*

Lastuilua Vanhojen virheiden välttäminen lisää uusien mahdollisuuksia

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansallinen Kokoomus

Keskustapuolueessa kuhisee - milloin alkaa kokoomuksessa?

Toimittaja Juha Ristamäki on Näkökulma-kirjoituksessaan ottanut kantaa pääministeri Sipilän imagoon ja hallituksen toimintaan ylipäämsä.  

Yhden puolueen Suomi

Jutta teki sen. Ajatuksissani oli perjantai-illaksi kirjoittaa pakinantapainen yhden puolueen Suomesta, mutta sain hillttyä itseni. Nyt en enää pysty pidättelemään.

Siis puolueiden yhteistyön edistäminen integraation syventämisen merkeissähän on erittäinkin kaunis ajatus. Esimerkiksi vaaliliitot vähentävät hukkaäänien osuutta, joita eduskuntavaaleissakin kertyy vähintään puolen kansanedustajan äänipotti vaalipiiriä kohti. Suomessa käytetty de Hondt'n menetelmä on sentään hukkaääniä vähentävä, kun yhden valitavan enemmistövaaleissa vastaavia hukkaääniä on aina yli 50%.

RKP:n ja Kristillisdemokraattien hallitustaival edellyttäisi soten avaamista

RKP ja Kristillisdemokraatit tulevat korvaamaan Perussuomalaiset hallituksessa, mikäli hallitusneuvottelut johtavat tulokseen, nyt kun istuvan hallituksen kohtalo on ratkaistu.

Mielenkiintoista on maakunta- ja sote-uudistushankkeiden jatko ennen kaikkea hankkeiden aikataulun puolesta. Kykeneekö hallitus - mikä se nyt lieneekään - pysymään aikataulussa. Maakuntavaalit on tarkoitus pitää samanaikaisesti presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen kanssa 28.1.2018. Sote-uudistukselle tulee todella kiire, mikäli hallitus vaihtuu.

Lapsiin ja nuoriin investointi ei ole tunne- vaan järkivalinta

Olen viimeaikoina saanut yhteydenottoja liittyen kuntavaaliteemoihini. Erityisesti lause "ennen kaikkea ajan lasten ja nuorten asioita kokonaisvaltaisesti" ja tittelini "lasten ja nuorten oikeuksien puolustaja" ovat herättäneet äänestäjissä monia tunteita. Vaikka oma koulutukseni ja työtaustani on pääasiassa rahoituksesta ja taloushallinnosta, kolme kuukautisen pojan äitinä pehmeät arvoni ovat voimakkaat.

Ensimmäistä kertaa ehdolla

Oma matkani kokoomuksen kuntavaaliehdokkaaksi alkoi vuonna 2015. Istuin tuolloin alas pikkuparlamentissa kansanedustajamme kanssa pohtimaan onko politiikka minua varten. Ensikosketukseni tähän maailmaan olin saanut vuonna 2011 tehdessä pienimuotoista harjoittelua europarlamentaarikolle. Tämä maailma vei minut mukanaan.

Kokoomus ja Mäntsälän vapina

Uutisointiin tupsahti eilen kokoomuslainen vaalipäällikkö Mäntsälästä. Surkuhupaisaa, että moinen keinottelija pääsee etenemään puolueen sisällä noinkin korkealle. Piirihallitus on nukahtanut täydellisesti, mutta eihän tämä mitään uutta ole Kokoomuksessa.

Onhan Kokoomuksen ylimmässä johdossakin asiakirjaväärentäjä toiminut useamman vuoden.

Menestymisen ja innovatiivisuuden pohja rakennetaan jo lapsuudessa

Lapset ja nuoret ovat tulevaisuutemme. Sanonta on jokseenkin kulutettu ja jopa kliseinen, mutta yhä useammassa tilanteessa tämä todellisuus tuntuu painuvan muiden arvojen alle. Se miten yhteiskuntamme tulevaisuudessa tulee voimaan korreloi tulevaisuuden suomalaisten tekijöiden osaamisen ja asenteiden kanssa. Yhtälailla kunnat ja sen asukkaat voivat vaikuttaa suuressa määrin siihen miltä tulevaisuutemme näyttää. Tästä syystä minä lähdin ehdolle Vantaan kunnallisvaaleihin.

Miltton Networks unohti ämpärit kotiin – Guggenheim kaatui valtuustossa

Helsinkiin ei tule Guggenheimin taidemuseota. Kaupunginvaltuusto hylkäsi Guggenheim-säätiön kanssa neuvotellun sopimuksen murskalukemin hieman puolenyön jälkeen. Valtuuston kanta oli selvä, sillä jopa 53 valtuutettua vastusti kaavailtua museohanketta, kun sitä kannatti vain 32. Näyttäisi siltä, että Guggenheim Helsinki paiskattiin ainakin pariksi vuodeksi takaisin kalmistoonsa. Solomon R.

Paluu Hämeenlinnaan ja Polittiikkaan!

Historia:

 

Olin kuusitoista vuotias kun liityin Perussuomalaisiin nuoriin.

Lähdin mukaan piiritoimintaan ja näin järjestön kasvavan pienestä nuorisojärjestöstä suureksi ja idearikkaaksi nuorisojärjestöksi.  

Palo politiikkaan omalla kohdallani lähti yhteiskuntaopin tunnilta ja heti koulupäivän jälkeen liityinkin Perus Nuoriin.

 

Olen toiminut Perussuomalaisten nuorten Hämeenpiirin hallituksen Puheenjohtajana kahden kauden verran.

Kokoomus ei ole vastuunkantajapuolue

Alunperin ajattelin kirjoittaa tämän kirjoituksen puheenjohtajavaalin jälkipyykkinä, mutta se jäi lojumaan kovalevyn uumeniin. Puoluetoverini Nico Siltasen 30.8.16 julkaisema kirjoitus Kokoomuksen kujajuoksu sai minut kirjoittamaan tämän loppuun.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä