ".olet demokratiavastainen ja valekunnollinen."

Yksityisviestiä tms. voi yrittää osoitteeseen:
risto_jaaäthotmail.com ät=@

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu