*

Lastuilua Vanhojen virheiden välttäminen lisää uusien mahdollisuuksia

Kaikki blogit puheenaiheesta Elämä

Miksi miehille tunteiden näyttäminen on niin pirun vaikeaa.

Olen miettinyt sitä usein, että miksi? Muistan lapsena itkeneeni hyvin usein monistakin eri asioista. Jopa tyttölauman keskellä (koska silloin meidän pihapiirissä ei asunut muita kun tyttöjä ja nehän pirut minua välillä kiusasivatkin). Senkin muistan, että seuraavana päivänä ei leikkien kanssa ollut mitään ongelmaa vaikka edellisenä päivänä oli tullut tirautettua parit kyyneleet.

 

Ennaltaehkäisy, järki, potentiaali ja epäonnistumisen mitta

Eräänlaisesta vinkkelistä ennaltaehkäisy on arvokkaimpia mahdollisia arvon mittoja. Heti perään saatetaan saada mieli sekaisin kaikenkirjavilla tavoilla nähdä asioita "ennaltaehkäisemisen arvoisiksi". Mutta pysytään hetki tuossa vinkkelissä, joka väittää ennaltaehkäisyä viisaan, järkevän ja välittävän luonteen korkeimmaksi mitaksi. Entä nykyhetki ja siinä kelluskelu? Entä omien kiinnostusten kyöhnäys, sekä vallitseviin normeihin mukautuminen eli elämän kuorruttaminen viihdykkeillä, taloudellisilla velvoitteilla, sosiaalisilla paineilla taikka viihdyttävillä tarinoilla?

Syntymä kaunis kuolema

Äitini kuolemasta on vuosi. Se pysäytti silloin ja sai miettimään elämän peruskysymyksiä. Kokosin tunnelmiani syyskuussa 2016 paperille. Luin surua ja rakkautta täynnä olevan tekstin nyt vuosipäivänä uudestaan ja se tuntuu yhtä tuoreelta. Tässä yhä ajankohtainen blogi myös sinulle, ole hyvä:

“Silitän äidin yhä lähes mustia pehmeitä hiuksia. Silitän yhä niin sileää poskea, iho ohutta kuin silkkipaperi.  Hengitys on pinnallista mutta säännöllistä. Silmät ovat kiinni. Hetki on samalla kertaa surullinen ja levollinen. Läsnä on syvä rauha.

Miten ihminen tulkitsee elämää?

Ihmisen mieli mukautuu nopeasti ympäristöön, sille mitä näkee, tuntuu ja kuuluu. Ympäristö viestittää paljon monipuolista tietoa, luonnon elämää ja ihmisten keskeistä elämää. Luonto viestittää samankaltaista luonnon viestintää elämästä ympäri maailmaa, olipa Etelässä tai Pohjoisessa, Idässä tai Lännessä niin elämä luonnossa viestittää luonnon tavalla samankaltaista viestiä elämästä, ihmisen näkökulmasta ajatellen.

Wow - olemmekin yksin

Ihmiskunnan kosminen yksinäisyys on saanut vahvistusta, kun ulkoavaruudesta älykästä elämää etsineen SETI-projektin toistaiseksi ainoa lupaava löytö, niin kutsuttu Wow!-signaali, on saanut todennäköisen luonnollisen selityksen.  Se oli komeetan pyrstön vety.

Rakkaudella ja ystävyydellä

Hän ei ole kuuluisuus, iskelmälaulaja, poliitikko, näyttelijä, kirjailija eikä liioin pitkälle koulutettu ihminen. Ei ole helppoa lainkaan selittää, miten ja miksi hänelle kävi siten kuin kävi, mutta hän ei ole katkera, eikä kanna kaunaa tai vihaa.

Hänen palkkaansa leikattiin, työpäivää pidennettiin ja lomaansa lyhennettiin. Lopulta hänen työpaikkansa lakkautettiin ja tilalle tuli iso, vahva, valkea, muovikuorinen robotti.  

Ketkä tätä sirkusta pyörittää?

Ei ainakaan suomalaiset rehelliset veronmaksajat, ei työttömät, ei pätkätyöläiset, ei tavan työläiset, ei yksityisyrittäjät, ei luottotiedottomat. Maaanviljelijöilla on tuskin rahaa ostaa omaa leipää, ja leipää jonottavia kuunnellaan vain joulun alla. Karusellin vauhdista pudotaan pois...tyhjänpäälle. "Tyhjänpää" on yhteiskunnnan rajan tuolla puolen.

Asenteella niin paljon enemmän on mahdollista.

Itse näin Olli Linjalan esityksen vähän ennen 1990-luvun puoltaväliä. Esitys teki energisyydellään suuren vaikutuksen.

Toinen suuri asia oli aivan valtaisa naurunremakka varsin suuressa yleisössä. Sellainen kuin kaikkein parhaissa isoissa stand up -esityksissä.

Olin töissä yrityksessä, joka yhtenä tekijänä hankki osallistujia Ollin avoimiin yleisötilaisuuksiin. Olin aloitteleva myyntimies enkä ollut nähnyt vastaavaa esiintymistä.Sitten menikin noin kymmenen vuotta, kunnes millään tavalla törmäsin Ollin nimeen ja Olliin uudestaan.

Aivot narikkaan

 

Opettelin jo lapsena aivon hallinnan perusteita. Kun pelotti, laitoin kasetilta iltakertomuksen soimaan, josta sekoitin aivoihini uuden mukavan sävelen. Tai jos joku kappale ei tuntunut sopivalta päässä, lauloin itselleni turvallista hengellistä laulua, jolla sotkin aivoni taas itselleni turvalliselle alueelle.

Kerään informaatiota aivoihini ja jotkut tiedot tai viestit saattavat pelottaa minua, jos ne eivät sovi aikaisempaan informaatio kokonaisuuteen tai ovat epäselviä.  

Oleskelulupa

Hallitsijat ovat aikojen saatossa olleet aikamoisia epeleitä keksiessään sääntöjä siitä missä ihmiset saavat elämäänsä viettää. Menemättä ikivanhoihin heimokulttuureihin ja heimosta karkottamisiin, voi todeta, että vielä tänäkään päivänä ihminen ei ole läheskään vapaa elämään ja olemaan siellä missä haluaa. Sääntöjä ja rajoituksia riittää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä