Lastuilua Vanhojen virheiden välttäminen lisää uusien mahdollisuuksia

Kaikki blogit puheenaiheesta Järvenpää

Perhelä Vol. 2: Kuntalaisten perusoikeudet eivät toteudu

Keski-Uusimaassa 30.11. julkaistu kirjoitukseni Miksi Järvenpään kaupunki hallinnoi Perhelän korttelia kiinteistöosakeyhtiönä? nosti esiin muutamia kysymyksiä, joita haluan vielä täsmentää tässä blogikirjoituksessa.

Miksi Järvenpään kaupunki hallinnoi Perhelän korttelia kiinteistöosakeyhtiönä?

Järvenpään ydinkeskustassa sijaitseva Perhelän kortteli ammottaa tyhjyyttään tällä hetkellä, kun Lujatalo vetäytyi hankkeesta juuri ennen rakentamisen käynnistymistä tänä syksynä. Rakentamisen on arvioitu lykkääntyvän kahdella vuodella. Asia on huolestuttanut kuntalaisia ja nostanut esiin monia kysymyksiä prosessiin liittyen. Yksi ongelma prosessissa on ollut avoimuuden puute, koska Perhelän korttelia hallinnoidaan kiinteistöosakeyhtiön kautta.

Järvenpään arktinen blues ja suomalaisen kulttuurin voima

Kylmä tuuli ryöpyttää terassilla istuvia. Ihmiset ovat kääriytyneet ravintolan tarjoamiin huopiin kuin talvileirissä oleskelevat Amerikan intiaanit. Raivostunut puhuri vääntää aurinkovarjoja samalla kun kolea lämpötila vääntää ihmisten suupieliä tahdottomaan hymyyn. On kesä ja Järvenpään Puistoblues ilta. On aika kuunnella blues-konserttia Huili ravintolan terassilla.  

Luovutetaan valta medialle?

Kansalaissodan jälkeen eli 100 vuotta sitten pohdittiin lujasti kuninkaan asettamista ja suomalaisen parlamentarismin säätöjen muuttamista. Kansaa ei enää luotettu ja ajateltiin hieman auttaa hölmöä rahvasta ymmärtämään sitä mitä mieltä se on.

Eduskuntaan olisi pitänyt saada sivistysorganisaatioiden edustajia ja muutenkin kansan ääntä olisi voinut kuunnella enempi ”korporatiiviselta pohjalta”.

Kun demokratia ei riitä

Olli Naukkarinen Järvenpään kaupunginjohtajaksi

Järvenpään kaupunginvaltuuston kokous valitsi kaupungimme uudeksi kaupunginjohtajaksi Lappeenrannan nykyisen strategia- ja rahoitusjohtaja Olli Naukkarisen äänestyksen ensimmäisellä kierroksella yli kolmellakymmenellä äänellä 51 valtuutetun joukosta. Hyviä ehdokkaita oli paljon, mutta uskoakseni parhaiden meidän kaupunkiimme ja tilanteeseemme sopiva ehdokas valittiin. Sitä vähintäänkin toivon. Tiettyjä muodollisuuksia vaille valinta on lopullinen seuraaviksi kahdeksaksi vuodeksi.

Suomalainen kansallinen projekti - Suviranta

Suomalainen kansallinen projekti - Suviranta

Joskus on katsottava eteenpäin; lasten ja lasten lapsien etua ajatellen.

Järvenpää tekee näin ja aikoo huomenna tehdä päätöksen ostaa vuonna 1901 valmistuneen Suvirannan kiinteistön. Kyseinen kiinteistö oli taiteilija Eero Järvenfeltin asunto ja myöhemmin kesänviettopaikka. Kyseessä on kulttuurihistoriallisesti arvokas ja merkittävä osa Tuusulanjärven taiteilijayhteisöä. Kauppahinnaksi on sovittu 775.000 euroa.

Laitan tähän asiaa koskevan perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoron.

Jalankulun ja pyöräliikenteen erottaminen Järvenpäässä

Järvenpään kaupungissa on 19. lokakuuta jätetty valtuustoaloite, jossa ehdotetaan yhdistetyistä pyöräteistä ja jalkakäytävistä luopumista osoittamalla pyöräliikenteelle jalankulusta erotettu oma väylä, joko pyöräkaista tai rinnakkainen pyörätie. Tällainen ratkaisu on käytössä verrokeista mm. Keravalla ja Hyvinkäällä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä